Fonduri Europene Ultimele stiri

Direcțiile de Asistență Socială și Protecția Copilului din Regiunea Vest pot atrage noi finanțări europene prin Regio-POR 2014-2020

A fost lansat apelul 2 de proiecte pe Axa Prioritară 8 – „Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale” din cadrul Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020, pentru infrastructura destinată grupului vulnerabil “copii”.

 

Alocarea financiară națională este de 78,78 mil. euro, din care 55,15 mil. euro reprezintă contribuția FEDR și 23,63 mil. euro contrapartida națională. Cererile de finanțare pot fi depuse în perioada 01.03.2019 – 01.07.2019.

Solicitanți eligibili sunt Direcțiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecția Copilului (DGASPC) de pe Lista elaborată de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului şi Adopție pentru implementarea planurilor de dezinstituționalizare (disponibilă la link-ul: http://www.copii.ro/anpdca-content/uploads/2019/01/Lista-Centrelor-de-plasament-eligibile-pentru-inchidere-1.pdf).

În Regiunea Vest, este vorba despre:

DGASPC Arad – Centrul de recuperare și reabilitare pentru copii cu dizabilități Arad, Centrul de Plasament „Oituz” Arad, Centrul de Criză Arad, Centrul de Plasament Zădăreni;

DGASPC Caraș-Severin – Centrul „Bunavestire” Caransebeș-Modulul Centrul de plasament pentru copii cu dizabilități, Centrul „Speranța” Reșița-Modulul Centrul de plasament, Centrul „Casa Noastră” Zăgujeni- Modulul Centrul de plasament;

DGASPC Hunedoara – Centrul de plasament Brad, Casa familială pentru copilul cu dizabilități Hunedoara, Centrul specializat pentru copii cu dizabilități Hunedoara, Centrul de plasament Lupeni;

DGASPC Timiș – Centrul de plasament Găvojdia, Centrul de plasament Lugoj, Serviciul de îngrijire de tip rezidențial pentru copilul cu dizabilități din cadrul Centrului de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică pentru copilul cu handicap Lugoj, Centrul de plasament pentru copilul cu dizabilități Recaș, Serviciul de îngrijire de tip rezidențial din cadrul Centrului de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică pentru copii Timișoara.

Investițiile eligibile se referă la: construcția, reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea infrastructurii de servicii sociale fără componentă rezidențială, destinată copiilor (centre de zi pentru copii/ de consiliere și sprijin pentru părinți și copii) și construcția/ reabilitarea/modernizarea/ dotarea de case de tip familial pentru copii.

Se vor finanța centrele de zi care vor furniza servicii de suport atât pentru copii care părăsesc centrele rezidențiale, ca urmare a dezinstituționalizării, cât și pentru copii aflați în situații de risc de separare de familie din comunitate.

Infrastructura de dezinstituționalizare se referă la case de tip familial. Se vor finanța case de tip familial în care vor fi îngrijiți copiii proveniți din centrele de plasament închise, pentru care nu au putut fi identificate alte soluții.

Direcțiile pot încheia parteneriate cu: unități administrativ-teritoriale, alte entități de drept public aflate în subordinea UAT şi care desfășoară activități în domeniul social; entități de drept privat, acreditate ca furnizori de servicii sociale (asociații, fundații, unități de cult).

Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este de 200.000 euro, iar valoarea maximă eligibilă – 1.000.000 euro.  Finanțarea se va face în ordinea depunerii proiectelor, pe principiul „primul venit, primul servit”.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) a publicat Ghidul specific pentru apelul de proiecte nr. 2 – Axa 8, Prioritatea de Investiții 8.1, Obiectivul Specific 8.3 – Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale, Grup vulnerabil – copii.

Condițiile de finanțare sunt menționate în ghidul disponibil pe site-ul www.inforegio.ro și pe site-ul ADR Vest: https://adrvest.ro/8-3-c-grup-vulnerabil-copii-apelul-2/.

Related posts

Stabilus, 1.350 de angajați și afaceri de 81 de milioane de euro în prima jumătate a anului

Stefana Muresan

Proiectele câștigătoare Culturepreneurs 2018: Art to Go, Circ Contemporan – Circus Fairies, Gaming și Fotopia Collective Festival

redactia

Indienii de la Orbit Pharmaceuticals, împreună cu proprietarii Sanosan, vizează relansarea Europharm

Stefana Muresan

Japonezii, interesați să construiască un metrou la Cluj, pe linia Florești – aeroport sau Apahida

Stefana Muresan

Chinezii vor fabrica la Baicoi autobuze electrice pentru Europa, investiție de 100 mil. euro

Stefana Muresan

Cele mai profitabile afaceri mureşene: locurile 16-32

Ligia Voro

Kromberg & Schubert recrutează 100 de oameni pentru fabrica din Nădab, Arad

Stefana Muresan

Cel mai mare mall din Zalău se deschide în 2 săptămâni

Nora Dumitrescu

Jiboul le dă apartamente medicilor și profesorilor ca să nu emigreze

Nora Dumitrescu

SS 2019, colecţie de primăvară-vară lansată de Târnava Sighişoara

Ligia Voro

Factura Aquaserv poate fi plătită în rețeaua Payzone România

Ligia Voro

Standul Simex de la Moscova, vizitat de oficialii Ambasadei Rusiei

Nora Dumitrescu

Wizz își va deschide baza de la Timișoara în 29 mai

Nora Dumitrescu

ANAF atenționează: posibile fraude prin sms

Ligia Voro

Prințul Charles a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UBB

Stefana Muresan

Ministerul agriculturii declară război usturoiului chinezesc: Cultivatorii locali ar putea fi sprijiniți cu 1.000 de euro pe hectar, ca să se impună pe piață

redactia

Contracte de 33 de milioane de lei semnate cu 20 de firme în cadrul POR. Opt companii sunt din Transilvania și Banat

Ion Surdu

Două lansări consecutive ale Synevo la Cluj-Napoca și Brașov

Ligia Voro

Gavrilă, CFR: Tronsonul Simeria – Sighișoara se va deschide în decembrie

redactia

Magazinele Enel din Cluj, Sibiu și Mureș, închise de sărbători

redactia

APIA Bihor eliberează adeverințe fermierilor pentru accesarea de credite

Traian Dan

GEORGIA, UNA DINTRE CELE MAI FRUMOASE ȚĂRI DIN LUME, DEVINE DISPONIBILĂ TURIȘTILOR ROMÂNI DIN 3 IULIE GRAȚIE PACHETELOR OFERITE DE WIZZ TOURS

Stefana Muresan

Jazz Up Sea Festival revine la Constanța cu două concerte de jazz în ultimul weekend de vară

Papuc Irina

Noi exproprieri pentru Autostrada Transilvania, Secțiunea 2A Ogra-Câmpia Turzii

Ligia Voro

Leave a Comment