București Eveniment

Bogdan CHIRIȚOIU, Președintele Consiliului Concurenței, participă la PRIA Competition Conference, cel mai important eveniment dedicat concurenței, în data de 21 februarie 2019

- pria 960x640 - Bogdan CHIRIȚOIU, Președintele Consiliului Concurenței, participă la PRIA Competition Conference, cel mai important eveniment dedicat concurenței, în data de 21 februarie 2019

PRIAevents și Consiliul Concurenței păstrează tradiția și vă invită la conferința PRIA Competition, cel mai important eveniment dedicat concurenței și mediului de business în 21 februarie 2019 la hotel Sheraton, Sala Platinum.

 

Președintele Consiliului Concurenței, Dl. Bogdan CHIRIȚOIU, a acceptat invitația noastră de a participa la conferință și de a dezbate cele mai importante teme legate de concurență, alături de lectori importanti din mediul de business.

PRIAevents va invită la cel mai complex eveniment dedicat concurenței și mediului de business în 21 februarie 2018 la hotel Sheraton, Sala Platinum.

Indiferent de domeniul în care activați, dacă doriți să vindeți sau să cumparați o companie, trebuie să primiți avizul Consiliului Concurenței.

Membrii unor asociații profesionale trebuie de asemenea să știe care sunt liniile care nu trebuie depășite când vine vorba despre concurență.

Fiecare manager trebuie să știe care sunt clauzele contractuale pe care să le includă în contracte sau sa le accepte de la parteneri astfel încât să nu încalce legea concurenței, să aibă grijă cand stabilește prețul și șă nu recurgă la concurență neloială.

Este foarte important ca fiecare companie care este interesată de achizițiile publice să știe care sunt barierele pe care nu trebuie sa le treacă companiile care participă la licitații ? Câte companii pot participa ? Pot licita împreună 2 sau mai multe companii?

Asadar, concurența este un mecanism vital al economiei românești, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel se încurajează eficiența şi inovația şi se reduc preturile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili.

Piețele nu funcționează întotdeauna eficient, făcând rău economiei, consumatorilor și societății. Atunci când se întâmplă așa, autoritățile de concurență verifică ce se întamplă în acele sectoare ca să înțeleagă dinamica concurenței în aceste sectoare, iar astfel pot să identifice motivele pentru functionarea slabă a sectorului și să recomande diverse politici sau actiuni pentru rezolvarea problemelor.

De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejate de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar și persoanele fizice.

Printre subiectele importante care se vor dezbate la această ediție regăsim: concurența și sectoarele cheie precum financiar – bancar, asigurări, retail, sănătate și farmaceutice, energie, turism, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie, concurența pentru membrii asociațiilor patronale și profesionale; concurența și achizițiile publice.

Focusul este în continuare asupra luptei împotriva cartelurilor, a abuzului de poziție dominantă a companiilor în sectorul lor de activitate, precum și asupra fuziunilor si achizițiilor, a concurenței neloiale, a prețurilor și a altor practici de concurență.

Anul acesta vor raspunde la urmaătoarele întrebări:

Ce trebuie să știe companiile pentru a evita amenzile Consiliului Concurenței? Ce ar trebui să știe atunci când cumpară o companie? Atunci cand stabilesc prețurile? Atunci cand fuzionează cu o altă companie? Atunci cand discută cu acele companii care fac parte din același segment de piață?

Ce trebuie să știe asociațiile pentru a evita amenzile Consiliului Concurenței? Care sunt liniile pe care nu le pot depăși? Cum șă evite problemele de concurență și antitrust? Ce pot stabili în cadrul adunărilor și grupurilor de lucru?

Concurenţa în sectoarele esențiale ale economiei românești : financiar – bancar, asigurări, retail, sănătate și farmaceutice, energie, turism, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie și nu numai.

Asociațiile profesionale și patronale și camerele de comerț – cum pot să nu depășescă limitele impise de concurență și să nu încalce?

Concurența și achizițiile publice. Care sunt barierele pe care nu trebuie sa le treacă companiile care participă la licitații ? Câte companii pot participa ? Pot licita împreună 2 sau mai multe companii?

La conferința PRIA Competition lectori invitați sunt: Bogdan M. CHIRIŢOIU – Preşedinte, Consiliul Concurenţei; Mihaela ION – Avocat Asociat, Popovici Nițu Stoica și Asociații; Cristian ERBAȘU – Vicepreședinte, Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC); Mihai MATEI – Vicepreședinte, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS); Alina VLĂDOIANU – Vicepreședinte, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR); Dragoș ANASTASIU – Preşedinte, AHK Romania / Vicepreședinte, ANAT; Florin DĂNESCU – Președinte Executiv, Asociația Română a Băncilor (ARB), iar conferința va fi moderată de Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences.

 

În cadrul conferinței PRIA Competition veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.

Veți avea ocazia să întâlniți cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleși subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfăsurați.

Conferinţele PRIAevents aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Competition şi modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe https://priaevents.ro/pria-competition-2019/.

 

PRIAevents – experţii tăi în evenimente! Noi aducem informaţii de ultimă oră şi trend-uri în business prin intermediul conferinţelor organizate. Echipa PRIAevents cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium pentru zona de business va găsi cele mai bune metode pentru a vă garanta ROI şi pentru a croi un eveniment special pentru dvs.

Dezbatem cele mai fierbinţi teme, aducem cei mai importanţi speakeri, reunim în audienţă participanţi care corespund cu target-ul tău.

Fie că doreşti ca evenimentul să aibă loc în Bucureşti sau în alte oraşe din ţară, PRIAevents se focusează pe audienţe B2B sau B2C. Experţii noştri în evenimente vor şti să vă sfătuiască şi să vă propună cel mai inovativ şi cel mai potrivit eveniment. De asemenea, noi livrăm traininguri pentru diverse sectoare de business atât intr-o sală de conferinţe cât şi online.

Related posts

CBRE: Primele 3 tranzacții pe piața de investiții imobiliare însumează circa 300 milioane de euro, în 2018

Stefana Muresan

B | O treime dintre medicamentele cu rețetă au risc mare de disponibilitate

Diplomați și lideri de business din țară și străinătate, la Conferința Internațională de Business Diplomacy

redactia

BACK 2 BUSINESS CLUJ – BUSINESS EVENT OF THE YEAR

redactia

CNAIR înființează o nouă direcție regională

Ligia Voro

Parteneriat pe piața cafelei din România: cea mai mare franciză „5 to go” va începe anul 2020 alături de Mozaik Investments

Papuc Irina

Sales & marketing conference

Ionut Oprea

Forumul European al Roboticii 2019

redactia

B | P3 anunta 300.000 m2 de spatii construite in Romania

Andrei Ianculescu recrutat pentru coordonarea departamentului de Project Management

Ligia Voro

“Produsele electronice cu funcții inteligente vor deveni o necesitate”

Nora Dumitrescu

„Oraşul Faptelor Bune”, din 15 decembrie, în Târgul de Crăciun din Oradea

Traian Dan

”Orașul durabil 2019” – Un eveniment în cadrul Sezonului România – Franța

Stefana Muresan

EXCLUSIVE NETWORKING AT THE LUXURY GALA PARTY YACHT CLUB DE MONACO

Stefana Muresan

BearingPoint își extinde Centrul de Excelență pentru Consultanță în Securitate Cibernetică din România

Stefana Muresan

Architecture Conference&Expo: dezvoltarea urbană a orașelor

Transilvania Business

Noul președinte al FRT, Ion Țiriac, felicitat de Simona Halep

Ligia Voro

FiNEXPERT Consulting organizează la Cluj–Napoca evenimentul Business Breakfast: stabilitate în business în context legislativ instabil

Stefana Muresan

Mobilitatea urbană durabilă, în centrul preocupărilor AHK Romania

Papuc Irina

Universitatea Tehnică din Cluj anunţă o nouă ediţie a Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii – PRO INVENT

Stefana Muresan

Bucharest Tech Week a conectat 23.615 pasionați și profesioniști cu soluții inovatoare și trenduri business avangardiste

Stefana Muresan

Conferinta Internationala de Business Diplomacy

Ionut Oprea

New entry on the Romanian retail market: Nr1 Fitness opens its first location, with a 24/7 open program, in Rotar Park Residence

Papuc Irina

Strategia de HR – game-changer pentru productivitatea angajaților

Stefana Muresan

Leave a Comment