Importate Industrie Investitii Timiș Ultimele stiri

Arçelik, producătorul Arctic, alege între Timișoara și Iași pentru cel mai important birou de cercetare-dezvoltare din afara Turciei

*După investiția în fabrica de frigidere de la Găești și cea de mașini de spălat de la Ulmi, turcii de la Arçelik vor să deschidă un birou de cercetare-dezvoltare în Timișoara sau Iași. Biroul va lucra pentru toate subsidiarele mondiale ale grupului Arçelik, va avea ca obiectiv principal dezvoltarea sistemelor operaționale conectate pentru electrocasnice, software și Internet of Things. 

 

Reprezentanții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iași (TUIASI) s-au întâlnit în cursul zilei de marți cu o delegație a grupului Arçelik, unul dintre cele mai importante concernuri de industrie din Turcia, prezenți în România prin comercializarea produselor sub marca Arctic.

Aceștia vor să deschidă în România un birou de cercetare-dezvoltare, specializat la început pe software development și IT, iar după ce au purtat discuții în toate marile centre universitare din țară, Iașul a rămas, alături de Timișoara, pe lista scurtă.

Reprezentanții Arçelik au precizat faptul că biroul de cercetare dezvoltare pe care vor să îl deschidă în România va fi al doilea cel mai mare al concernului după cel existent în Turcia și că vor să profite de strânsa relație cu mediul universitar, cu cel al industriei locale și să se folosească de resursa umană generată de învățământul superior.

Biroul va lucra pentru toate subsidiarele mondiale ale grupului Arçelik, va avea ca obiectiv principal dezvoltarea sistemelor operaționale conectate pentru electrocasnice, software și Internet of Things. Aceștia au precizat că în viitor compania lor vrea să dezvolte conceptul „smart” în viața de zi cu zi a oamenilor, dar nu prin a se limita la „smart home“, ci și la un mediu înconjurător inteligent care să interacționeze cu utilizatorii. „În afară de masă și de mobilă, totul din casă ar trebui să poată fi controlat“, au precizat aceștia, potrivit unui comunicat citat de Ziarul de Iasi.

Până luna viitoare se va decide orașul în care va fi creat acest birou de cercetare-dezvoltare, iar într-o primă fază, până în luna iunie, vor decide profilul de angajați pe care doresc să îl recruteze, urmând a finaliza procedurile de deschidere până la finalul anului 2019.

 

Precizăm că Arctic va deschide în primăvara acestui an o fabrică la Ulmi, judeţul Dâmboviţa. Noua fabrică va produce anual aproximativ 2,2 milioane de maşini de spălat. Acest lucru va permite companiei Arctic – în prezent, liderul pieţei de produse electrocasnice din România, cu o cotă de piaţă de peste 40% – să răspundă cererii tot mai mari de pe piaţa europeană.

Arctic a primit, în 2016, o subvenție  de stat, în valoare de  163,2 milioane lei pentru constuirea noii fabrici. În 2018, Banca Europeană de Investiții (BEI) a acordat un împrumut de 68 de milioane de euro producătorului de aparate electrocasnice pentru aceeași investiție.

Producătorul de electrocasnice mai deține în România fabrica de frigidere de la Găești.

Arctic face parte din Grupul Arçelik – al treilea cel mai mare producător de aparate electrocasnice din Europa şi al şaptelea din lume.

Foto: arcelikas.com

Related posts

Adamamerica a cumparat Phoenix Tower

Transportatorii vor instituirea unui coridor internațional pentru mărfuri

Nora Dumitrescu

POZITIV TB – Renate Popescu: „Îi sfătuiesc pe colegii mei să apeleze cât mai mult la procedee digitale”

Traian Dan

Spital privat la Satu Mare, construit de un fost manager al Spitalului Judeţean

redactia

Rafinament francez în ţinutele business de la Alisia Enco

BNR anunță rezultatele analizei soldurilor și fluxurilor conturilor financiare ale administrației publice în trimestrul III al 2019

Papuc Irina

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România: Îngheţarea salariilor în sectorul bugetar, cel puţin pentru primele 6 luni ale anului 2019

redactia

CJ Cluj: A fost semnat contractul pentru lucrarile de stabilizare a Dealului Hoia

Stefana Muresan

Podul feroviar peste Târnava Mare, finalizat de FCC Azvi până în iulie

Stefana Muresan

Herbstfest la Cluj: România – Germania, o relație comercială anuală de 27 miliarde euro

Stefana Muresan

Amigo&Intercost din Miercurea-Ciuc, 400 mil. lei din producţia şi distribuţia de bău­turi şi cafea

Stefana Muresan

FOTO SIBIU: Unitatea, leitmotivul liderilor europeni într-o Europă lovită de valul eurosceptic

Ligia Voro

Kuka Automatizare România a inaugurat noul sediu din Sibiu

redactia

Proiect pentru modernizarea Muzeului Județean din Satu Mare prin programul de cooperare România – Ungaria

Stefana Muresan

Autostrada Sibiu – Pitești, investiție de 3,34 miliarde de euro : A fost emis acordul de mediu, documentul care deblochează cel mai important proiect rutier al României

redactia

Sibiul va avea un sistem de camere inteligente, investiție de 12 milioane de euro

Stefana Muresan

Oradea facilitează accesul spre Satu Mare şi Autostrada Transilvania

Traian Dan

Sondaj: Românii reușesc să pună lunar deoparte câte 55 de euro, de cinci ori mai puțin decât austriecii și de două ori mai puțin decât slovacii

Papuc Irina

Soluții inovative la obiectivele turistice administrate de către Oradea Heritage

Ligia Voro

În An Centenar, AGROtrends sărbătorește campionii din sectorul românesc de legume fructe

redactia

TAGRO made by IRUM, lansat oficial și la INDAGRA 2018

redactia

Cartea “Sărbătorind Mâncarea în jurul lumii”- proiect semnat, în scop umanitar, de soțiile șefilor unor misiuni diplomatice la București

redactia

Omul de afaceri Ștefan Gadola, Consul Onorific al Kazahstanului la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Ajutor de stat pentru construirea de grădiniţe cu profil sportiv, buget de 500 mil. euro

redactia

Leave a Comment