Fonduri Europene Ultimele stiri

ADR Vest susține digitalizarea IMM-urilor și soluțiile inteligente în beneficiul comunității

Zece regiuni ale Europei, din opt țări, și-au unit eforturile într-o provocare comună – aceea de a explora potențialul pe care îl poate avea tehnologia digitală în dezvoltarea IMM-urilor.

 

România, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, este parte a acestui demers, prin participarea la proiectul „DEVISE – IMM-uri din tehnologia digitală în sprijinul Strategiilor Regionale de Specializare Inteligentă”.

 

Astfel, ținta proiectului este facilitarea procesului de digitalizare la nivel regional, prin adoptarea de soluții tehnologice în rândul IMM-urilor și printr-un parteneriat între regiuni, factori de decizie, organizații de sprijinire a afacerilor, centre educaționale și actori din mediul privat.

 

ADR Vest va dezvolta un plan de acțiune care va cuprinde măsuri de transformare digitală specifice Regiunii Vest.

 

Prin proiect se va facilita contactul între dezvoltatorii de tehnologie digitală și potențiali utilizatori din industrie, în Regiunea  Vest a țării și între regiunile europene partenere în DEVISE. Vor fi organizate seminarii regionale, grupuri de lucru, evenimente tip business-to-business și business breakfast, schimburi de experiență și vizite de studiu.

 

Până în 2021, partenerii regionali și-au propus creșterea cu 15% a numărului de IMM-uri din tehnologia digitală, care oferă soluții inovative și generează astfel competitivitate în alte sectoare.

 

În acest context, partenerii DEVISE s-au reunit în perioada 29-30 ianuarie 2019 la Santander, în Spania, pentru lansarea oficială a proiectului, la care a participat și o delegație din partea ADR VEST. Gazda întâlnirii a fost Guvernul Regional Cantabria – Ministerul Regional al Inovării, Industriei, Turismului și Comerțului.

 

Această primă întâlnire a vizat digitalizarea industriei regionale, cunoașterea politicilor regionale și a actualelor tendințe tehnologice. A fost prezentată activitatea unor companii care implementează elemente ale industriei 4.0 și care s-au transformat prin digitalizare și au avut loc vizite de studiu în Regiunea Cantabria.

 

Participanții au vizitat, de asemenea, Centrul Internațional de Antreprenoriat din Santander, Grupul de cercetare a sistemelor de transport de la Universitatea Cantabria, care oferă acces liber la datele de trafic pentru dezvoltarea de soluții informatice, și Telematics Engineering Group (GIT) – o inițiativă recunoscută la nivel internațional pentru expertiza în domeniul orașelor inteligente.

 

ADR Vest își propune să faciliteze colaborarea partenerilor din regiune cu aceste grupuri de cercetare, în vederea dezvoltării de soluții pentru optimizarea traficului și a transportului public, pentru monitorizarea și reducerea nivelului de poluare.

 

Cei zece parteneri ai proiectului DEVISE sunt: ERNACT (Irlanda), Adunarea Regiunilor Nord si Vest (Irlanda), ADR Vest (România), Guvernul Regional Cantabria (Spania), Agenția de Dezvoltare Fomento San Sebastian (Spania), Asociația Agențiilor de Business (Bulgaria), Universitatea de Științe Aplicate din Seinajoki (Finlanda), Consiliul Districtual din Derry și Strabane (UK), Technopole din Laval Mayenne (Franța), Camera de Comerț Voka-Flandra (Belgia).

 

Liderul de proiect este ERNACT – Reţeaua Regiunilor Europene pentru Aplicarea Tehnologiei Comunicaţiilor, în care Regiunea Vest este membru cu drepturi depline din anul 2012.

 

Proiectul DEVISE este finanțat prin programul „Interreg Europe 2014 – 2020” și dispune de un buget de 1,6 milioane euro. Perioada de implementare este 1 iunie 2018 – 30 noiembrie 2022.

 

Cei interesați pot obține mai multe informații despre proiect de pe site-ul ADR Vest – https://adrvest.ro/Internationalizare/Proiecte/ și platforma:  https://www.interregeurope.eu/devise/.

 

Related posts

Fomco Group un business care se clădește constant. De 15 ani.

Tirdea Ionut

Simona Halep își dezvoltă afacerea din Poiana Brașov. Hotelul Drachenhaus a cazat peste 20.000 de turiști

Stefana Muresan

Green Light Given for Office Park 4

Ionut Oprea

Banca Transilvania a intrat in top 500 cele mai valoroase branduri bancare din lume

redactia

Romgaz, circa 634 milioane metri cubi de gaze înmagazinate

Stefana Muresan

Cu aplicația DreamLab puteți ajuta la lupta împotriva cancerului la sân

Ligia Voro

Contractul pentru salubrizarea și deszăpezirea străzilor din Alba Iulia, adjudecat de constănțenii de la Polaris. Contract de 1,3 milioane de lei pe an

redactia

CTP investește în facilitățile și infrastructura din CTPark Bucharest West

Stefana Muresan

PCF Investment Banking a obținut o finanțare de 7,5 milioane de euro pentru noul proiect Liebrecht & wooD România – al doilea FASHION HOUSE

Papuc Irina

Dedeman deține peste 5% din Transelectrica

Stefana Muresan

Orașul Oradea a fost inclus în topul celor mai sigure destinații europene

Traian Dan

Retargeting.biz adoptă noi sisteme de pricing

Ligia Voro

Teraplast Bistriţa vrea afaceri de 332 mil. lei și un profit de 22 milioane de lei, în acest an

Stefana Muresan

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA achiziționează Centrele de Radioimagistică dr. Bîrsăşteanu și Telescan din Timiș

redactia

Viarom și Damar modernizează stațiunea balneo Turda

Nora Dumitrescu

ADR Vest va negocia direct cu Comisia Europeană distribuția a un miliard de euro

Robert Bloancă

Uzina Mecanică Cugir, Star Transmission și Elit, cei mai mari contribuabili la bugetul local al orașului Cugir

Stefana Muresan

O şansă la viaţă pentru copiii bolnavi de cancer: Renumit oncolog pentru copii din Turcia vine la Iași

redactia

AROBS Transilvania Software achiziționează două firme din Vestul Europei, evaluate la 1,3 milioane Euro

Stefana Muresan

Cezar Ioan: ” VINUL NU ESTE UN MOFT, vinul este – alături de gastronomie și de specificurile regionale – un important vector de bunăstare”

Stefana Muresan

Provocare la reciclare

Ionut Oprea

Ansamblu rezidențial de 2 milioane de euro pentru tinerii din Baia Mare

Nora Dumitrescu

Oameni de ştiinţă israelieni: “Credem că vom oferi într-un an un tratament complet pentru cancer”

redactia

Inspecția muncii a controlat fabricile de textile din Cluj

Nora Dumitrescu

Leave a Comment