Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania după preluarea Bancpost: capital social 1 miliard de euro, valoare la bursă 2 miliarde

Capitalul social al Băncii Transilvania (BT) a fost majorat la 4,8 miliarde de lei, în urma fuziunii prin absorbţie dintre banca din Cluj şi Bancpost, proces înregistrat de către Depozitarul Central, scrie Ziua de Cluj.

“Am înregistrat la data de 23.01.2019 fuziunea prin absorbţie a societăţii Banca Transilvania SA Cluj-Napoca cu societatea Bancpost SA – în calitate de societate absorbită, conform certificatului Autorității de Supraveghere Financiară de înregistrare a instrumentelor financiare nr. AC – 3474 – 17/16.01.2019”, a anunțat Depozitarul Central.

În urma fuziunii, capitalul social al băncii clujene a fost majorat cu 2,6 milioane de acţiuni cu valoare nominală de 1 leu. Integrarea Bancpost în BT a fost finalizată la 31 decembrie. Grupul financiar BT este acum cel mai mare din România. Banca din Cluj are 2,5 milioane de clienţi, 500 de sedii şi 7.000 de angajaţi.

BT şi Bancpost au devenit o singură bancă după parcurgerea planului de integrare, pe parcursul a nouă luni. “Prioritățile noastre se vor întrepta şi de acum încolo spre inovație şi tehnologie, pentru a simplifica şi eficientiza relația clienților cu BT”, a menționat președintele BT, Horia Ciorcilă.

Pe lângă Bancpost, BT a achiziționat de la Eurobank Group, în aprilie 2018, ERB Leasing şi ERB Retail Services, derulând şi în cazul acestora programe de integrare. BT Leasing şi ERB Leasing au fuzionat în octombrie, iar BT Direct şi ERB Retail Services vor deveni aceeaşi companie în 2019.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Exporturi de peste 7 miliarde euro în Regiunea Centru, în primele opt luni din 2018. Topul județelor

Articolul următor

Olandezii de la Damen vizează dublarea angajaților pe Șantierul Naval din Mangalia. Centru de excelență pentru viitorii meseriași

Citește si:
Citeste mai mult

Se redeschide Bazinul Grigorescu din Cluj

Bazinul Olimpic Grigorescu (BOG) din Cluj-Napoca va fi din nou funcțional din această săptămână, conform reprezentanților municipalității.  Primăria…
Citeste mai mult

Digital@Sângeorgiu de Mureș  

Viziunea și strategia primarului Sófalvi Sándor Szabolcs în modernizarea comunei   Executivul comunei Sângeorgiu de Mureș continuă să…
Citeste mai mult

Leroy Merlin, în loc de IAIFO

Lanțul de bricolaj Leroy Merlin este interesat să își ridice primul magazin din județul Sălaj pe locul în…
Total
0
Share