Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bloomberg: Aflată la Preşedinţia UE, România insistă asupra demarării negocierilor comerciale cu SUA

România şi-a propus ca în perioada în care deţine Preşedinţia Consiliului UE să facă tot posibilul pentru demararea negocierilor cu SUA în vederea eliminării taxelor vamale la produsele industriale, în condiţiile în care UE încearcă să taie avântul Statelor Unite de a introduce taxe vamale pe importurile de automobile fabricate în Europa, informează Bloomberg.

 

Agenţia de ştiri americană îl citează pe ministrul român al Mediului de Afaceri, Stefan-Radu Oprea, care a declarat că la întânirea cu omologii săi europeni, pe care Bucureştiul o va găzdui pe 21 si 22 februarie, va fi luată în discuţie solicitarea Comisiei Europene privind începerea negocierilor pentru reducerea barierelor vamale care afectează schimburile economice transatlantice.

Potrivit ministrului român, scopul României este de a obţine acordul guvernelor din statele UE asupra mandatului privind negocierile cu SUA în prima jumatate a anului.  „Această chestiune va fi tratată cu prioritate”, a afirmat Oprea în interviul acordat Bloomberg la Bruxelles. „Intenţionăm să finalizăm aceste negocieri cât se poate de repede”, a adăugat el.
Mai multe informații aici
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Valer Blidar - industriaș, bancher și viticultor la Tohani. Povestea fiului ultimului luptător anticomunist răpus de Securitate

Articolul următor

Jean Valvis, proprietarul Aqua Carpatica şi Sâmbureşti, ar putea deschide un spital privat: ”Nu poţi sta bogat şi fericit, iar oamenii de lângă tine să fie săraci, nefericiţi şi bolnavi”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share