Timiș Ultimele stiri

Filarmonica Banatul va intra într-un amplu proces de reabilitare

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat, marţi, că Filarmonica Banatul va intra în 2019 într-un amplu proces de reabilitare şi refuncţionalizare, pregătind-o pentru anul 2021, cel al Capitalei Europene a Culturii.

“Pe 30 ianuarie are loc deschiderea ofertelor depuse pentru procedura de achiziţie a serviciilor de proiectare pentru detalii şi proiect tehnic – Reabilitare şi refuncţionalizare imobil Filarmonica Banatul. Dorim să transformăm acest spaţiu în unul de înaltă ţinută şi din punct de vedere funcţional, pentru că, la ora actuală Timişoara are doar sala mare de spectacole a Palatului Cultural, ca sală de ţinută, şi Sala 2 a Teatrului Naţional Timişoara funcţională, dar altceva trebuie să fie sala de spectacole a unei filarmonici”, a afirmat  într-o conferinţă de presă, Nicolae Robu, potrivit Agerpres.

Filarmonica funcţionează în sala de proiecţie a fostului cinematograf Capitol, construită de primărie în anul 1929, iar în 1956 a fost naţionalizată, pentru ca în 2007 să fie preluată de municipalitatea timişoreană, printr-o lege specială.

Directorul Filarmonicii Banatul, Ioan Coriolan Gârboni, şi Primăria Municipiului Timişoara au elaborat, în anul 2011, un proiect de mall cultural, care să funcţioneze în spaţiul Grădinii de Vară a fostului cinema Capitol, care prevedea realizarea unui spaţiu cultural cu două etaje, cu o parcare subterană pentru aproximativ 800 de autovehicule şi cu o arenă tip amfiteatru grec, cu o capacitate de aproximativ 3.000 de spectatori. Pe partea exterioară, proiectul prevedea amenajarea a 50 de mici magazine culturale, de unde să se poată achiziţiona tablouri, artizanat, CD-uri cu muzică, hărţi şi ilustrate cu Timişoara, bilete ale unor agenţii de turism, librării, anticariate, ziare şi reviste, instrumente muzicale. Întrucât acolo nu s-a realizat nimic, spaţiul va fi folosit de primărie pentru construirea, până în anul 2021, a unui MultipleXity.

Related posts

P3 continues P3 Bucharest park expansion, raising first column of first new warehouse of 2017.

Ionut Oprea

Aqua Park și bază sportivă pentru fotbalul de performanță, la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

WDP continuă să investească în România, conform raportului financiar pentru S1

Ligia Voro

Leave a Comment