Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Anders Povlsen, cel mai bogat danez, cu o avere de 7,4 miliarde de euro, cumpără păduri în România pentru a crea o arie protejată. Deține mai multe branduri internaționale de fashion

Cel mai bogat om de afaceri din Danemarca, Anders Holch Povlsen, cu o avere estimate la 7,4 miliarde de euro, a adus un aport de trei milioane de euro la capitalul companiei brașovene Wildland SRL, pe care o și administrează alături de germanul Cristoph Promberger. Astfel, capitalul companiei a ajuns la 54,31 de milioane de lei (peste 11,6 milioane de euro), banii fiind folosiți în principal pentru achiziția de terenuri și păduri pentru a crea un Yellowstone românesc, scrie bizbrasov.ro.

 

Cristophe Promberger, un biolog german originar din Braşov, este şi preşedintele Fundaţiei ProPark și al Fundației Conservation Carpathia.

Fundaţia Conservation Carpathia anunța în 2015 că a demarat o amplă acţiune de strângere de fonduri pentru cumpărarea pentru conservare a pădurilor în judeţul Argeş, susţinând că acesta este cea mai eficientă cale de a proteja aceste arii şi că va crea acolo un parc naţional.

Reprezentanţii ONG-ului precizează că s-au cumpărat pentru conservare 16.000 de hectare, fiind vizate inclusiv păduri ameninţate din zona Parcului Naţional Piatra Craiului. Valoarea achiziției este de 45 de milioane de euro, potrivit unor declarații anterioare ale lui Promberger.

Potrivit sursei citate, FCC urmăreşte să creeze pe suprafaţa cumpărată de păduri un parc naţional, pe care să-l promoveze ca pe un echivalent al Yellowstone-ului.

Mai mult, în statutul fundaţiei este inclusă clauza prin care toate suprafeţele cumpărate pentru a alcătui viitorul parc vor fi donate statului român în momentul în care „acesta va putea asigura administrarea parcului, în conformitate cu statutul său”, se mai spune în comunicat.

Povlsen deține compania Bestseller, care include mai multe branduri internaționale de modă, cum ar fi Vero Moda, Only, Mamalicious, Vila, Selected Femme, Selected Homme, Jack&Jones, Outfitters Nation sau Only&Sons.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oasis Retail Development se asociează cu grupul austriac Supernova și demarează proiectul Prima Shopping Center Sibiu

Articolul următor

Pălinca produsă în Odorheiul Secuiesc, Sfântu Gheorghe și Bădăcin le-a luat europenilor toate medaliile

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share