Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Care sunt cei mai mari contribuabili la bugetul local al municipiului Oradea

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea și Primăria Oradea au organizat o nouă ediție a Galei ,,Antreprenor pentru Oradea”. În cadrul acestui eveniment – la ediția din 2019 au fost premiaţi cei mai importanți contribuabili la bugetul local al municipiului în anul 2018.

 

Gala de anul acesta a avut loc în incinta noii intreprinderi a societății Inteva Products din Parcul Industrial Eurobusiness II Oradea, la care au participat un număr de 120 de invitați – oameni de afaceri din Oradea, reprezentanții celor mai importante companii din municipiu, investitori, dar și directori ai instituțiilor și companiilor publice din oraș.

În deschiderea evenimentului, pentru a marca împlinirea a 10 ani de activitate de la înființarea societății, Alina Silaghi, director ADLO SA, a prezentat un Raport de activitate pentru anul 2018, cuprinzând investițiile atrase până în prezent, evenimentele organizate precum și proiectele demarate anul trecut, cu continuitate în 2019, amintind în final 3 proiecte importante ale Municipiului Oradea, care contribuie la dezvoltarea și atractivitatea orașului: Podul Centenarului, Coridorul de mobilitate urbană din Piața Emanuil Gojdu și Creșterea performanței energetice a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Oradea și a Spitalului Clinic Municipal Oradea.

Primarul Ilie Bolojan a ținut să precizeze că cea mai mare componentă a bugetulului local e formată din taxele și impozitele pe proprietăți, pe care contribuabilii și cetățenii le plătesc către municipalitate, dar și din impozitul pe salarii, mulțumindu-le astfel celor prezenți pentru investițiile pe care le derulează în Oradea, dar și pentru locurile de muncă înființate. Primarul a accentuat faptul că prin dezvoltarea tuturor companiilor se dezvoltă si municipiul Oradea. Primăria urmăreste cu prioritate susținerea companiilor orădene, dezvoltarea învățământului profesional pentru a crea forța de muncă necesară, colaborarea cu Universitatea în vederea atragerii tinerilor din zona metropolitană și nu numai, spre Oradea.

Viceprimarul Florin Birta a înmânat premiile primilor 10 contribuabili la bugetul local pe anul 2018, respectiv:

1. PLEXUS SERVICES RO SRL

2. FAIST MEKATRONIC SRL

3. PLASTOR SA

4. LOTUS CENTER SA

5. H ESSERS SRL

6. TRANSILVANIA GENERAL IMPORT-EXPORT

7. RCS & RDS SA

8. OMILOS ORADEA SRL (ERA SHOPPING MALL)

9. UAMT SA

10. SIF HOTELURI SA (Double Tree by Hilton)

În anul 2018, primii zece contribuabili au contribuit la bugetul local cu suma totală de 19.899.093 lei.

Premiul pentru cea mai mare investiție în anul 2018 în Oradea a fost acordat companiei SOGEFI SUSPENSIONS EASTERN EUROPE SRL, pentru o investiție asumată de 50 milioane euro, căreia reprezentanții municipalității i-au adus mulțumiri, diploma fiind înmânată de către viceprimarul Mircea Mălan.

Un premiu special a fost acordat în cadrul proiectului Re-patriot, lui Vlad Sarca, un exemplu de succes pentru românii repatriați care și-au înființat propria afacere în Oradea.

Dacian Palladi, administratorul public al municipiului, a înmânat două premii firmelor care anul trecut au dat dovadă de responsabilitate socială, contribuind la proiectele comunității locale, prin amenajarea unor spații verzi. Este vorba de societatea SMARTWARE SRL și SIS MANAGEMENT SRL.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Zuckerberg vrea să unească WhatsApp, Instagram și Facebook Messenger

Articolul următor

Apulum Alba Iulia - de la cadouri pentru Castro, Gaddafi și Kim Ir Sen, la afaceri de zeci de milioane de euro pe piața liberă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share