Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Comisar european: Beneficiarii investiţiilor maghiare în infrastructura sportivă din Transilvania, tinerii indiferent de etnie

Investiţiile maghiare în sportul din Transilvania sunt naturale, a afirmat miercuri, la Cluj comisarul european pentru cultură, educaţie, tineret şi sport, Tibor Navracsics.

 

”Poate fi reciproc-avantajos atât pentru România cât și pentru Ungaria de a avea noi infrastructuri sportive aici, și principalul beneficiar va fi tineretul din partea locului, indiferent de aparteneța sa etnică sau națională, deoarece una dintre problemele majore ale societății contemporane este obezitatea. Europa e cel mai obez continent din lume și, din păcate, țările central-europene sunt în fruntea listei. Așa că, trebuie să facem mai mult pentru combaterea obezității, prin promovarea unui stil de viață sănătos, iar infrastructura sportivă ajută în acest sens”, a declarat, potrivit Radio Cluj, Tibor Navracsicscomisarul european pentru cultură, educaţie, tineret şi sport.

 

Potrivit presei sportive din România, aproximativ 20 de milioane de euro a trimis Ungaria in secuime pentru susţinerea sportului.
11.5 milioane de euro au ajuns la clubul de fotbal FK Csikszereda, echipă aflată acum în Liga 3. 6.2 milioane de euro au mers către Sepsi OSK, aflată azi în Liga 1. Costurile de construire a stadionului din Sfântu Gheorghe au fost suportate în totalitate de guvernul maghiar.

Comisarul european Tibor Navracsics se află în România la invitaţia UDMR, într-o vizită de documentare. El a  vizitat Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mihai Daraban, la Adunarea Extraordinară a Eurochambres: CCIR militează pentru acordarea unui sprijin mai substațial pentru IMM-uri

Articolul următor

Antreprenorul – clientul anului 2018 în rezidențial

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share