Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea va adera la Rețeaua Europeană a Orașelor Sănătoase. Investiții de peste 20 de milioane de euro în sănătate

Consiliului Local Oradea a aprobat inițierea procedurii de aderare a municipiului Oradea la Rețeaua Europeană a Orașelor Sănătoase – Organizația Mondială a Sănătății, Faza a VII 2019 – 2024.

Astfel, primarul Ilie Bolojan, a fost desemnat să inițieze și să semneze documentele aferente procedurii de aderare la Rețeaua Europeană a Orașelor Sănătoase, Oradea fiind primul oraș din România, după București care aderă la această rețea.

Inițierea procesului de aderare s-a făcut în baza protocolului de colaborare încheiat în luna noiembrie 2018 între Primăria Oradea și Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj – Departamentul de sănătate publică, protocol prin care se va asigura sprijinul logistic și metotologic pentru implementarea programului ”Orașe sănătoase”.

Programul ”Orașe Sănătoase” este o mișcare globală, cu rețele în toate cele șase regiuni ale OMS. Rețeaua Europeană OMS ”Orașe Sănătoase” este formată din mai mult de 100 de orașe din 30 de țări din regiunea europeană a OMS, care cuprinde un total de 53 de țări.

Primele programe ”Orașe sănătoase” au fost lansate în zone dezvoltate ale lumii precum  Canada, SUA, Australia încă din anul 1986.

Sănătatea este unul din domeniile cuprinse în Strategia Integrată de Dezvoltare a Municipiului Oradea  2017 -2023, prioritățile vizate fiind dezvoltarea activităților de prevenție prin programe multianuale de educație și informare privind sănătatea.

Ca urmare a aderării la Rețeaua Europeană a Orașelor Sănătoase, Oradea va beneficia de expertiza altor orașe europene care se confruntă cu provocări similare și care au implementat programe care și-au dovedit eficiența în timp.

După aderarea municipiului Oradea la Rețeaua Europeană a Orașelor Sănătoase, vom face o evaluare a stării de sănătate publică și a bunăstării populației din municipiul Oradea. Ulterior, în baza necesităților de sănătate publică vom aplica politica Organizației Mondiale a Sănătății cu obiectivele și tematicele stabilite pe perioada 2019-2024. Vom fi sprijiniți de experții OMS din peste 100 de municipii europene, în același timp, implementarea politicii OMS va fi monitorizată și evaluată periodic”, a precizat Dorel Dulău – reprezentantul Compartimentului Management Spitale din Primăria Oradea

La nivelul municipiului Oradea, programul ”Orașe Sănătoase” își propune următoarele patru obiective: să creeze un mediu care să suțină sănătatea, să ofere o mai bună calitatea a vieții, să ofere igienă și curățenie la un nivel de bază, să îmbunătățească accesul la serviciile de sănătate –atât preventive cât și curative.

Așa cum Primăria Oradea a mai anunțat, în ceea ce privește modernizarea spitalelor urmează doi ani importanți, cu lucrări de reabilitare și dotare de peste 20 de milioane de euro, care la final vor face să existe condiții incomparabil mai bune și capacitate mai bună de a trata pacienții în spitalele din Oradea.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Câţi bani sunt alocați pentru marile proiecte de infrastructură rutieră în 2019

Articolul următor

E.ON prezintă în premieră un produs pentru controlul inteligent al energiei la domiciliu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share