Finante-banci Ultimele stiri

CEO Erste Group şi proprietarul BCR: Taxa pe active, neplăcută, dar nu un dezastru. BCR ar urma să plătească 170 mil. euro

Andreas Treichl, CEO al Erste Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est şi proprietarul BCR, a declarat că taxa pe activele bancare adoptată prin ordonanţă de urgenţă în decembrie 2018 este o chestiune “neplăcută, dar nu este un dezastru”.

Activele BCR ajung la circa 15 miliarde de euro, ceea ce înseamnă peste 6% din activele totale ale grupului Erste. BCR ar urma să plătească peste 800 mil. lei (170 mil. euro) în contul taxei bancare, relatează Antena 3.

„În România, nu este vorba doar de sectorul bancar, este vorba de funcţionarea economiei”, a afirmat Treichl. El a adus în discuţie taxele bancare aplicate în Ungaria şi Austria care „au fost neplăcute pentru bănci, dar nu au afectat şi societatea” și a adăugat că: “Ca de obicei, piața a suprareacționat la vestea unei noi taxe în România”.

„Băncile care operează în mod exclusiv în România nu vor fi capabile să obţină profit ca urmare a acestei taxe”, a conchis Treichl.

Related posts

Preţul unei acţiuni Transgaz a crescut cu 50% peste cel de la listare, cu dividendele, randamentul depășește 140%

Stefana Muresan

O comună din Bihor, Sânmartin, prima din ţară care licitează distribuţia de gaz

Traian Dan

Farmacist de 27 de ani din Alba Iulia face concurenţă marilor companii

Stefana Muresan

Leave a Comment