Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Harghita: Locurile de cazare ocupate pentru vizita Papei Francisc. Sunt așteptate un milion de persoane

Majoritatea locurilor de cazare aflate pe o rază de aproximativ 60 de kilometri de Miercurea Ciuc sunt ocupate pentru vizita Papei Francisc, care va veni la Şumuleu Ciuc în data de 1 iunie, a anunţat, miercuri, preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba.

El a precizat că se caută şi alte soluţii de cazare pentru pelerini şi turişti, cum ar fi folosirea clădirilor publice sau găzduirea oaspeţilor la familiile din zonă.

“În privinţa spaţiilor de cazare, pot să vă spun că ne pregătim, încercăm să le oferim vizitatorilor şi spaţiile publice – şcoli, cămine culturale, săli de sport sau alte spaţii care pot fi folosite şi pentru cazare. Vom solicita şi vom face o campanie ca familiile să accepte să fie gazde pentru pelerini sau vizitatori. Ne pregătim cu foarte multe oferte turistice, pentru că noi preconizăm că, prin interesul mass media, judeţul Harghita, Secuimea, vor fi mult mai bine prezentate şi sperăm că foarte mulţi oameni să revină în zonă. (…) Cel puţin într-un perimetru de 60 km de Şumuleu nu cred că mai sunt locuri de cazare libere (…) Noi am dori să implicăm şi judeţele Covasna şi Mureş în această vizită, să le oferim posibilităţi de cazare celor care vin de departe”, a declarat Borboly, în cadrul unei întâlniri cu presa, potrivit Agerpres.

Preşedintele CJ Hargjhita a precizat că instituţia pe care o conduce a discutat deja cu reprezentanţii Bisericii Catolice, pentru a se implica în organizare, existând intenţia să se aloce 1 milion de lei din bugetul judeţean pentru pregătirea vizitei papale, în contextul în care, spune Borboly Csaba, se aşteaptă prezenţa în zonă a un milion de persoane.

“Este o vizită istorică, pentru că niciodată nu a fost un papă în această regiune şi sperăm că această vizită să ne facă vizibili şi să ne ajute la beatificarea episcopului Marton Aron. Aşteptăm să vină aici cam un milion de oameni, pentru că, de obicei, la vizitele papei participarea este atât de mare şi trebuie să fim gazde bune. De aceea, noi deja am discutat cu Biserica Catolică şi ne-am oferit să ajutăm la toate demersurile necesare pentru pregătire. Intenţionăm să alocăm, dacă va fi buget naţional şi după aceea buget judeţean, un milion de lei dedicat evenimentului. Totodată, în privinţa construcţiilor, investiţiilor de care e nevoie în zonă, cum primim devizele vom încerca să finanţăm Biserica Catolică. Dar aşteptăm fonduri şi din partea Guvernului României, pentru că sunt mai multe lucruri care trebuie să fie rezolvate, pentru că cu ocazia acestei vizite trebuie văzută şi situaţia pe care o are Biserica Catolică, la Şumuleu, şi trebuie soluţii, atât din partea Guvernului României, dar aşteptăm finanţări şi fonduri din partea Guvernului Ungariei”, a mai spus Borboly.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Compania de transport, distribuţie şi logistică Aquila Ploiesti a cumparat distribuitorul Agrirom din Arad, cu afaceri de 44 milioane euro

Articolul următor

Tramvaiele vor circula din nou în Reșița, după 8 ani, datorită fondurilor europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share