Investitii Ultimele stiri

Arhitecți de la Paris ”redesenează” Reșița. Mall, aquapark, clădiri de birouri și un parc generos

Rugina  și ruinele care sunt astăzi pe locul fostei platforme industriale Mociur vor fi înlocuite, în scurt timp,  de mall, aquapark, clădiri moderne de birouri și un parc generos. Grupul Auchan a cumpărat recent 22 de hectare din fosta platformă industrială. Alte șapte cumpărase în primă fază. În plus, are pregătite doar pentru prima etapă a procesului de regenerare urbană, așa cum a făcut la Brașov, cu fosta uzină „Tractorul”, 37 de milioane de euro. Alte câteva zeci vor fi investite în următoarele două etape, scrie expressdebanat.ro.

 

„Sunt aproape doi ani de când lucrez la acest proiect. I-am cunoscut pe cei de la Auchan în martie 2017, la Brașov, într-un seminar. Prezentând orașul Reșița, mi-au spus că sunt interesați să vină să vadă despre ce este vorba. După două săptămâni au fost aici. De atunci am făcut șapte drumuri la AAAS, împreună cu UCMR-ul, prezentând acest investitor. După aproape doi ani s-a materializat. Au bugetat 37 de milioane de euro într-o primă fază. Sunt trei faze. Faza I e mall-ul propriu-zis, iar eu mi-am luat angajamentul să facem un aqualand. Faza a doua este legată de câteva clădiri de birouri și un hotel. Faza a treia ține de rezidențial. Vine o echipă de la Paris să vedem unde le amplasăm și sper ca în toamnă să demareze lucrările. E o chestiune de mare amploare, e vorba de o suprafață cât jumătate din Govândari!”, a declarat primarul Reșiței pentru sursa citată.

Potrivit dezvoltatorului, în noiembrie 2021 mall-ul ar trebui să fie deschis. La fel și celelate imobile prevăzute în masterplan.

Related posts

Vizita vicepremierului Ana Birchall la Departamentul Energiei

Stefana Muresan

Continental extinde clădirea de birouri din Iași

Ligia Voro

Licitație pentru pasarela pietonală peste Someș în valoare de peste 12 milioane de lei

redactia

Leave a Comment