Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum s-a mărit suprafața României cu 1 miliard de euro, bani europeni

Cu aproape 1 miliard de euro, pe litoralul românesc s-a redus eroziunea costieră, grație unui amplu proces de reabilitare și extindere a plajelor, scrie presshub.ro.

 

Potrivit sursei citate, primul proiect cofinanțat cu bani europeni a adus astfel României 33 de hectare de plajă nouă până în 2015.  Pentru al doilea proiect ce vizează extinderea plajelor, în valoare de 752 milioane de euro, contractul de finanțare a fost semnat în noiembrie 2018 și urmează să fie implementat din acest an.

România a câștigat 33 de hectare de plajă nouă, în urma implementării unui proiect de aproximativ 500 milioane de lei, cofinanțat de Uniunea Europeană.

În 2015, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral finaliza proiectul „Protecția și reabilitarea părții sudice a litoralului românesc al Mării Negre în zona municipiului Constanța și Eforie Nord”. Valoarea totală s-a ridicat la 544.307.222 lei, din care 465.328.244 lei au fost puse la dispoziție din fonduri de coeziune.

Proiectul a vizat cinci loturi de plajă din stațiunea Mamaia, municipiul Constanța și Eforie Nord.

  1. Mamaia Sud – 43 milioane lei (firme contractate: PORR Bau GmbH – Franco Giuseppe SRL – Dinamica SRL)
  2. Tomis Nord – 112,5 milioane lei (Asocierea Van Oord Dredging and Marine Contractors BV – Societatea de Construcții în Transporturi București)
  3. Tomis Centru – 81 milioane lei (Asocierea Van Oord Dredging and Marine Contractors BV – Societatea de Construcții în Transporturi București)
  4. Tomis Sud – 68 milioane lei (Asocierea Van Oord Dredging and Marine Contractors BV – Societatea de Construcții în Transporturi București)
  5. Eforie Nord – 105 milioane lei (Asocierea Van Oord Dredging and Marine Contractors BV – Societatea de Construcții în Transporturi București)

În cadrul proiectului au fost reabilitate și construite diguri emerse (care ies din apă – n.red.) în lungime de 3544 de metri, au fost construite diguri submerse (sub apă – n.red.) pe o lungime de 1392 metri și a fost adăugat un volum de nisip de 3,5 milioane metri cubi, pe o distanță de plajă de 5770 metri.

Cititi continuarea aici

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Piața auto din România, al cincilea an consecutiv de creștere. Top mărci

Articolul următor

Automobile Bavaria a vândut în 25 de ani de activitate peste 45.000 de autovehicule

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share