Antreprenori Ultimele stiri Uncategorized

Mihai Daraban, la Adunarea Extraordinară a Eurochambres: CCIR militează pentru acordarea unui sprijin mai substațial pentru IMM-uri

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Românie a participat miercuri, 30 ianuarie, la Adunarea Extraordinară a Membrilor Eurochambres, desfășurată la Sediul TOBB din Bruxelles.

 

Președintele CCIR a  avut o întâlnire cu comisarul european pentru buget și resurse umane, dl. Gunther Oettinger, pe tema sprijinului financiar acordat intreprinderilor mici si mijlocii.

„Ca membru Eurochambers, Camera de Comerț și Industrie a României militează pentru acordarea unui sprijin mai substațial pentru intreprinderile mici si mijlocii, raportat la viitorul cadru finaiciar multinaual, prin programele europene specifice, COSME+ și ERASMUS+. Ne dorim, de asemenea, ca aceste programe să fie concentrate pe formarea profesională, obiectiv pe care CCIR îl urmărește cu consecvență”, a declarat  Mihai Daraban.

Întâlnire de astăzi vine în urma vizitei oficiale făcută de comisarul european la București, la finele anului trecut, cu prilejul căreia acesta a declarat că: „o aprobare rapidă a viitorului cadru bugetar multianual al Uniunii Europene de către liderii naţionali şi de Parlamentul European va arăta dacă Europa mai este capabilă de acţiune în faţa unor asemenea provocări”.

Lansarea platformei comunitare „Chamber +”

Evenimentul de astăzi a fost marcat și de o serie de dezbateri cu  teme cu o importanță majoră pentru camerele de comerț și industrie europene, precum lansarea platformei comunitare „Chamber +” și organizarea Adunării Plenare Eurochambers, ediția de vară.

„Este o onoare pentru Camera de Comerț și Industrie a României faptul că va organiza cea de-a 125-a ediție a Adunării Plenare Eurochambers, în acest an, la București, în luna iunie. Membrii Asociației, proveniți din 44 de state, vor dezbate cu aceasta ocazie subiecte de o importanță majoră pentru Eurochambers, precum bugetul sau viitorul asociatiei. În ceea ce privește lansarea platformei Chamber +, sub umbrela acesteia vor fi create „comunități de interese”, prin aderarea a diverse camere locale, regionale și naționale din întreaga Europă care împărtășesc interese comune și care sunt dispuse să lucreze împreună într-un context european. Chamber + va fi modalitate modernă de comunicarea virtuală și cooperare între membri și se va constitui într-o unealtă foarte importantă care poate aduce beneficii considerabile”, a mai subliniat Mihai Daraban, președintele CCIR.

Ce reprezintă Eurochambers

Asociația Camerelor Europene de Comerț și Industrie (Eurochambers) este una dintre cele mai mari organizații de reprezentare a mediului de afaceri, reprezentând peste 20 de milioane de companii prin intermediul a 44 de membri și o rețea europeană de 1.700 de camere regionale și locale.

Mai mult de 93% din aceste întreprinderi sunt întreprinderi mici și mijlocii. Membrii direcți ai Eurochambres sunt asociații naționale ale Camerelor de Comerț cu sediul în 26 de țări ale Uniunii Europene, țările Asociației Europene a Liberului Schimb și unele țări din Europa de Est, din Balcanii de Vest și din țările mediteraneene. Eurochambres reprezintă, servește și promovează Camerele de Comerț și Industrie Europene prin lobby, dezvoltarea de proiecte și servicii către membri.

Related posts

Cluj și Brașovul, campioanele scumpirilor imobiliare

Nora Dumitrescu

Dedeman își deschide un magazin de 12 milioane de euro

Nora Dumitrescu

POZITIV TB: Cătălin Briciu, cofondator Linnify – „Industria IT din România va trece treptat înspre dezvoltarea de produse proprii”

Ion Surdu

Cosmin BOIANGIU, Reprezentant Permanent adjunct: „România trebuie să aibă întotdeauna încredere în sine”  

Ligia Voro

Enel România a primit certificarea pe standardul care recunoaşte sistemul de management în combaterea mitei

Papuc Irina

CBRE: Crăciunul începe în noiembrie, odată cu Black Friday

Ionut Oprea

Bihor: Proiecte transfrontaliere, în valoare de peste 4 milioane de euro

Stefana Muresan

Estimare pentru Black Friday 2019: Românii vor cumpăra online în valoare de 1,2 miliarde de lei

Papuc Irina

Brandul românesc de haine pentru copii iELM înregistrează vânzări de peste 1 milion de euro lunar în Europa, SUA și Canada

Ligia Voro

Vânzările Bosch cresc la 750 milioane de euro cu Industria 4.0. Ce soluții a propus compania pentru târgul de la Hanovra

Papuc Irina

Decathlon lansează târgul de articole sportive second hand, Trocathlon

Traian Dan

Autostrada Transilvania, la granița cu Ungaria: CNAIR a semnat contractul pentru construcţia lotului Biharia – Borş. Termen asumat: martie 2020

redactia

FOTO: Cetățenii germani au aflat care sunt oportunitățile din Regiunea Centru

Ligia Voro

Niculae Havrileț, numit secretar de stat pentru Energie printr-o decizie publicată de Moș Nicolae

Ligia Voro

Austriecii de la Rosendahl, nouă hală de producție la Satu Mare, investiție de 3,5 mil. euro

Stefana Muresan

Cât au cheltuit românii cu Revolut în 2019

Papuc Irina

Ministerul Transporturilor a absorbit aproximativ 820 de milioane de euro, situându-se pe locul doi, după agricultură

Stefana Muresan

Medicii români întorși din Italia au adus cinci ventilatoare pulmonare donate de Papa Francisc Spitalului din Suceava

Traian Dan

Extinderea cotei 0% de TVA – pe agenda Guvernului

Stefana Muresan

BVB a premiat persoane şi companii marcante în 2017 pe piaţa de capital: Banca Transilvania – cea mai tranzacţionată acţiune

Stefana Muresan

Colaborarea e cuvântul cheie: mediul de afaceri transilvănean a devenit un ecosistem

Ligia Voro

Centura Metropolitană a Clujului, variante de traseu. Cost final estimat – 250 milioane de euro

redactia

Grupul Taparo va acoperi necesarul de măști al României

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] Golful românesc, în căutarea timpului pierdut

Ligia Voro

Leave a Comment