Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a semnat contractul de asociere pentru Parcul Ştiinţific şi Tehnologic din Oradea, investiție de 7 milioane de euro

A fost semnatontractul de asociere în participaţiune între Consiliul Județean Bihor, Universitatea din Oradea şi societatea Parcuri Industriale Bihor pentru realizarea Parcului Ştiinţific şi Tehnologic cu 40 de laboratoare.

A fost semnat şi acordul de parteneriat între cele trei părţi şi societatea Parc Ştiinţific şi Tehnologic Bihor. Semnatarii documentelor sunt Pásztor Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Constantin Bungău, rectorul Universităţii din Oradea, Marius Mudura, directorul Societăţii Parcuri Industriale Bihor şi Cosmin Szigeti, directorul Societăţii Parc Ştiinţific şi Tehnologic Bihor.

Investiţia se ridică la 7 milioane euro, bani pe care asociaţii vor încerca să-i obţină din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional. Proiectul urmează să fie depus în perioada următoare spre evaluare de către beneficiari. Iniţial termenul limită a fost de 13 februarie, însă acesta a fost prelungit până în aprilie.

Parcul Ştiinţific şi Tehnologic Bihor va avea peste 40 de laboratoare. Potrivit iniţiatorilor, parcul se înfiinţează în scopul ultilizării rezultatelor activităţilor de cercetare şi aplicării tehnologiilor avansate în economie şi în scopul creşterii participării instituţiilor de învăţământ superior acreditate şi a unităţilor de cercetare – dezvoltare în procesul de dezvoltare economico – socială prin ştiinţă şi tehnologie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CTP atinge pragul de 1 milion m2, la nivelul portofoliului național de spații industriale de clasă A

Articolul următor

Tarom crește frecvența zborurilor spre Baia Mare şi Satu Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv care stagnează de două decenii.
Citeste mai mult

20 de ani pentru o groapă

Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) Cluj vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share