Fonduri Europene Timiș Turism Ultimele stiri

Plimbări gratuite pe râul Timiș, cu hidrobiciclete, catamaran și canoe – program transfrontalier din fonduri europene

Un program transfrontalier menit să revigoreze drumețiile pe uscat, dar și pe apă, pe râul Timiș, a adus laolaltă parteneri de la noi din țară, dar și din Serbia. Împreună au scris un program și au accesat fonduri europene pentru a dota comunitățile de pe malul Timișului cu facilități pentru turism.

 

Partea română, reprezentată prin Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul nostru alături de partenerii săi, Asociația Miltonia Timișoara au reușit deja să achiziționeze până acum 12 canoe moderne cu toate accesoriile necesare (cum ar fi vestele de salvare pentru ce ce nu știu prea bine să înoate) și 30 de hidrobiciclete (atât de copii cât și de adulți), potrivit banatulazi.ro.

Acestea vor fi încredințate primăriilor de pe malul Timișului și vor putea fi folosite în mod gratuit de cei ce se încumetă la excursii în acest areal mirific de luncă. În luna februarie va mai fi achiziționată o navă de tip catamaran pentru excursii pe luciul de apă al lacului Surduc. Din martie și aprilie va urma o nouă etapă ce constă în instalarea de mobilier urban în cele mai importante locuri de lângă ape. Acestea sunt băncuțe, umbrare, indicatoare cu date de orientare și hărți.

Pentru luna mai se anunță un mare spectacol nautic ce va consta într-o regată de cinci zile. Două pe teritoriul românesc și alte două pe teritoriul vecin. O zi va fi alocată trecerii frontierei.

Din luna iunie 2019, pe râul Timiș și în valea acestuia, de o parte și de alta a graniței cu Republica Serbia, turiștii se vor putea bucura de facilități de petrecere a timpului și de turism oferite prin intermediul proiectului european Eco Timiș – un nou produs turistic. Mai precis, turiștii din Timiș vor avea la dispoziție hidrobiciclete, canoe și un catamaran cu care vor putea descoperi obiective turistice din județ, vor putea admira păsări în Rezervația Satchinez și în Padurea Macedonia, unde vor fi amplasate două observatoare, iar în Valea Timișului vor putea face drumeții și plimbări cu bicicletele având ocazia să facă popas în locuri amenjate și marcate, în care vor fi amplasate bănci și umbrare, coșuri de gunoi și indicatoare pe trasee promovate prin intermediul mai multor materiale informative de tipul hărților, potrivit publicației citate.

Related posts

Producătorul de componente auto Preh România, investiții de 25 mil. euro în linii de producţie, în acest an

Stefana Muresan

Învățământ medical stomatologic la standarde europene la UMFST Târgu Mureș

Stefana Muresan

Comisia von der Leyen, aprobată de Parlamentul European

Ligia Voro

Leave a Comment