Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Slănină cu aur granulat de 24k, praline cu ciocolată și slănină și ecler cu cremă de jumări, la Cluj Napoca

Slănina cu aur granulat de 24k a fost vedeta festivalului SlanăFest, care a avut loc zilele trecute la Cluj Napoca. Praline cu ciocolată, chilli şi slănină, plăcintă cu slănină şi mozzarela sau ecler cu cremă de jumări, s-au mai numărat printre gustările de la festival.

„Ediţia din acest an a SlanăFest de la Cluj-Napoca este mai specială, pentru că au început să vină din ce în ce mai mulţi concurenţi, astfel că reuşim să promovăm produsele autentice româneşti şi să îi punem în valoare pe producătorii noştri şi pe bucătarii care lucrează mult şi pe partea de creaţie.

Astfel, pe lângă slănina tradiţională, avem şi produse inedite, cum ar fi deserturi pe bază de slănină, şi mă refer la ecler cu cremă de jumări şi murături, ecler cu fasole şi kaizer, plăcintă cu slănină, mozzarela şi kaizer sau praline cu ciocolată, chilli şi slănină. Avem în acest an 18 concurenţi la slănină, ne bucurăm de o astfel de prezenţă”, a spus preşedintele Asociaţiei Culturale Euro Est Alternativ, Radu Zărnescu, pentru mediafax.ro.

Chef Radu Gârba, care a prezentat deserturile pe bază de slănină, a declarat că, pentru praline, a pregătit o scoică din ciocolată, în care se introduce o bucăţică de slănină, după care se dă prin chilli, susan şi nucă.

„Am făcut acest preparat special pentru SlanăFest, ca desert pe bază de slănină. Combinaţia are un gust bun, dulce-sărat şi picant”, a spus acesta.

Un alt participant la festivalul culinar, Ionuţ Mangu, a expus mai multe tipuri de slănină – cu hrean, cu sfeclă, cu pastă de ardei, dar şi cu aur granulat de 24 de k.

„Sunt foarte multe preparate care se poate face cu aur printre care, de ce nu, slănină. Este aur comestibil. Îi dă slăninei un aspect deosebit, iar consumatorii care mănâncă aur de 24k se simt mai fericiţi”, a spus chef Mangu.

 

Sursa foto: facebook/slanafest

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc la nivel mondial, cumpără compania Maier Com din Arad

Articolul următor

Arhitecți de la Paris ”redesenează” Reșița. Mall, aquapark, clădiri de birouri și un parc generos

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share