Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Implantare TAVI, prima procedură la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara

La Institutul de Boli Cardiovasculare (IBCV) Timișoara a avut loc prima procedură de implantare a unei Valve Cardiace Aortice Percutan (TAVI), pe anul 2019, la o pacientă în vârstă de 65 de ani, diagnosticată cu multiple afecțiuni cardiace și de altă natură.

„Pacienta a fost diagnosticată cu stenoză valvulară aortică severă, dar și cu comorbidități asociate, diabet zaharat tip II cu obezitate, hipotiroidism, boala pulmonară cronică cu reducerea capacității funcționale la 70%. Intervenția fost efectuată cu succes de către aceeași echipă complexă de chirurgi cardiaci, medici anesteziști, cardiologi intervenționiști, echocardiografiști și personal medical special”, a declarat presei, sâmbătă, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de la Instititutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, prof. dr. Marian Gașpar, citat de Agerpres.

Din echipa de specialitate care a intervenit chirurgical au făcut parte prof. dr. Markus Linz (Germania), prof. dr. Marian Gașpar, chirurg cardiovascular, conf. dr. Cristian Mornos, dr. Daniel Brie, dr. Lucian Falniță, dr. Horia Cioloca, dr. Ani Mornos, asistenta-șefă Livia Gheța și asistenta-șefă Gabi Mitrescu.

Peste 15 pacienți pe lista de așteptare

Procedura a decurs bine, pacienta fiind extubată după câteva ore de la intervenție, iar sâmbătă a fost transferată pe secție.

„Pentru anul 2019 sperăm să primim mai multe fonduri, pe lista de așteptare fiind peste 15 pacienți investigați, cu stenoză aortică severă și risc chirurgical mare pentru operația pe cord deschis clasică. Dorim ca această alternativă terapeutică, mai ușoară, la cazurile dificile să fie susținută și suplimentată de către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș, prin președintele acesteia, prof. dr. Victor Dumitrașcu și de către conducerea IBCV Timișoara, manager, șef de lucrări dr. Constantin Luca”, a detaliat prof. dr. Marian Gașpar.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

România, mai mare cu 9700 km pătrați. Zece ani de la unica extindere de drepturi suverane ale României de la Marea Unire din 1918

Articolul următor

Clubul Fermierilor Români, o asociație nouă în agricultură

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share