București Real Estate

Surpriza din studiul CBRE: tinerii post-mileniali din București sunt cei mai mulțumiți de biroul lor

Pe parcursul lui 2018, CBRE a realizat primul studiu dedicat mediului de lucru din spațiile de birouri din capitală. Participanții au fost împărțiți în patru categorii de vârstă: generația Z (18 – 24 ani), generația Y (25 – 34 ani), generația X (35 – 49 ani) și generația seniorilor (50 – 64 ani). Concluziile cercetării sunt extrem de importante pentru atragerea și retenția forței de muncă.

 

CBRE, liderul mondial și național pe piața de consultanță imobiliară, a realizat în 2018 primul studiu referitor la importanța calității mediului de lucru din clădirile de birouri pentru activitatea angajaților. La cercetare au participat 500 de persoane care lucrează în birouri din București. Studiul s-a concentrat pe reliefarea gradului de satisfacție și pe criteriile relevante pentru oameni din categorii de vârste distincte, care lucrează în diferite zone ale orașului și în domenii de activitate extrem de diverse. Contrar perceptiei des întâlnite în lumea afacerilor care consideră post-milenialii ca fiind o generație cu dificultăți în integrarea în muncă, una dintre concluziile importante ale studiului este că cei mai mulțumiți angajați aparțin generației foarte tinere (18 – 24 ani).

 

Astfel, 82% dintre respondenții aparținând generației Z (18 – 24 ani), denumită și generația
post-milenialilor, s-au declarat mulțumiți și foarte multumiți de amplasarea și condițiile oferite în clădirile de birouri în care lucrează – 55% s-au declarat relativ mulțumiți, iar 27% se consideră foarte mulțumiți. Generația seniorilor (50 – 64 ani) este satisfăcută în proporție de 73%, dintre care 35% sunt destul de mulțumiți și 38% extrem de mulțumiți. Categoria persoanelor cu vârste cuprinse între 35 și 49 ani (generația X) s-a clasat pe a treia poziție, cu 63% dintre persoane care sunt mulțumite de condițiile de la locul de muncă. Dintre aceștia 39% sunt aproximativ satisfăcuți și 24% foarte satisfăcuți.

 

Generația Y (25 – 34 ani), care până în 2020 va avea o pondere de 50% din forța globală de muncă, prezintă cel mai mic procent de persoane relativ mulțumite sau foarte mulțumite de condițiile actuale din spațiile de birouri în care muncesc: 58%, dintre care 35% dintre intervievați sunt relativ mulțumiți, iar doar 23% sunt foarte mulțumiți. Tinerii aparținând generației Y conduc și în ceea ce privește numărul procentul de persoane relativ nemulțumite, cu 18%, fiind urmați de seniori cu 14%. Din perspectiva gradului de totală insatisfacție, 8% dintre respondenții aparținând generației X s-au declarat extrem de nemulțumiți, urmați de generația Y cu 7%.

 

Cercetarea a urmărit percepția angajaților din punct de vedere atât al accesului facil cu mașina sau mijloacele de transport în comun, cât și ținând cont de alți factori cum sunt: magazinele, restaurantele, farmaciile sau bancomatele existente în incinta clădirii și în apropierea acesteia, precum și locurile de parcare disponibile, accesul la o sală de sport sau posibilitatea de a veni cu bicicleta la muncă. Alte criterii de alegere a locului de muncă analizate în cadrul studiului au fost: existența dușurilor, a vestiarelor și a spațiilor destinate relaxării și meditației, calitatea mobilierului etc.

 

Printre concluziile relevate de cercetarea CBRE este și faptul că peste 50% dintre participanții aparținând fiecărei categorii de vârstă în parte petrec între 30 și 60 de minute în drum spre muncă. În ceea ce privește tipul de spațiu de lucru preferat, generațiile tinere optează pentru spații individuale: 43% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 ani și 51% din categoria
25 – 34 ani, în timp ce 56% dintre respondenții din generația X și-au declarat preferința pentru spațiile împărțite pe departamente, la fel ca în cazul seniorilor, cu 50% dintre opțiuni.

 

“Îmbunătățirea mediului de lucru își pune amprenta decisiv asupra calității noilor proiecte de birouri, dar și a satisfacției și a productivității angajaților. Pentru noi contează extrem de mult să contribuim la evoluția pieței spațiilor de birouri, care va duce la progres profesional și la dezvoltarea afacerilor companiilor, toate acestea însemnând în final creștere economică. În tot acest proces, atragerea și reținerea oamenilor are un rol major, iar o cercetare de amploarea celei pe care a derulat-o CBRE are o valoare deosebită din acest punct de vedere”, a declarat Mihai Păduroiu, Head of Advisory & Transaction Services al CBRE Romania.

 

La nivelul repartizării pe diferite zone ale capitalei, generația tânără și foarte tânără (18 – 34 ani) lucrează cu precădere în partea de vest și în zona de nord, generația X (35 – 49 ani) în zona de vest și centrală, iar aproape jumătate dintre seniorii care au participat la studiu, în partea centrală a Bucureștiului.

 

Printre nemulțumirile menționate de majoritatea intervievaților se numără: sistemele deficitare de încălzire, ventilație și aer condiționat (40%), lumina naturală insuficientă (37%), precum și spațiul prea aglomerat și locurile de parcare în număr prea mic (ambele – 36%).

 

Echilibrul dintre viața personală și timpul petrecut este valorizat în mod diferit, în funcție de categoria de vârstă: generația Z consideră în proporție de 68%, că timpul pentru viața personală este un criteriu extrem de important în alegerea unui loc de muncă, urmată fiind de generația Y cu 47%, generația X cu 51% și generatia seniorilor cu 35%.

 

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBRE), Fortune 500 și S&P 500 cu sediul central în Los Angeles este cea mai mare companie de servicii comerciale și investiții în real estate din lume, pe baza veniturilor din 2017. Compania are peste 80.000 de angajați (fără a include afiliații), răspunde nevoilor dezvoltatorilor imobiliari și deservește proprietari și chiriași prin intermediul celor peste 450 de birouri (excluzând filialele) din întreaga lume. CBRE oferă o gamă extinsă de servicii integrate, inclusiv administrare și coordonare de tranzacții și management de proiecte, managementul proprietății, administrarea investițiilor, evaluare, închiriere de proprietăți, consultanță strategică, vânzări de proprietăți, servicii ipotecare și servicii de dezvoltare. 

Related posts

Dezvoltarea industriala a anului

Transilvania Business

Noul președinte al FRT, Ion Țiriac, felicitat de Simona Halep

Ligia Voro

NEPI Rockcastle a lansat platforma de donații online pentru lupta împotriva Covid-19

Ligia Voro

Dezvoltarea pieței de imobiliare în prezent și viitor la ‘Real Estate & Construction Forum’

redactia

AFI Ploiești, certificat LEED Gold

Ionut Oprea

Piața de spații industriale din România ar putea simți efecte semnificative în urma unui Brexit dur

Papuc Irina

Asociația de afaceri Belgia-România "BEROBA" devine Cameră de Comerț Bilaterală

Ionut Oprea

Building Permit obtained for the UP-SITE BUCHAREST project

Papuc Irina

CBRE: 80% din spațiile de retail livrate în prima jumătate din 2018, se află în orașe secundare și terțiare

redactia

Oamenii se reîntorc treptat la birouri și la metrou

Ionut Oprea

Digitalizare în utilități: Blockchain și alte tehnologii

Ligia Voro

TC Capital lansează proiectul Hyperion Towers

Ionut Oprea

MINDTHEGAP. În lumea tapetului, abajururilor și a textilelor care cuvântă

Ligia Voro

Studiu EnergyPal: Doar 14% dintre companii au un sistem de smart metering pe echipamentele principale

Stefana Muresan

P3 Logistic Parks a încheiat tranzacții pentru 58.637 m2 în prima jumătate a anului 2020

Ionut Oprea

Cushman & Wakefield Echinox isi consolideaza departamentul industrial

Ionut Oprea

B | Teodosescu, Tulbure și Mik, noua conducere a AOR

Transilvania Business

Gigantul IT Tech Mahindra își extinde biroul din Vox Technology Park cu 1.500 de metri pătrați

Ion Surdu

Analiza DTZ: retail in Bucuresti

Ionut Oprea

Best of real estate celebrated at EuropaProperty’s 13th annual SEE Real Estate Awards Gala

Stefana Muresan

Metrou și blocuri cu 40-50 de etaje, propunerile lui Daniel Metz pentru dezvoltarea Clujului

Stefana Muresan

Sondaj Crosspoint: perspectiva consumatorilor asupra pieței imobiliare

Ionut Oprea

Open Call pentru artisti! Inscrie-te in proiectul Fusion Arts!

Ionut Oprea

Cities of Tomorrow #8:New Waves of Urban Migration | Prima Conferință hibrid din România dedicată dezvoltării orașelor

Ionut Oprea

Leave a Comment