Transilvania Business
Arad Turism Ultimele stiri

Arad: Staţiunea Moneasa, grad de ocupare de 75%. Proiecte de investiții de opt milioane de euro

Gradul de ocupare a locurilor de cazare din staţiunea Moneasa, situată în zona montană a judeţului Arad, a crescut de la 50 la sută, în 2017, la 75 la sută anul trecut, după introducerea tichetelor de vacanţă, iar administraţia comunei apreciază că perspectivele de dezvoltare sunt foarte bune şi anunţă că are în plan construirea unui centru SPA şi a unui parc de aventură, proiecte estimate la peste 7 milioane de euro.

Primarul comunei arădene Moneasa, Ioan Herbei , a declarat vineri, pentru Agerpres, că introducerea tichetelor de vacanţă a impulsionat turismul în zonă, iar gradul de ocupare a locurilor de cazare a ajuns la 75 la sută în 2018.

“Avem o creştere importantă a numărului de turişti datorită tichetelor de vacanţă şi chiar am avut o discuţie cu parlamentarii de Arad, cărora le-am cerut să sprijine menţinerea acestor tichete. Staţiunea noastră are alte perspective acum, când a crescut gradul de ocupare a locurilor de cazare de la aproximativ 50 la sută în 2017, până la 75 la sută anul trecut. Am avut cel puţin 20.000 de turişti care s-au cazat la noi, iar o bună parte dintre ei au avut aceste tichete”, a declarat edilul comunei.

Primarul spune că staţiunea, care în trecut era vizitată în special de pensionari, are acum şi turişti tineri, iar pentru aceştia vrea să construiască un centru SPA şi un parc de aventură.

“Am depus la Ministerul Dezvoltării aceste două proiecte, care, împreună, însumează investiţii de şapte – opt milioane de euro. Vom primi răspuns dacă suntem eligibili pentru fonduri guvernamentale în primăvară, după ce se depun proiecte din toată ţara. Sperăm să reuşim, pentru că un centru SPA este foarte important să existe în Moneasa, iar un parc de aventură ar atrage şi mai mult tineret”, a declarat Ioan Herbei.

Cu privire la cele două proiecte, primarul a declarat că a pregătit o suprafaţă de 24,3 hectare de teren, opt hectare urmând să fie alocate centrului SPA, şase pentru parcul de aventură, iar peste zece hectare vor fi împărţite în loturi care vor fi vândute pentru construirea de case permanente, de vacanţă sau pensiuni.

În prezent, staţiunea Moneasa are aproximativ 1.700 de locuri de cazare în hoteluri, pensiuni, vile şi o tabără pentru copii. Zona este apreciată pentru ape termale bicarbonatate, calcice, magnezice şi sodice, considerate benefice în tratamentul afecţiunilor sistemului nervos central şi periferic, sistemului locomotor, pentru tratarea reumatismului şi a unor afecţiuni ginecologice.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Oradea si Brasov, orasele cu cel mai bun acces la zonele de recreere

Stefana Muresan

Sală Polivalentă cu 5.000 de locuri, în valoare de peste 60 mil. lei, în locul Pieței Obor din Oradea

Stefana Muresan

Colectarea selectivă a deşeurilor se lasă aşteptată la Târgu Mureş

Ligia Voro

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More