Antreprenori Arad Industrie Ultimele stiri

Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc la nivel mondial, cumpără compania Maier Com din Arad

Grupul american Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc la nivel mondial și liderul pieței locale de profil, cumpără compania Maier Com din Arad, producător de carne pe piață din 1994 și cu afaceri în 2017, ultimul an raportat, de peste 10 milioane de lei.

 

Smithfield România face parte din grupul Smithfield Foods din SUA, care, la rândul său, face parte din grupul WH Group din China. Acesta din urmă acționează ca o companie de tip holding pentru investiții, fiind implicat, în principal, în producția de porci, producția și comercializarea de carne proaspătă și msemi-procesată de porc.

Maier Com a fost deținută integral de Radu Maier, compania livrând în peste 10 județe din vestul țării și având, conform termene.ro, o cotă de piață la nivelul județului de circa 18%. În 2017, compania a avut afaceri de 10,5 milioane lei și un profit net de 251.076 lei, în condițiile în care câștigul din ultimii ani a depășit 1,4 milioane lei. La finele anului 2017, grupul chinez WH, care în 2013 a preluat Smithfield Foods, primea avizul Consiliului Concurenței pentru a cumpăra, prin intermediul Smithfield, producătorii români de mezeluri Elit și Vericom. Împreună, Elit și Vericom operează 5 fabrici, 5 centre de distribuție în România și au aproximativ 12.000 de clienți, având în portofoliu branduri precum Veri, Premia, Promo, Pizzaro, Plin de Carne.

 

Sursa: profit.ro

Related posts

MIPIM 2018 announces bumper edition for hotel & tourism

Ionut Oprea

Miele deschide la Timişoara cel de-al patrulea showroom propriu

Stefana Muresan

Viitor incubator de afaceri la Târgu Secuiesc, realizat prin fonduri Regio

Ligia Voro

Leave a Comment