Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiect european de 3 mil. euro pentru reabilitarea termică a 10 blocuri din municipiul Gheorgheni

Imagini cu blocuri vechi din Bucuresti. Cartierul Titan

Primăria Gheorgheni, judeţul Harghita, a accesat fonduri europene de 14,6 mil. lei  (3 mil. euro) pentru reabilitarea termică a zece blocurilor de locuinţe, în care locuiesc aproximativ 2.000 de oameni.

 

Creşterea performanţei energetice la aceste blocuri de locuinţe se va asigura prin realizarea unor lucrări care vor duce la diminuarea consumurilor energetice pentru încălzirea apartamentelor, asigurarea şi menţinerea climatului termic interior, limitarea pierderilor de căldură către mediul exterior, precum şi ameliorarea aspectului urbanistic al localităţii, potrivit unui comunicat de presă transmis de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru.

’’În judeţul Harghita exista foarte mare interes în utilizarea resurselor nerambursabile pentru reabilitarea termică a clădirilor de locuit. Este important faptul că şi proprietarii de apartamente se implică în finanţarea lucrărilor, de aceea diferenţa între finanţarea nerambursabilă şi valoarea totală a proiectului este destul de mare. Până în acest moment, valoarea totală a proiectelor contractate pe această prioritate a programului REGIO este de aproape 29 milioane lei’’, a declarat Simion Creţu director general ADR Centru.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Se caută restauratori pentru casa părintească a lui Alexandru Ioan Cuza

Articolul următor

Dacia Duster scrie instorie în Italia

Citește și:
Citeste mai mult

Zilele Culturii Maghiare la Oradea

Acest sfârșit de săptămână aduce în Piața Unirii și în Cetatea Oradea, o nouă ediție a evenimentului Zilele…
Citeste mai mult

EXPO REAL: Exhibitor number up 50 percent

Over 1,900 exhibitors registered Innovative solutions concentrated in Hall A3 Overarching topics: ESG, housing, interest rate policy, climate…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share