Fonduri Europene Ultimele stiri

Tramvaiele vor circula din nou în Reșița, după 8 ani, datorită fondurilor europene

În Reşiţa va circula, din nou, tramvaiul, după ce acum opt ani a fost scos din uz. Autorităţile locale spun că anul acesta se apucă de refacerea liniilor de cale, iar Ministerul Dezvoltării a dat drumul licitaţiei pentru achiziţia a 13 garnituri. Întreaga investiţie se ridică la 40 de milioane de euro, bani europeni.

 

Autorităţile promit că, în acest an, se apucă de refacerea liniilor de tramvai pentru ca apoi reşiţenii să se poată plimba cu acest mijloc de transport de la un capăt la altul al municipiului de pe Bârzava, relatează digi24.ro.

Pentru început, cei aproape 20 de kilometri de linie vor fi refăcuţi cu bani europeni, 20 de milioane de euro.

Apoi vor sosi 13 tramvaie, cu cel puţin 92 de locuri fiecare şi comandă dublă. Valoarea unei singure garnituri este estimată la două milioane de euro bucata. Licitaţia a fost demarată de Ministerul Dezvoltării, iar banii urmează să vină prin Programul Operaţional Regional. În Reşiţa, tramvaiele au circulat încă din anii ’80. Primele garnituri au fost cele produse la Timişoara, Timiş, ulterior au fost casate după ce administraţia a reuşit să aducă tramvaie din Germania.

Din cauza infrastructurii deficitare, autorităţile au sistat transportul cu tramvaiul în urmă cu opt ani.

Related posts

Romania – the CEE region’s rising star will soon become its second largest economy

Ligia Voro

CA IMMO: Peste 30.000 mp inchiriati in Bucuresti in 2017

Ionut Oprea

Turbinele eoliene, principala sursă de energie a țării

redactia

Leave a Comment