Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

USAMV Cluj a scos prima serie de cârnați picanți, sub brandul Gourmeticus Academicum

Instituția de învățământ superior din Cluj a obținut o medalie de bronz la evenimentul SlanăFest pentru cârnații picanți produși sub brandul său Gourmeticus Academicum.

 

Cârnații sunt produși în laboratoarele de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor Cluj-Napoca. Reprezentanții USAMV și-au descris pe rețeaua de socializare Facebook participarea la festivalul clujean, scrie Ziua de Cluj.

”Deși la prima ieșire în lume, au reușit să facă impresie. Și nu una oarecare, ci chiar de podium: locul trei la Slană Fest 2019. Nici nu ne miră prea tare. Doar e neaoș produs local, cu mare migală pregătit doar din carne de porc, slănină și condimente de tot felul, cumpătat folosite pentru deplină savoare.

Cum a cucerit? Cum altfel decât prin gustul său natural, autentic, ușor picant, deloc aprig ori prea pișcător. Chiar potolit, am putea spune pentru că știe a se face plăcut tuturor. Apoi, prin adieri molcome de ușoară afumare suficient cât să ne aducă aminte de gustul bun din copilărie”.

USAMV a scos la vânzare anul trecut pentru publicul larg mai multe tipuri de plante aromatice la ghiveci (busuioc, salvie, mentă, oregano), dar și răsaduri de legume tradiționale. Inițiativa se înscrie în strategia instituției de a comercializa produsele sale care până acum erau folosite doar pentru consum propriu sau ca prezentare la târguri și expoziții de profil.

Toate răsadurile au fost plantate individual la USAMV, în ghivece, din semințe românești, iar vânzarea s-a făcut la serele din incintă. Ulterior instituția a început comercializarea căpșune și a cireșe, dar și trandafiri. La unitatea din incinta USAMV se vând ouă, lapte, spanac sau salată.

Din 2018 USAMV comercializează iaurtul Gourmeticus Academicum și a anunțat vor urma produsele de panificație, berea și vinul. Instituția și-a propus să fie o universitate antreprenorială, ca exemplu pentru tinerii care vor să își deschidă o afacere în domeniul agro-alimentar, dar și să ofere produse locale de calitate superioară la prețuri accesibile.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Antreprenorul băimărean Mircea Cirţ a deschis la Cluj un nou centru autorizat Mercedes-Benz

Articolul următor

Se caută restauratori pentru casa părintească a lui Alexandru Ioan Cuza

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share