Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Episcopia Romano-Catolică investește într-un spital în centrul municipiului Satu Mare

Episcopia Romano-Catolică Satu Mare a demarat o investiție privind reabilitarea clădirii Zarda, unde a fost internatul Colegiului Național ”Ioan Slavici”. Imobilul este monument istoric și este situat pe strada Ștefan cel Mare.

Denumirea oficială a proiectului este ”Centru medical de prevenție, diagnostic și tratament Ham Janos”. Lucrările au demarat în forță în urmă cu câteva zile, în baza autorizației de construcție nr. 760/13.12.2018, emisă de Primăria Satu Mare.

Potrivit informațiilor PresaSM, lucrările se desfășoară în ritm alert, pe șantier lucrând peste 100 de muncitori. Sursa de finanțare este din bugetul propriu al Episcopiei Romano-Catolice.

Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase din România a hotărât, prin decizia nr.655/23.12.2005, retrocedarea imobilului situat în Municipiul Satu Mare, strada Ioan Slavici nr.4, Ordinului Surorilor de Caritate “Sfântul Vincenţiu” din Satu Mare, judeţul Satu Mare.

Înființarea de către călugărițe a Școlii Elementare Romano-Catolice pentru Fete și a Şcolii Superioare Romano-Catolice de Fete a avut loc în 1842, fiind printre primele dintre „Institutele școlare ale maicilor milostive”/„Institutele educative ale surorilor de caritate” ale congregației „Sfântul Vincenţiu de Paul”, ce au funcționat la Satu Mare în perioada 1842 – 1948. Cursurile s-au desfășurat în „claustru” (mănăstire), acolo unde a fost amenajat și internatul pentru elevele școlii, scrie Presa SM.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Direcțiile de Asistență Socială și Protecția Copilului din Regiunea Vest pot atrage noi finanțări europene prin Regio-POR 2014-2020

Articolul următor

County break în Maramureș pentru suporterii care vor veni în România la Euro 2020

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share