Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UMFST Târgu Mureş scoate la concurs 56 de locuri la specializarea Medicină militară

Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) din Târgu Mureş va scoate la concurs în acest an 56 de locuri la specializarea Medicină militară, dintre care 50 pentru Ministerul Apărării Naţionale şi 6 pentru Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit UMFST Târgu Mureş, pentru admiterea la Medicină militară pentru anul universitar 2019-2020, la Catedra de Pregătire Medico-Militară, înainte de admitere fiecare candidat trebuie să parcurgă o serie de etape, respectiv recrutarea şi selecţia.

“Recrutarea cuprinde verificarea îndeplinirii criteriilor generale şi specifice de recrutare, efectuarea unei examinări medicale la un spital militar, întocmirea dosarului de candidat cu documentele specificate de către Biroul Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal/Judeţean. Termenul limită de depunere a dosarelor de candidat (inclusiv examinarea medicală efectuată) este 1 martie 2019. Selecţia constă în susţinerea unor probe de selecţie eliminatorii în cadrul unui Centru Zonal de Selecţie şi Orientare, evaluare psihologică, testarea capacităţii motrice, test situaţional şi interviu final de evaluare”, a arătat marţi, UMFST Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Perioada de desfăşurare a selecţiei a început în 17 decembrie 2018, iar termenul final va fi stabilit după apariţia Metodologiei de admitere.

Admiterea constă în susţinerea unui test eliminatoriu la limba engleză în cadrul Institutului Medico-Militar Bucureşti şi ulterior susţinerea examenului de admitere organizat de către UMFST Târgu Mureş.

Între avantajele studierii medicinii militare se regăsesc gratuitatea studiilor, asigurarea cazării, a hrănirii, echipamentului, transportului şi asistenţei medicale, acordarea unei solde lunare începând din anul I şi posibilitatea obţinerii de burse ERASMUS+ la universităţi din străinătate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Producătorul de componente auto Preh România angajează 350 de oameni

Articolul următor

Afacerile spitalului Polaris din Cluj au crescut cu 30% anul trecut, la 20 mil. lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share