Mureș Sanatate Ultimele stiri

UMFST Târgu Mureş scoate la concurs 56 de locuri la specializarea Medicină militară

Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) din Târgu Mureş va scoate la concurs în acest an 56 de locuri la specializarea Medicină militară, dintre care 50 pentru Ministerul Apărării Naţionale şi 6 pentru Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit UMFST Târgu Mureş, pentru admiterea la Medicină militară pentru anul universitar 2019-2020, la Catedra de Pregătire Medico-Militară, înainte de admitere fiecare candidat trebuie să parcurgă o serie de etape, respectiv recrutarea şi selecţia.

“Recrutarea cuprinde verificarea îndeplinirii criteriilor generale şi specifice de recrutare, efectuarea unei examinări medicale la un spital militar, întocmirea dosarului de candidat cu documentele specificate de către Biroul Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal/Judeţean. Termenul limită de depunere a dosarelor de candidat (inclusiv examinarea medicală efectuată) este 1 martie 2019. Selecţia constă în susţinerea unor probe de selecţie eliminatorii în cadrul unui Centru Zonal de Selecţie şi Orientare, evaluare psihologică, testarea capacităţii motrice, test situaţional şi interviu final de evaluare”, a arătat marţi, UMFST Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Perioada de desfăşurare a selecţiei a început în 17 decembrie 2018, iar termenul final va fi stabilit după apariţia Metodologiei de admitere.

Admiterea constă în susţinerea unui test eliminatoriu la limba engleză în cadrul Institutului Medico-Militar Bucureşti şi ulterior susţinerea examenului de admitere organizat de către UMFST Târgu Mureş.

Între avantajele studierii medicinii militare se regăsesc gratuitatea studiilor, asigurarea cazării, a hrănirii, echipamentului, transportului şi asistenţei medicale, acordarea unei solde lunare începând din anul I şi posibilitatea obţinerii de burse ERASMUS+ la universităţi din străinătate.

Related posts

Anuarul de real estate al României, la Expo Real Munich 2018

redactia

Alergia la polenul de ambrozie poate fi tratată natural

Ligia Voro

Solina România a cerut certificat de urbanism pentru reconstrucția fabricii pe vechiul amplasament

Stefana Muresan

Leave a Comment