Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CTP atinge pragul de 1 milion m2, la nivelul portofoliului național de spații industriale de clasă A

DCIM100MEDIADJI_0120.JPG

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, este prima companie de pe piața locală care atinge pragul istoric de 1 milion metri pătrați suprafață construită, împărțită în 15 parcuri situate în apropierea Bucureștiului și a altor nouă orașe, amplasate strategic în România.

 

Finalul lui 2018 a marcat atingerea a două praguri importante pentru CTP, atât la nivel național, cât și internațional: portofoliul companiei a crescut la 1 milion m² în România și la 5 milioane m² la nivel de grup. Numai în 2018, dezvoltatorul a finalizat și livrat peste 300.000 m² de spații logistice realizate conform celor mai înalte standarde tehnice utilizate în domeniul construcțiilor. CTP a crescut și din punct de vedere al portofoliului de clienți, ajungând la 50 de chiriași în cele 15 parcuri pe care le deține în România. Dintre aceștia, 85% sunt nume importante din domeniul logistic, iar 15% sunt companii de producție, fapt ce reflectă versatilitatea spațiilor construite de CTP, optime pentru orice arie de activitate și pentru companii de orice dimensiuni. Rata de neocupare din parcurile CTP este sub 5%, acest procent reprezentând un indicator al dezvoltării sănătoase a companiei. Dezvoltatorul și chiriașii săi au creat până în prezent mii de locuri de muncă, contribuind astfel la scăderea ratei șomajului din comunitățile unde sunt amplasate parcurile.

 

“Sunt bucuroasă că am revenit în cadrul CTP în momentul marcării acestui prag important – atingerea a 1 milion m² construiți în România. Este un prag psihologic, iar echipa CTP a muncit enorm pentru obținerea acestui rezultat extraordinar. Avem planuri importante pentru a crește și mai mult în perioada următoare. Vreau să mulțumesc echipei noastre talentate, clienților CTP și tuturor partenerilor noștri pentru că ne-au ajutat să ajungem în acest punct și pentru că ne sunt în continuare alături în eforturile de a ne îndeplini viziunea și a transforma România, și București în particular, într-un nod logistic și industrial în regiune”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head al CTP Romania.

 

Pentru CTP, 2018 a fost dedicat atingerii de noi recorduri în România. Anul trecut, dezvoltatorul a înregistrat cel mai rapid ritm de creștere de la intrarea pe piața locală, în 2014. În 2018 a fost finalizată cea mai mare suprafață construită: peste 300.000 m² de noi clădiri destinate activităților de depozitare și producție.

 

“2018 a fost un an plin și extrem de fructuos pentru CTP, care a culminat cu atingerea acestui prag important de 1 milion m² de spații construite și livrate clienților noștri din România. În 2019 ne propunem să turăm motoarele la o viteză chiar mai mare și să ne întărim poziția de lider de piață. Ținta este să continuăm să creștem portofoliul la nivel local, iar pe plan international să facem pași importanți pentru a ne îndeplini obiectivul fixat pentru finalul lui 2020: să ajungem la 10 milioane m² construiți în toate parcurile pe care le deținem la nivel de grup”, a adăugat Remon Vos, CEO al CTP.

 

CTP este o companie care construiește în mod durabil și responsabil, conform celor mai înalte standarde tehnice existente la ora actuală pe piață. Clădirile CTP sunt proiectate la cel mai ridicat grad de eficiență energetică și cel mai mic consum energetic.

 

Unul dintre principalele obiective ale dezvoltatorului rămâne extinderea CTPark Bucharest West, gândit pentru a deveni cel mai mare parc industrial din România și din Europa Centrală. În prezent, CTPark Bucharest West are o suprafață construită de 400.000 m² și este planificat să atingă
1 milion m² în următorii ani, ceea ce va transforma România într-un nod logistic în Europa de Est.

 

CTP este un dezvoltator și administrator full-service de proprietăți comerciale, specializat în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaționale și locale de prim rang, care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în Europa Centrală și de Est. CTP deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu 5 milioane de metri pătrați de spații de clasa A, în peste 90 de puncte strategice.

 

În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu 1 million m² suprafață închiriabilă situați în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara și Turda.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișoara are una dintre cele mai “verzi” clădiri de birouri din Europa Centrală și de Est

Articolul următor

S-a semnat contractul de asociere pentru Parcul Ştiinţific şi Tehnologic din Oradea, investiție de 7 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share