Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ambasadorul Luca Niculescu, ales preşedinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franţa

Ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu, a fost ales, miercuri, preşedinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franţa (GAFF), care reuneşte peste 40 de ambasadori din state şi guverne membre, asociate şi observatoare la Organizaţia internaţională a Francofoniei (OIF), acreditaţi în Republica franceză.

În urma unui vot în unanimitate dat de membrii Consiliului de Administraţie al GAFF, ambasadorul Luca Niculescu, care în ultimii doi ani a exercitat funcţia de vicepreşedinte al Grupului, a preluat miercuri funcţia de preşedinte de la ambasadoarea statului Haiti, Vanessa Lamothe, care şi-a încheiat mandatul de ambasador, informează Ambasada României în Franţa într-un comunicat de presă.

Creat în februarie 2014, Grupul Ambasadorilor Francofoni are drept obiectiv promovarea limbii franceze, a valorilor şi principiilor Francofoniei. Acţiunile GAFF vizează să facă cunoscută Francofonia în toată diversitatea sa, să stimuleze schimbul de experienţă între statele francofone şi să contribuie la apropierea dintre culturi şi la valorizarea sinergiilor în spaţiul francofon. De la înfiinţarea sa, Grupul a iniţiat şi pus în practică o serie de conferinţe, dezbateri, seminarii şi vizite la nivelul autorităţilor locale, bucurându-se de o participare la nivel înalt din partea oficialilor francezi.

Mulţumind pentru încrederea pe care i-au acordat-o ambasadorii stator francofone de la Paris, Luca Niculescu a subliniat ataşamentul României faţă de spaţiul cultural şi de valori al Francofoniei, evocând acţiunea ţării noastre în promovarea Francofoniei în Europa Centrală şi de Est, în strânsă coordonare cu birourile regionale ale OIF şi AUF (Agenţia Universitară Francofonă) de la Bucureşti.

Conform comunicatului de presă citat, această responsabilitate intervine într-un moment important al activităţii Ambasadei României la Paris, respectiv acţiunile care decurg din exercitarea preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene şi derularea Sezonului Franţa – România, reprezentând o recunoaştere a rolului activ al ţării noastre în promovarea limbii franceze şi a principiilor Francofoniei instituţionale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Tramvaiul românesc: Astra Vagoane ar putea livra 62 de garnituri Imperio şi Autentic în Cluj-Napoca, Arad, Oradea şi Galaţi

Articolul următor

Taxi pentru animale de companie, afacere inedită în Cluj Napoca

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share