Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

România, mai mare cu 9700 km pătrați. Zece ani de la unica extindere de drepturi suverane ale României de la Marea Unire din 1918

România aniversează astăzi 10 ani de la pronunţarea Hotărârii Curţii Internaţionale de Justiţie în cauza “Delimitarea Maritimă în Marea Neagră (România contra Ucraina)”, moment când țara noastră a câștigat, la Haga, procesul cu Ucraina în dosarul Insula Șerpilor.

 

Astfel, pe 3 februarie 2009, România devenea mai mare cu 9700 km pătrați de spații maritime – platou continental și zonă economică exclusivă din Marea Neagră, unica extindere de jurisdicție suverană și drepturi suverane ale României de la Marea Unire din 1918.

În Hotărârea pronunţată la 3 februarie 2009, Curtea a stabilit, cu unanimitatea voturilor judecătorilor, traseul liniei de delimitare între platoul continental şi zonele economice exclusive ale celor două state. Cei 9.700 de km pătrați reprezintă 79,34% din suprafaţa în dispută de cca. 12.200 km pătraţi.

În perioada 2004-2009 Bogdan Aurescu a fost Agentul României pentru Curtea Internațională de Justiție, coordonând activitatea echipei care a reprezentat România în procesul cu Ucraina de la Curtea Internațională de Justiție. De atunci este cunoscut în spațiul public drept “eroul de la Haga”.

 

Masi multe informatii aici

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CFR Călători, licitație pentru servicii de reparații și modernizare a vagoanelor. Contract de peste 5 mil. euro

Articolul următor

Implantare TAVI, prima procedură la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share