Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pălinca produsă în Odorheiul Secuiesc, Sfântu Gheorghe și Bădăcin le-a luat europenilor toate medaliile

Producătorii de pălincă din România au câștigat marele premiu și zeci de medalii la Quintessence, cel mai mare concurs de băuturi distilate din regiune.

 

”Producătorii români devin din ce în ce mai buni, la fel și produsele lor. Folosesc tehnici moderne, iar procedura lor de distilare se îmbunătățește de la an la an”, spune László Takács, organizator Quintessence.

156 de mostre de pălincă românească au fost acceptate în concursul din Ungaria, mostre provenind atât de la persoane fizice, cât și de la firme care au distilerii. Procentul mic, de doar 7% din totalul produselor prezentate la concurs, s-a dovedit a fi de bun augur. Pălinca românească a câștigat două dintre cele mai mari premii ale concursului: Cele mai multe titluri de Champion și Cea mai bună distilerie comercială.

Potrivit dcbusiness.ro, lista cu medalii cuprinde:

Pălinca Jamy din Odorheiul Secuiesc, Jud. Harghita
– 6 medalii de Aur (pălincă de afine, pălincă de cireșe, pălincă de coarne, pălincă de mere, pălincă de prune, pălincă de zmeură)
– 4 medalii de Argint (pălincă de aronia, pălincă de gutui, pălincă de soc, pălincă de vișine)
– 5 medalii de Bronz (pălincă de coacăze negre, pălincă de Muscat Ottonel, pălincă de pere Williams, pălincă de porumbar, pălincă de struguri roșii)

Potio Nobilis / Sanct Georgius din Sfântu Gheorghe, Jud Covasna
– 6 titluri de Champion, cea mai mare distincție pentru un anume fruct, pentru sortimentele: pălincă de prune, pălincă de mere, pălincă de zmeură, pălincă de afine, pălincă de vișine și pălincă maturată pe pat de struguri)
– 13 medalii de aur (pălincă de afine, pălincă maturată pe pat de caise, pălincă maturată pe pat de struguri, pălincă de cireșe, pălincă de mere, pălincă de păducel, pălincă de mere Gold, pălincă de prune Lepotica cu Top Taste, pălincă de vișine, distilat de vin Merlot, pălincă de coarne, pălincă de pere pădurețe, pălincă de zmeură)
– 12 medalii de argint (pălincă maturată pe pat de mere, pălincă maturată pe pat de cireșe, pălincă de gutuie, pălincă de soc, lichior de coacăze negre, pălincă de mere, pălincă de caise, pălincă Merlot, pălincă de struguri Muscat, pălincă de tescovină, pălincă de prune top taste, pălincă de vișine sălbatice

– 11 medalii de bronz (pălincă maturată pe pat de gutui, pălincă maturată pe pat de vișine, pălincă maturată pe pat de prune, pălincă de coacăze negre, pălincă de mere și prune, lichior de cafea și cireșe, pălincă de prune Lepotica, pălincă de cireșe sălbatice, distilat de țelină, pălincă de porumbe)

– Premiul Special pentru Cele mai multe titluri de Champion
– Premiul Special pentru Cea mai bună distilărie comercială

Rotin Badacin din Bădăcin, Jud. Sălaj
– 2 medalii de Argint (pălincă de cireșe și pălincă de gutui)
– 4 medalii de Bronz (pălincă de mere, pălincă de pere, pălincă de piersici și pălincă de prune)

Sursa foto: helyenvalo.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Anders Povlsen, cel mai bogat danez, cu o avere de 7,4 miliarde de euro, cumpără păduri în România pentru a crea o arie protejată. Deține mai multe branduri internaționale de fashion

Articolul următor

MedLife investește 5 milioane de euro în Ungaria. Este prima mutare a unei companii româneşti din sectorul medical privat în afara țării

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share