Arad Turism Ultimele stiri

Arad: Staţiunea Moneasa, grad de ocupare de 75%. Proiecte de investiții de opt milioane de euro

Gradul de ocupare a locurilor de cazare din staţiunea Moneasa, situată în zona montană a judeţului Arad, a crescut de la 50 la sută, în 2017, la 75 la sută anul trecut, după introducerea tichetelor de vacanţă, iar administraţia comunei apreciază că perspectivele de dezvoltare sunt foarte bune şi anunţă că are în plan construirea unui centru SPA şi a unui parc de aventură, proiecte estimate la peste 7 milioane de euro.

Primarul comunei arădene Moneasa, Ioan Herbei , a declarat vineri, pentru Agerpres, că introducerea tichetelor de vacanţă a impulsionat turismul în zonă, iar gradul de ocupare a locurilor de cazare a ajuns la 75 la sută în 2018.

“Avem o creştere importantă a numărului de turişti datorită tichetelor de vacanţă şi chiar am avut o discuţie cu parlamentarii de Arad, cărora le-am cerut să sprijine menţinerea acestor tichete. Staţiunea noastră are alte perspective acum, când a crescut gradul de ocupare a locurilor de cazare de la aproximativ 50 la sută în 2017, până la 75 la sută anul trecut. Am avut cel puţin 20.000 de turişti care s-au cazat la noi, iar o bună parte dintre ei au avut aceste tichete”, a declarat edilul comunei.

Primarul spune că staţiunea, care în trecut era vizitată în special de pensionari, are acum şi turişti tineri, iar pentru aceştia vrea să construiască un centru SPA şi un parc de aventură.

“Am depus la Ministerul Dezvoltării aceste două proiecte, care, împreună, însumează investiţii de şapte – opt milioane de euro. Vom primi răspuns dacă suntem eligibili pentru fonduri guvernamentale în primăvară, după ce se depun proiecte din toată ţara. Sperăm să reuşim, pentru că un centru SPA este foarte important să existe în Moneasa, iar un parc de aventură ar atrage şi mai mult tineret”, a declarat Ioan Herbei.

Cu privire la cele două proiecte, primarul a declarat că a pregătit o suprafaţă de 24,3 hectare de teren, opt hectare urmând să fie alocate centrului SPA, şase pentru parcul de aventură, iar peste zece hectare vor fi împărţite în loturi care vor fi vândute pentru construirea de case permanente, de vacanţă sau pensiuni.

În prezent, staţiunea Moneasa are aproximativ 1.700 de locuri de cazare în hoteluri, pensiuni, vile şi o tabără pentru copii. Zona este apreciată pentru ape termale bicarbonatate, calcice, magnezice şi sodice, considerate benefice în tratamentul afecţiunilor sistemului nervos central şi periferic, sistemului locomotor, pentru tratarea reumatismului şi a unor afecţiuni ginecologice.

Related posts

Banca Transilvania, Digi, Timișoreana și Azomureș, în Top 50 cele mai puternice branduri românești

Stefana Muresan

Frisbo oferă transport gratuit al stocului în depozite sigure pentru magazinele fizice afectate de măsurile împotriva răspândirii noului coronavirus

Nicolae Pop

Asociarea Drum Asfalt, Trameco, Constructorul Sălard, face sediul CJ Bihor

Traian Dan

Elvețienii de la Sika cumpără Arcon Membrane

redactia

Bosch a înregistrat o creștere puternică în România

Stefana Muresan

CEC Bank a încheiat un acord de finantare în valoare de 50 milioane de euro cu BEI: finanțare pentru economiile afectate de COVID-19

Ion Surdu

Zalăul va avea primul bazin de înot

Nora Dumitrescu

Astaldi şi Max Boegl, avans vizibil pe tronsonul Cheţani – Iernut al A3. Lotul de 17,9 km – şanse să fie inaugurat în 2019

Stefana Muresan

Festivalul „D’ale porcului”, de Sfântul Andrei și de Ziua Naţională la Oradea

Traian Dan

Proiectul de 355 de milioane de euro al Companiei de Apă „Someș”, aprobat de CE

Ligia Voro

Taxa turistică nu se elimină la Timişoara

Robert Bloancă

HOTCO 2020, Hotel Investment Platform CEE & Caucasus

Ionut Oprea

Ansamblu rezidențial în stil toscan, la Arad

Stefana Muresan

Afacerile TeraPlast au crescut cu 7% în 2017 și se estimează o dublare pentru 2018

Stefana Muresan

 Ciocârlia, de ce NU trebuie vânată. Punctul de vedere al Grupului Milvus

Ligia Voro

Premieră în județul Mureș – Municipiul Reghin s-a digitizat

Stefana Muresan

Produs alimentar unic în lume, realizat de un cercetător din Oradea

redactia

Deloitte România și FintechOS oferă soluții de transformare digitală și de automatizare pentru instituțiile financiare

Ligia Voro

Medicii din România vor beneficia de terapia cu plasmă convalescentă pentru a preveni infectarea cu Covid-19. Primele aparate de plasmafereză vor fi instalate mâine la Iași și București

Papuc Irina

Carbochim, nou Consiliu de Administraţie prin metoda votului cumulativ

Stefana Muresan

Clujul va inaugura patru obiective în ultima zi a stării de urgență

Nora Dumitrescu

MIRA Rehab, aplicația ce transformă exercițiile de kinetoterapie într-o joacă

Stefana Muresan

Apare un nou brand: Bun de Maramureș

Nora Dumitrescu

CJ Cluj: Se extinde reteaua de alimentare cu apa potabila din Chiuiesti

Stefana Muresan

Leave a Comment