Antreprenori Ultimele stiri Uncategorized

Mihai Daraban, la Adunarea Extraordinară a Eurochambres: CCIR militează pentru acordarea unui sprijin mai substațial pentru IMM-uri

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Românie a participat miercuri, 30 ianuarie, la Adunarea Extraordinară a Membrilor Eurochambres, desfășurată la Sediul TOBB din Bruxelles.

 

Președintele CCIR a  avut o întâlnire cu comisarul european pentru buget și resurse umane, dl. Gunther Oettinger, pe tema sprijinului financiar acordat intreprinderilor mici si mijlocii.

„Ca membru Eurochambers, Camera de Comerț și Industrie a României militează pentru acordarea unui sprijin mai substațial pentru intreprinderile mici si mijlocii, raportat la viitorul cadru finaiciar multinaual, prin programele europene specifice, COSME+ și ERASMUS+. Ne dorim, de asemenea, ca aceste programe să fie concentrate pe formarea profesională, obiectiv pe care CCIR îl urmărește cu consecvență”, a declarat  Mihai Daraban.

Întâlnire de astăzi vine în urma vizitei oficiale făcută de comisarul european la București, la finele anului trecut, cu prilejul căreia acesta a declarat că: „o aprobare rapidă a viitorului cadru bugetar multianual al Uniunii Europene de către liderii naţionali şi de Parlamentul European va arăta dacă Europa mai este capabilă de acţiune în faţa unor asemenea provocări”.

Lansarea platformei comunitare „Chamber +”

Evenimentul de astăzi a fost marcat și de o serie de dezbateri cu  teme cu o importanță majoră pentru camerele de comerț și industrie europene, precum lansarea platformei comunitare „Chamber +” și organizarea Adunării Plenare Eurochambers, ediția de vară.

„Este o onoare pentru Camera de Comerț și Industrie a României faptul că va organiza cea de-a 125-a ediție a Adunării Plenare Eurochambers, în acest an, la București, în luna iunie. Membrii Asociației, proveniți din 44 de state, vor dezbate cu aceasta ocazie subiecte de o importanță majoră pentru Eurochambers, precum bugetul sau viitorul asociatiei. În ceea ce privește lansarea platformei Chamber +, sub umbrela acesteia vor fi create „comunități de interese”, prin aderarea a diverse camere locale, regionale și naționale din întreaga Europă care împărtășesc interese comune și care sunt dispuse să lucreze împreună într-un context european. Chamber + va fi modalitate modernă de comunicarea virtuală și cooperare între membri și se va constitui într-o unealtă foarte importantă care poate aduce beneficii considerabile”, a mai subliniat Mihai Daraban, președintele CCIR.

Ce reprezintă Eurochambers

Asociația Camerelor Europene de Comerț și Industrie (Eurochambers) este una dintre cele mai mari organizații de reprezentare a mediului de afaceri, reprezentând peste 20 de milioane de companii prin intermediul a 44 de membri și o rețea europeană de 1.700 de camere regionale și locale.

Mai mult de 93% din aceste întreprinderi sunt întreprinderi mici și mijlocii. Membrii direcți ai Eurochambres sunt asociații naționale ale Camerelor de Comerț cu sediul în 26 de țări ale Uniunii Europene, țările Asociației Europene a Liberului Schimb și unele țări din Europa de Est, din Balcanii de Vest și din țările mediteraneene. Eurochambres reprezintă, servește și promovează Camerele de Comerț și Industrie Europene prin lobby, dezvoltarea de proiecte și servicii către membri.

Related posts

Banca Mondială va ajuta Clujul să își aducă investitori

Nora Dumitrescu

Ungaria a suspendat plata ratelor la credite și contribuțiile angajatorilor

Traian Dan

Relația cu statul trece ușor în online: numărul conturilor pe platformele electronice a crescut de 6 ori, iar al operațiunilor – de 12 ori

Ion Surdu

Lucrările de transformare a râului Bega în curs navigabil până la granița cu Serbia încep în acest an. Investiție totală de 14 mil. euro

redactia

Webinarii gratuite de business pentru a combate efectele crizei economice

Traian Dan

Maramureșul va accesa bani europeni pentru gestionarea deșeurilor

Nora Dumitrescu

Electrolux, cu fabrică în Satu Mare, este pe val: Acțiunile cresc fără precedent, iar profitul a depășit toate estimările

redactia

Alev Interiors, confort și calitate durabilă

Stefana Muresan

Pandemia scade chiriile la Cluj. Reduceri de până la 10%

Nora Dumitrescu

Kathrein, o nouă facilitate de producție de 5.000 mp în Timișoara

Ligia Voro

Producătorul de avioane IAR Braşov, profit de 20 mil. lei în T3

redactia

Dezvoltarea căii ferate din România, prioritatea ministrului Transporturilor

Stefana Muresan

Credit de dezvoltare pentru fermieri, impozit zero pe terenurile lucrate și 264 mil. de euro pentru revitalizarea liceelor agricole

Stefana Muresan

Iulian Dascălu a mai cumpărat o bucată din Carbochim

Nora Dumitrescu

Aberdeen Asset Management vinde cladirea de birouri Construdava

Ionut Oprea

Australienii de la ADX Energy cumpără licența de producție gaze Iecea Mare

redactia

Cel mai mare jobshop privat din Cluj se digitalizează

Nora Dumitrescu

Romsilva va împăduri suprafețele intens exploatate din Ardeal

Nora Dumitrescu

Parking de 19 milioane de lei, la Cluj-Napoca

redactia

Hella România a ajuns la 3.700 de angajaţi. Fabrica de la Lugoj se extinde

Stefana Muresan

La Blaj va fi deschis un hipermarket Kaufland: investiție de 28 milioane lei

Ion Surdu

BRAT are o nouă conducere

Stefana Muresan

Președintele Consiliului Concurenței la PRIA Competition Conference

Papuc Irina

Start-Up Nation 2018, aproape de lansare

Ligia Voro

Leave a Comment