Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc la nivel mondial, cumpără compania Maier Com din Arad

Grupul american Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc la nivel mondial și liderul pieței locale de profil, cumpără compania Maier Com din Arad, producător de carne pe piață din 1994 și cu afaceri în 2017, ultimul an raportat, de peste 10 milioane de lei.

 

Smithfield România face parte din grupul Smithfield Foods din SUA, care, la rândul său, face parte din grupul WH Group din China. Acesta din urmă acționează ca o companie de tip holding pentru investiții, fiind implicat, în principal, în producția de porci, producția și comercializarea de carne proaspătă și msemi-procesată de porc.

Maier Com a fost deținută integral de Radu Maier, compania livrând în peste 10 județe din vestul țării și având, conform termene.ro, o cotă de piață la nivelul județului de circa 18%. În 2017, compania a avut afaceri de 10,5 milioane lei și un profit net de 251.076 lei, în condițiile în care câștigul din ultimii ani a depășit 1,4 milioane lei. La finele anului 2017, grupul chinez WH, care în 2013 a preluat Smithfield Foods, primea avizul Consiliului Concurenței pentru a cumpăra, prin intermediul Smithfield, producătorii români de mezeluri Elit și Vericom. Împreună, Elit și Vericom operează 5 fabrici, 5 centre de distribuție în România și au aproximativ 12.000 de clienți, având în portofoliu branduri precum Veri, Premia, Promo, Pizzaro, Plin de Carne.

 

Sursa: profit.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aplicaţie pentru telefoane mobile care găseşte "drumul" către produse agroalimentare atestate

Articolul următor

Slănină cu aur granulat de 24k, praline cu ciocolată și slănină și ecler cu cremă de jumări, la Cluj Napoca

Citește și:
Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania IT Cluj (TITC) și singurul din acest domeniu care a intrat în comunitate.
Citeste mai mult

Bolt intră în Transilvania IT Cluster

Aplicația europeană de ride-hailing devine partener de mobilitate al organizației clujene. Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share