Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mihai Daraban, la Adunarea Extraordinară a Eurochambres: CCIR militează pentru acordarea unui sprijin mai substațial pentru IMM-uri

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Românie a participat miercuri, 30 ianuarie, la Adunarea Extraordinară a Membrilor Eurochambres, desfășurată la Sediul TOBB din Bruxelles.

 

Președintele CCIR a  avut o întâlnire cu comisarul european pentru buget și resurse umane, dl. Gunther Oettinger, pe tema sprijinului financiar acordat intreprinderilor mici si mijlocii.

„Ca membru Eurochambers, Camera de Comerț și Industrie a României militează pentru acordarea unui sprijin mai substațial pentru intreprinderile mici si mijlocii, raportat la viitorul cadru finaiciar multinaual, prin programele europene specifice, COSME+ și ERASMUS+. Ne dorim, de asemenea, ca aceste programe să fie concentrate pe formarea profesională, obiectiv pe care CCIR îl urmărește cu consecvență”, a declarat  Mihai Daraban.

Întâlnire de astăzi vine în urma vizitei oficiale făcută de comisarul european la București, la finele anului trecut, cu prilejul căreia acesta a declarat că: „o aprobare rapidă a viitorului cadru bugetar multianual al Uniunii Europene de către liderii naţionali şi de Parlamentul European va arăta dacă Europa mai este capabilă de acţiune în faţa unor asemenea provocări”.

Lansarea platformei comunitare „Chamber +”

Evenimentul de astăzi a fost marcat și de o serie de dezbateri cu  teme cu o importanță majoră pentru camerele de comerț și industrie europene, precum lansarea platformei comunitare „Chamber +” și organizarea Adunării Plenare Eurochambers, ediția de vară.

„Este o onoare pentru Camera de Comerț și Industrie a României faptul că va organiza cea de-a 125-a ediție a Adunării Plenare Eurochambers, în acest an, la București, în luna iunie. Membrii Asociației, proveniți din 44 de state, vor dezbate cu aceasta ocazie subiecte de o importanță majoră pentru Eurochambers, precum bugetul sau viitorul asociatiei. În ceea ce privește lansarea platformei Chamber +, sub umbrela acesteia vor fi create „comunități de interese”, prin aderarea a diverse camere locale, regionale și naționale din întreaga Europă care împărtășesc interese comune și care sunt dispuse să lucreze împreună într-un context european. Chamber + va fi modalitate modernă de comunicarea virtuală și cooperare între membri și se va constitui într-o unealtă foarte importantă care poate aduce beneficii considerabile”, a mai subliniat Mihai Daraban, președintele CCIR.

Ce reprezintă Eurochambers

Asociația Camerelor Europene de Comerț și Industrie (Eurochambers) este una dintre cele mai mari organizații de reprezentare a mediului de afaceri, reprezentând peste 20 de milioane de companii prin intermediul a 44 de membri și o rețea europeană de 1.700 de camere regionale și locale.

Mai mult de 93% din aceste întreprinderi sunt întreprinderi mici și mijlocii. Membrii direcți ai Eurochambres sunt asociații naționale ale Camerelor de Comerț cu sediul în 26 de țări ale Uniunii Europene, țările Asociației Europene a Liberului Schimb și unele țări din Europa de Est, din Balcanii de Vest și din țările mediteraneene. Eurochambres reprezintă, servește și promovează Camerele de Comerț și Industrie Europene prin lobby, dezvoltarea de proiecte și servicii către membri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sprijin nerambursabil de până la 1,05 mil. euro pentru investiţii în exploataţii pomicole inclusiv pentru dud şi goji

Articolul următor

Comisar european: Beneficiarii investiţiilor maghiare în infrastructura sportivă din Transilvania, tinerii indiferent de etnie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share