Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se caută restauratori pentru casa părintească a lui Alexandru Ioan Cuza

Mult-dorita consolidare, restaurare și amenajare a Casei „Cuza Vodă” din Galați la standardele unui muzeu modern beneficiază de finanțare europeană, după ce Consiliul Județean Galați a semnat în octombrie 2017 un contract în acest scop, dar constructorul potrivit pare a fi greu de identificat. Autoritățile încearcă din răsputeri să găsească un constructor care să execute lucrările, dar cele două licitații organizate până acum în acest scop au fost anulate din lipsa ofertanților, scrie presshub.ro.

 

La cea de-a treia licitație, termenul de depunere a ofertelor a fost prelungit de două ori, iar președintele CJ, Costel Fotea, speră să se înscrie măcar una dintre firmele care au cerut clarificări, iar procedura să se finalizeze cu succes. Cert este că perioada de implementare a proiectului a fost prelungită de la 27 la 35 de luni, dar, conform graficului, lucrările de consolidare, restaurare și amenajare trebuie finalizate obligatoriu în 2020.

Transformată în bordel, casa părintească a lui Alexandru Ioan Cuza a fost salvată prin subscripție publică, reconstruită din temelii după vechile planuri, iar pe 24 ianuarie 1939 și-a deschis porțile pentru public, devenind prima instituție muzeală din Galați. Au trecut 80 de ani de atunci, iar clădirea monument istoric trebuie salvată din nou, fiind grav afectată de tasare.

Mai multe informații aici
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

USAMV Cluj a scos prima serie de cârnați picanți, sub brandul Gourmeticus Academicum

Articolul următor

Proiect european de 3 mil. euro pentru reabilitarea termică a 10 blocuri din municipiul Gheorgheni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share