Antreprenori Ultimele stiri Uncategorized

Mihai Daraban, la Adunarea Extraordinară a Eurochambres: CCIR militează pentru acordarea unui sprijin mai substațial pentru IMM-uri

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Românie a participat miercuri, 30 ianuarie, la Adunarea Extraordinară a Membrilor Eurochambres, desfășurată la Sediul TOBB din Bruxelles.

 

Președintele CCIR a  avut o întâlnire cu comisarul european pentru buget și resurse umane, dl. Gunther Oettinger, pe tema sprijinului financiar acordat intreprinderilor mici si mijlocii.

„Ca membru Eurochambers, Camera de Comerț și Industrie a României militează pentru acordarea unui sprijin mai substațial pentru intreprinderile mici si mijlocii, raportat la viitorul cadru finaiciar multinaual, prin programele europene specifice, COSME+ și ERASMUS+. Ne dorim, de asemenea, ca aceste programe să fie concentrate pe formarea profesională, obiectiv pe care CCIR îl urmărește cu consecvență”, a declarat  Mihai Daraban.

Întâlnire de astăzi vine în urma vizitei oficiale făcută de comisarul european la București, la finele anului trecut, cu prilejul căreia acesta a declarat că: „o aprobare rapidă a viitorului cadru bugetar multianual al Uniunii Europene de către liderii naţionali şi de Parlamentul European va arăta dacă Europa mai este capabilă de acţiune în faţa unor asemenea provocări”.

Lansarea platformei comunitare „Chamber +”

Evenimentul de astăzi a fost marcat și de o serie de dezbateri cu  teme cu o importanță majoră pentru camerele de comerț și industrie europene, precum lansarea platformei comunitare „Chamber +” și organizarea Adunării Plenare Eurochambers, ediția de vară.

„Este o onoare pentru Camera de Comerț și Industrie a României faptul că va organiza cea de-a 125-a ediție a Adunării Plenare Eurochambers, în acest an, la București, în luna iunie. Membrii Asociației, proveniți din 44 de state, vor dezbate cu aceasta ocazie subiecte de o importanță majoră pentru Eurochambers, precum bugetul sau viitorul asociatiei. În ceea ce privește lansarea platformei Chamber +, sub umbrela acesteia vor fi create „comunități de interese”, prin aderarea a diverse camere locale, regionale și naționale din întreaga Europă care împărtășesc interese comune și care sunt dispuse să lucreze împreună într-un context european. Chamber + va fi modalitate modernă de comunicarea virtuală și cooperare între membri și se va constitui într-o unealtă foarte importantă care poate aduce beneficii considerabile”, a mai subliniat Mihai Daraban, președintele CCIR.

Ce reprezintă Eurochambers

Asociația Camerelor Europene de Comerț și Industrie (Eurochambers) este una dintre cele mai mari organizații de reprezentare a mediului de afaceri, reprezentând peste 20 de milioane de companii prin intermediul a 44 de membri și o rețea europeană de 1.700 de camere regionale și locale.

Mai mult de 93% din aceste întreprinderi sunt întreprinderi mici și mijlocii. Membrii direcți ai Eurochambres sunt asociații naționale ale Camerelor de Comerț cu sediul în 26 de țări ale Uniunii Europene, țările Asociației Europene a Liberului Schimb și unele țări din Europa de Est, din Balcanii de Vest și din țările mediteraneene. Eurochambres reprezintă, servește și promovează Camerele de Comerț și Industrie Europene prin lobby, dezvoltarea de proiecte și servicii către membri.

Related posts

Uzina Mecanică Cugir, Star Transmission și Elit, cei mai mari contribuabili la bugetul local al orașului Cugir

Stefana Muresan

MobilaDalin. Reduceri de preț la toate produsele și consiliere telefonică pentru comenzi de acasă

Ligia Voro

Autostrada cu tunelul Meseș va costa 1 miliard de euro

Nora Dumitrescu

Impozit redus pentru firmele de IT din Oradea înscrise în programul „Make IT în Oradea”

Traian Dan

Începe construcţia autostrăzii pe care o aşteptăm de zeci de ani. Se fac 9 tunele de 5 km

redactia

Cel mai mare magazin Mömax din România a fost deschis la Oradea

Traian Dan

Parcurile industriale Tetarom, cele mai rentabile din România

Nora Dumitrescu

În Brașov poate începe construirea Sălii Polivalente pe fostul Stadion Municipal cu o capacitate de peste 10.000 de locuri

Papuc Irina

FOTO Cum arată șantierul unde se construiește terminalul viitorului Aeroport din Brașov

Ion Surdu

Sibiu: a început prima etapă de vot a proiectelor depuse în programul de bugetare participativă 2019

Papuc Irina

VGP set to develop new business park in Arad

Papuc Irina

Sogefi Suspensions, investiție de 50 milioane de euro la Oradea și 200 de noi locuri de muncă, în domeniul automotive

redactia

Centru de ridicare Ikea, înființat la Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

ELITE ÎN BUSINESS Banat-Transilvania. Top 220 companii cu capital străin: locurile 1-25

Ion Surdu

Asfalt pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda

Nora Dumitrescu

AFIR lansează un portal unic cu informații despre fonduri europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală

Stefana Muresan

Banca Transilvania: „Planul nostru este o colaborare pe mai mulţi ani cu Simona Halep şi, deşi încă este devreme, vom atinge mai mulţi piloni strategici pentru dezvoltarea României”

redactia

Compania de Apă Someș va extinde rețeaua de apă-canal în zona Gherla

Nora Dumitrescu

Cosmin Moldovan: “Industria alimentară resimte cel mai puțin efectele crizei”

Nora Dumitrescu

„Piața la drum”, îi aduce pe comercianții de la marginea drumului în economia digitală

Traian Dan

Top birouri in tara 2016

Ionut Oprea

O nouă aplicație pentru clujeni: CTP Cluj

Stefana Muresan

CJ Cluj a finalizat demersurile pentru viitorul Spital Regional de Urgenta

Stefana Muresan

Constructorul ASA Cons ridică un magazin Dedeman la Călărași

Nora Dumitrescu

Leave a Comment