București Real Estate

CTP atinge pragul de 1 milion m2, la nivelul portofoliului național de spații industriale de clasă A

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, este prima companie de pe piața locală care atinge pragul istoric de 1 milion metri pătrați suprafață construită, împărțită în 15 parcuri situate în apropierea Bucureștiului și a altor nouă orașe, amplasate strategic în România.

 

Finalul lui 2018 a marcat atingerea a două praguri importante pentru CTP, atât la nivel național, cât și internațional: portofoliul companiei a crescut la 1 milion m² în România și la 5 milioane m² la nivel de grup. Numai în 2018, dezvoltatorul a finalizat și livrat peste 300.000 m² de spații logistice realizate conform celor mai înalte standarde tehnice utilizate în domeniul construcțiilor. CTP a crescut și din punct de vedere al portofoliului de clienți, ajungând la 50 de chiriași în cele 15 parcuri pe care le deține în România. Dintre aceștia, 85% sunt nume importante din domeniul logistic, iar 15% sunt companii de producție, fapt ce reflectă versatilitatea spațiilor construite de CTP, optime pentru orice arie de activitate și pentru companii de orice dimensiuni. Rata de neocupare din parcurile CTP este sub 5%, acest procent reprezentând un indicator al dezvoltării sănătoase a companiei. Dezvoltatorul și chiriașii săi au creat până în prezent mii de locuri de muncă, contribuind astfel la scăderea ratei șomajului din comunitățile unde sunt amplasate parcurile.

 

“Sunt bucuroasă că am revenit în cadrul CTP în momentul marcării acestui prag important – atingerea a 1 milion m² construiți în România. Este un prag psihologic, iar echipa CTP a muncit enorm pentru obținerea acestui rezultat extraordinar. Avem planuri importante pentru a crește și mai mult în perioada următoare. Vreau să mulțumesc echipei noastre talentate, clienților CTP și tuturor partenerilor noștri pentru că ne-au ajutat să ajungem în acest punct și pentru că ne sunt în continuare alături în eforturile de a ne îndeplini viziunea și a transforma România, și București în particular, într-un nod logistic și industrial în regiune”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head al CTP Romania.

 

Pentru CTP, 2018 a fost dedicat atingerii de noi recorduri în România. Anul trecut, dezvoltatorul a înregistrat cel mai rapid ritm de creștere de la intrarea pe piața locală, în 2014. În 2018 a fost finalizată cea mai mare suprafață construită: peste 300.000 m² de noi clădiri destinate activităților de depozitare și producție.

 

“2018 a fost un an plin și extrem de fructuos pentru CTP, care a culminat cu atingerea acestui prag important de 1 milion m² de spații construite și livrate clienților noștri din România. În 2019 ne propunem să turăm motoarele la o viteză chiar mai mare și să ne întărim poziția de lider de piață. Ținta este să continuăm să creștem portofoliul la nivel local, iar pe plan international să facem pași importanți pentru a ne îndeplini obiectivul fixat pentru finalul lui 2020: să ajungem la 10 milioane m² construiți în toate parcurile pe care le deținem la nivel de grup”, a adăugat Remon Vos, CEO al CTP.

 

CTP este o companie care construiește în mod durabil și responsabil, conform celor mai înalte standarde tehnice existente la ora actuală pe piață. Clădirile CTP sunt proiectate la cel mai ridicat grad de eficiență energetică și cel mai mic consum energetic.

 

Unul dintre principalele obiective ale dezvoltatorului rămâne extinderea CTPark Bucharest West, gândit pentru a deveni cel mai mare parc industrial din România și din Europa Centrală. În prezent, CTPark Bucharest West are o suprafață construită de 400.000 m² și este planificat să atingă
1 milion m² în următorii ani, ceea ce va transforma România într-un nod logistic în Europa de Est.

 

CTP este un dezvoltator și administrator full-service de proprietăți comerciale, specializat în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaționale și locale de prim rang, care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în Europa Centrală și de Est. CTP deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu 5 milioane de metri pătrați de spații de clasa A, în peste 90 de puncte strategice.

 

În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu 1 million m² suprafață închiriabilă situați în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara și Turda.

 

 

Related posts

EuropaProperty announces short-list for the 13th annual SEE Real Estate Awards

Ionut Oprea

Smart Building & Smart Energy Saving: clădirile inteligente devin soluții de viitor pentru mediul de afaceri din România

Stefana Muresan

Optim PM va livra hotelul Moxy by Marriott pentru Apex Alliance

Stefana Muresan

Balkans Property Forum 2018

redactia

Top birouri in tara 2016

Ionut Oprea

Apartamente mai scumpe în marile orașe ale Ardealului

Nora Dumitrescu

RC Europe a inaugurat la Oradea al treilea proiect de retail sub brandul NEST, din România

Papuc Irina

Ariston Thermo Romania: Mai putin de 10% dintre romani fac revizia tehnica anuala a centralelor termice

Papuc Irina

ASA Consolis Cluj, furnizor cheie pentru Puskás Aréna din Budapesta

A. I.

Transelectrica propune 1,881 lei dividend brut/acțiune. Statul vrea 2,257

Ligia Voro

Zacaria lansează în Sibiu ZHub – un spațiu de coworking, un cerc de viitori prieteni

Papuc Irina

41 Top Speakers at 2-day CEE Businesss Services Summit & Awards, 30-31 January, Warsaw

redactia

Înscrieri deschise pentru Hackathonul NASA Space Apps Challenge

Ligia Voro

Cine sunt câștigătorii concursului organizat de Studium Green

A. I.

The MIPIM 2020 finalists

Ionut Oprea

Building Home Bucharest 2019

redactia

Imoteca, the residential experts: cum sa inovezi în imobiliare în 2018

redactia

Zacaria livrează prima clădire din cel mai mare parc industrial din Sibiu

Stefana Muresan

myhive, the address for business refined

Ionut Oprea

City-dwellers take centre stage in MIPIM 2020 conversations

Ionut Oprea

Yardi Romania closes the lease for 3,500 sqm of office space in Record Park

Ligia Voro

Campionii în Business din Muntenia au fost premiați pe scena Teatrului Național București

redactia

Sebeș, un oraș tot mai prosper. Un mare dezvoltator imobiliar oferă ca premiu un apartament în Sebeș

redactia

De mâine, obligațiunile Raiffeisen Bank intră la tranzacționare la BVB 

Ligia Voro

Leave a Comment