Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Exporturi de peste 7 miliarde euro în Regiunea Centru, în primele opt luni din 2018. Topul județelor

Regiunea Centru a realizat în primele opt luni din 2018 exporturi în valoare totală de 7,29 miliarde de euro, în creştere cu 7,4% faţă de perioada corespunzătoare din 2017, potrivit unui raport al Direcţiei Regionale de Statistică (DRS) Alba.

În cadrul judeţelor componente regiunii, Braşovul a avut o pondere de 32,6% în totalul exporturilor realizate în perioada ianuarie-august 2018. Urmează Sibiu, cu 29,4%, şi Alba, cu 23,2%. La o distanţă apreciabilă se situează judeţul Mureş, cu 9,1%, urmat de Covasna, cu 3,0%, şi Harghita, cu 2,9%.

DRS Alba mai arată că importurile realizate între 1 ianuarie – 31 august 2018 au fost în valoare de 6,55 miliarde de euro. Comparativ cu perioada corespunzătoare din 2017, valoarea importurilor a fost, la fel ca la exporturi, mai mare, respectiv cu 13,2%.

În totalul importurilor regionale realizate în perioada de referinţă, judeţul Braşov a înregistrat cea mai ridicată valoare, iar cea mai scăzută valoare s-a înregistrat în Covasna.

Balanţa comercială a Regiunii Centru a înregistrat în primele opt luni ale anului trecut un excedent în valoare de peste 744 milioane de euro. A avut valori pozitive în judeţele Sibiu, Braşov, Alba şi Covasna şi negative în Mureş şi Harghita, mai arată DRS Alba în raportul menţionat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Secretul dezvoltării orașelor României cu fonduri europene: proiectele integrate

Articolul următor

Banca Transilvania după preluarea Bancpost: capital social 1 miliard de euro, valoare la bursă 2 miliarde

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share