Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul Sergiana din Braşov mizează pe afaceri de peste 70 mil. euro

Grupul Sergiana, controlat de antreprenori locali, şi-a bu­ge­tat pentru anul acesta o cifră de afaceri consolidată de peste 320 de milioane de lei (aproximativ 70 mil. euro), în creştere cu 6% faţă de anul pre­cedent, scrie Ziarul Financiar.

 

”La nivel global, cifra de afaceri conso­li­dată a crescut în 2018, depăşind 301 milioane de lei pentru întreg grupul de firme Sergia­na. Evoluţia cifrei de afaceri a fost deter­minată de adoptarea unei strategii de dez­voltare, investiţii puternice în logistică şi teh­no­logie, extinderea lanţului de magazine Sergia­na, dar şi deschiderea noului restau­rant Sub Cetate (din Râşnov – n.red.)”, a de­clarat pentru Diana Zahariea, director ge­­neral al Sergiana Prodimpex, principala com­panie din grupul Sergiana, într-un interviu pentru ZF.

Sergiana este una dintre cele mai mari afaceri româneşti din judeţul Braşov şi pro­duce în sistem integrat preparatele din car­ne. Grupul deţine propria fabrică de nutre­ţuri combinate, două ferme de creştere a ani­malelor, propriul abator, dar şi o fabrică de preparate din carne în Poiana Mărului. Brandul Sergiana Poiana Mărului a fost fon­dat în urmă cu 25 de ani, atunci când a fost des­chisă şi fabrica din localitatea Poiana Mărului (judeţul Braşov). În plus, Sergiana de­ţi­ne nouă restau­ran­te şi 58 de magazine. Anul trecut au fost des­chise şase magazine şi un restaurant în Râşnov, numit Sub Cetate.

În prezent, în cadrul Sergiana sunt dez­voltate două ferme: prima este cea de porci, în care grupul are 40.000 de capete, din care scroafe de reproducţie 3.500 de capete, iar a doua fermă este cea de vite din rasa Angus, cu un efectiv de 700 de capete. Anul acesta, compania va inaugura un complex de creştere a purceilor de rasă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Aeroportul din Timișoara

Noi destinații de vacanță de pe Aeroportul Internațional Timișoara

Articolul următor

Proiectarea și execuția secțiunii 4 a autostrăzii Sibiu – Pitești, în linie dreaptă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share