Bihor Sanatate Ultimele stiri

Oradea va adera la Rețeaua Europeană a Orașelor Sănătoase. Investiții de peste 20 de milioane de euro în sănătate

Consiliului Local Oradea a aprobat inițierea procedurii de aderare a municipiului Oradea la Rețeaua Europeană a Orașelor Sănătoase – Organizația Mondială a Sănătății, Faza a VII 2019 – 2024.

Astfel, primarul Ilie Bolojan, a fost desemnat să inițieze și să semneze documentele aferente procedurii de aderare la Rețeaua Europeană a Orașelor Sănătoase, Oradea fiind primul oraș din România, după București care aderă la această rețea.

Inițierea procesului de aderare s-a făcut în baza protocolului de colaborare încheiat în luna noiembrie 2018 între Primăria Oradea și Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj – Departamentul de sănătate publică, protocol prin care se va asigura sprijinul logistic și metotologic pentru implementarea programului ”Orașe sănătoase”.

Programul ”Orașe Sănătoase” este o mișcare globală, cu rețele în toate cele șase regiuni ale OMS. Rețeaua Europeană OMS ”Orașe Sănătoase” este formată din mai mult de 100 de orașe din 30 de țări din regiunea europeană a OMS, care cuprinde un total de 53 de țări.

Primele programe ”Orașe sănătoase” au fost lansate în zone dezvoltate ale lumii precum  Canada, SUA, Australia încă din anul 1986.

Sănătatea este unul din domeniile cuprinse în Strategia Integrată de Dezvoltare a Municipiului Oradea  2017 -2023, prioritățile vizate fiind dezvoltarea activităților de prevenție prin programe multianuale de educație și informare privind sănătatea.

Ca urmare a aderării la Rețeaua Europeană a Orașelor Sănătoase, Oradea va beneficia de expertiza altor orașe europene care se confruntă cu provocări similare și care au implementat programe care și-au dovedit eficiența în timp.

După aderarea municipiului Oradea la Rețeaua Europeană a Orașelor Sănătoase, vom face o evaluare a stării de sănătate publică și a bunăstării populației din municipiul Oradea. Ulterior, în baza necesităților de sănătate publică vom aplica politica Organizației Mondiale a Sănătății cu obiectivele și tematicele stabilite pe perioada 2019-2024. Vom fi sprijiniți de experții OMS din peste 100 de municipii europene, în același timp, implementarea politicii OMS va fi monitorizată și evaluată periodic”, a precizat Dorel Dulău – reprezentantul Compartimentului Management Spitale din Primăria Oradea

La nivelul municipiului Oradea, programul ”Orașe Sănătoase” își propune următoarele patru obiective: să creeze un mediu care să suțină sănătatea, să ofere o mai bună calitatea a vieții, să ofere igienă și curățenie la un nivel de bază, să îmbunătățească accesul la serviciile de sănătate –atât preventive cât și curative.

Așa cum Primăria Oradea a mai anunțat, în ceea ce privește modernizarea spitalelor urmează doi ani importanți, cu lucrări de reabilitare și dotare de peste 20 de milioane de euro, care la final vor face să existe condiții incomparabil mai bune și capacitate mai bună de a trata pacienții în spitalele din Oradea.

 

Related posts

Prezenta clujeana la Targul International de Turism de la Berlin – un succes incontestabil

Stefana Muresan

IPEC Alba Iulia, compania cu cel mai ridicat grad de automatizare din țară, al treilea producător mondial de farfurii

Stefana Muresan

Infrastructura de apă și canalizare în Transilvania: miliarde de euro pentru apă curată și sanitație

Ion Surdu

Corteva Agriscience a obținut 2 premii în cadrul Congresului APPR

Ligia Voro

Nord Conforest ridică o clădire office pe platforma Tehnofrig

Nora Dumitrescu

Tabla navală produsă de combinatul de la Galaţi, folosită în şantierul Vard din Tulcea pentru construcţia unei nave de explorare polară cu propulsie hibridă

redactia

Fitch a confirmat ratingurile pentru creditele pe termen lung ale municipiului Oradea

Stefana Muresan

CFR Călători își modernizează 500 de vagoane

Nora Dumitrescu

Fundațiile din Transilvania au finanțat cercetări arheologice în Dobrogea

Nora Dumitrescu

Britanicii de la Endava înrolează 100 de IT-iști în România

Nora Dumitrescu

Silvania Gourmet își trimite preparatele din vânat în Dubai

Nora Dumitrescu

“Fiscal do’s and don’ts when working with inter-company/group transactions”

Transilvania Business

MApN vrea să cumpere elicopterele H215 produse de Airbus la Ghimbav

Stefana Muresan

POZITIV TB: Mihaela Pușcașu, Managing Partner Vital HR – „Această pandemie ne-a făcut să conștientizăm că digitalizarea este un must ce nu poate fi amânat”

Ion Surdu

Gustare tradiţională din Bihor la Olimpiada culinară de la Stuttgart

Traian Dan

Vox Technology Park Timisoara inchiriaza 1.000 mp catre Recensio Nobilis

Ionut Oprea

Cel mai mare castel baroc din Transilvania, vândut la superofertă

Nora Dumitrescu

Producătorul de vin Cramele Recaş trimite zece milioane de litri de vin la export

Stefana Muresan

O grădiniță va fi construită din fonduri europene în Parcul Industrial 1 Oradea

redactia

Companiile din industria auto din Alba au crescut valoarea exporturilor la 1,3 miliarde de euro; Germania, principalul partener

redactia

Transport paralizat în zona metropolitană Baia Mare. Grevă la Urbis

Nora Dumitrescu

Dunwell a securizat un nou depozit pentru Butique Mall în cadrul CTPark Bucharest North

redactia

Romgaz: Noua centrală termoelectrică de la Iernut, dată în folosinţă la începutul anului 2020

redactia

CA Immo aduce arta stradală și în Orhideea Towers

Papuc Irina

Leave a Comment