Transilvania Business
Finante-banci Ultimele stiri

CEO Erste Group şi proprietarul BCR: Taxa pe active, neplăcută, dar nu un dezastru. BCR ar urma să plătească 170 mil. euro

Andreas Treichl, CEO al Erste Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est şi proprietarul BCR, a declarat că taxa pe activele bancare adoptată prin ordonanţă de urgenţă în decembrie 2018 este o chestiune “neplăcută, dar nu este un dezastru”.

Activele BCR ajung la circa 15 miliarde de euro, ceea ce înseamnă peste 6% din activele totale ale grupului Erste. BCR ar urma să plătească peste 800 mil. lei (170 mil. euro) în contul taxei bancare, relatează Antena 3.

„În România, nu este vorba doar de sectorul bancar, este vorba de funcţionarea economiei”, a afirmat Treichl. El a adus în discuţie taxele bancare aplicate în Ungaria şi Austria care „au fost neplăcute pentru bănci, dar nu au afectat şi societatea” și a adăugat că: “Ca de obicei, piața a suprareacționat la vestea unei noi taxe în România”.

„Băncile care operează în mod exclusiv în România nu vor fi capabile să obţină profit ca urmare a acestei taxe”, a conchis Treichl.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Producătorul de lactate Agroserv Măriuţa din Ialomița intră pe piața Clujului cu bani de la BT

redactia

92 de milioane de componente electronice au fost livrate de Continental Timișoara în ultimii 11 ani

Stefana Muresan

Ioan Nani, Director General: Antibiotice își extinde prezența internațională

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More