Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

După ce au preluat Agricost Insula Mare a Brăilei, arabii de la Al-Dahra au pus ochii pe o fermă emblematică din țară. Livrează laptele către Danone

După ce au preluat Agricost Insula Mare a Brăilei – cea mai mare fermă vegetală din Europa, arabii de la Al-Dahra din Abu Dhabi se orientează spre achiziția unei cunoscute ferme de vaci de lapte. Conform informațiilor publicate de Ziarul Financiar, exploatația ”curtată” de investitori este cea administrată de Claudiu Davițoiu – Agroindaf Afumaţi din judeţul Ilfov.

 

Oferta arabilor nu doar că este în discuție, dar există și o a doua propunere din partea unui alt mare jucător care a pus ochii pe ferma de  lângă București, exploatație cunoscută și prin faptul că include și o adevărată bijuterie arhitectonică complet restaurată de familia Davițoiu – conacul Stolnicului Constantin Cantacuzino, scrie Agrointel.ro.

Potrivit Agrointel.ro, Agroindaf Afumați este o fermă emblematică în agricultura românească. Exploatația include circa 1.000 de hectare de teren agricol, dintre care peste jumătate sunt în proprietatea. Pe partea de zootehnie, conform ultimelor date publicate de Agrointeligența , fermierul Claudiu Davițoiu deținea un efectiv de 1.000 de capete de vaci de lapte, mergând pe genetica Holstein și livrând laptele către procesatorul Danone.

De anul acesta, Agroindaf Afumați a intrat și în horticultură cu o livadă de 20 de hectare de pomi fructiferi precum cireș, cais, prun și măr. Exploatația pomicolă a fost gândită să fie una productivă indiferent de nivelul de precipitații de peste an, așa că investiția a inclus un sistem de irigare prin picurare.


Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fabrica de prelucrare a lemnului Kastamonu din Reghin merge spre afaceri de 163 mil. euro

Articolul următor

Secretul dezvoltării orașelor României cu fonduri europene: proiectele integrate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share