Transilvania Business
Cluj Investitii Ultimele stiri

Au început lucrările la două noi parkinguri în Cluj Napoca. Investiție de 9,6 mil. euro pentru 666 locuri de parcare

Două noi parkinguri supraterane urmează să fie construite în Mănăştur, cel mai mare cartier al Clujului, pe strada Primăverii cu o capacitate de 666 de locuri. Valoarea investiţiei se ridică la 9,6 milioane de euro, iar lucrările au început deja, scrie monitorulcj.ro.

Vorbim de parkingurile de pe strada Primăverii numerele 8 şi 20.

Încă de acum cinci ani Primăria Cluj-Napoca a început demersurile pentru construirea parkingului suprateran de pe strada Primăverii nr. 20. Parkingul suprateran ar urma să aibă 6 etaje cu o capacitate de 400 de locuri. Valoarea totală a investiţiei este de 25,5 milioane lei fără TVA. (5,5 milioane de euro). Potrivit municipalităţii, finanţarea investiţiei se face din bugetul local. Durata de realizare a parkingului este de 18 luni. Potrivit municipalității, executantul este Asocierea TCI & Projektentwicklung SRL & Conpac Arhitect SRL. Viitorul parking va fi construit pe o suprafață de 1532,32 mp.

În ceea ce priveşte parkingul de pe Primăverii nr. 8, ordinul de începere a lucrărilor a fost dat deja, iar lucrările au început în această lună. Vorbim aici de un parking cu 266 de locuri de parcare, două niveluri de subsol, parter şi două etaje supraterane. Potrivit Primăriei Cluj-Napoca, terenul pe care se propune construirea parkingului are suprafața de 5.547 mp și este situat în cartierul Mănăștur delimitat de străzile Primăverii și Peana, “într-un spațiu nesistematizat ocupat în prezent de 106 garaje individuale”. Valoarea investiţiei este de 18,9 milioane lei + TVA (peste 4,1 milioane euro), iar constructorul, TCI Contractor General, are un termen de execuție, conform contractului, de 18 luni. Viitorul parking ar urma să fie inaugurat în luna iulie 2020. Banii provin exclusiv de la bugetul local.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Cele mai bune cărți de business care i-au inspirat pe români în 2018

redactia

Ofertele pentru elaborarea studiilor pentru patru drumuri expres, depuse

Ligia Voro

Centura de Sud a Timișoarei are castigator. Lucrările încep în 2019

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More