Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centrul municipiului Oradea „crește” cu 3.000 de metri pătrați. O piațetă va fi amenajată în continuarea Pieței Unirii

O piațetă publică de 3.000 de metri pătrați va apărea în centrul municipiului Oradea, în continuarea Pieței Unirii. Aceasta va fi amenajată prin demolarea gardului din jurul catedralei greco-catolice Sfântul Nicolae și prin adăugarea terenului de lângă lăcașul de cult la actualul spațiu de promenadă din centrul orașului.

Muncitorii au început zilele trecute lucrările și au demolat gardul catedralei greco-catolice. În cadrul proiectului în valoare de 3,5 milioane lei va fi pietruită o suprafaţă de 3.000 metri pătraţi, din care circa 940 metri pătraţi cu piatră cubică rezistentă pentru a permite și accesul mașinilor de pompieri ori al ambulanțelor în caz de urgență.

”Proiectul de investiții prevede desființarea gardului existent, care încadrează proprietatea bisericii, traseul urmând să se delimiteze vizibil prin montarea de cubeți din porfir dispuși rectangular, dar și reamenajarea acceselor și aleilor de pavaj din piatră porfir”, a transmis Florin Birta, viceprimar al muncipiului Oradea, potrivit Digi24.

Cinci luni va dura menajarea noului spațiu.

În plus, în fața intrării în catedrală va fi amplasată statuia lui Iuliu Maniu, a cărei realizare va începe în cursul acestei luni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Primăria Arad va reamenaja cu 100 milioane lei o piață istorică

Articolul următor

Coaliția pentru Dezvoltarea României, solicitare de reanalizare a măsurilor din Ordonanța de Urgență 114/2018

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share