Sanatate Ultimele stiri

OMV Petrom sponsorizeaza cu 10 milioane de euro primul spital specializat de oncologie pediatrica

OMV Petrom sponsorizeaza cu 10 milioane de euro proiectul asociatiei Daruieste Viata pentru constructia primului Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania, cea mai mare donatie primita pana acum de organizatie.

„Am pornit acest proiect de la zero, dar cu incredere ca romanii pot sa-si ia viata in maini si sa-si construiasca singuri un spital, pentru copiii bolnavi de cancer. Am construit proiectul caramida cu caramida, datorita sprijinului extraordinar al oamenilor care au trimis SMS-uri si au donat online, precum si datorita companiilor care ne-au sponsorizat. Fiecare contributie, oricat de mica, ne-a ajutat sa mergem inainte si sa ajungem in acest moment in care sa obtinem acest sprijin masiv al OMV Petrom. Este cu siguranta cea mai mare sponsorizare primita de Daruieste Viata pentru spitalul oncologic pentru copii si ea ne ajuta sa incheiem proiectul conform calendarului stabilit”, a declarat Carmen Uscatu, fondatoarea Daruieste Viata.

Din cele 10 milioane de euro, 5 milioane de euro vor fi utilizate pentru achizitia de echipamente medicale necesare pentru diagnosticarea si tratarea cancerului la copii: un aparat de radioterapie, un aparat CT (computer-tomograf) si echipamente pentru blocul operator, precum si pentru trainingul personalului medical si auxiliar al spitalului. Restul de 5 milioane de euro vor fi utilizate pentru lucrari de instalatii sanitare si electrice si amenajari interioare.

Anul trecut, in statiile OMV si Petrom din tara s-au strans peste 50.000 de euro prin donatiile de la clienti, Campania va continua si in urmatorii doi ani, astfel incat, orice client al statiilor OMV si Petrom sa poata contribui, in continuare la finalizarea spitalului.

Spitalul de Oncologie si Radioterapie Pediatrica va fi primul spital specializat in onologie pediatrica din Romania si va functiona in incinta spitalului Marie Curie din Bucuresti. Pacientii vor avea acces la toate specialitatile pediatrice necesare pentru tratarea holistica a copiilor bolnavi de cancer (chirurgie, ortopedie, cardiologie, neurochirurgie, ORL etc). Noul spital va putea asigura tratarea, in fiecare an, a peste 300 de copii cu cancer, dar si efectuarea a peste 9.600 de interventii chirurgicale oncologice si non-oncologice.

Asociatia Daruieste Viata a demarat in 2017 proiectul de constructie a spitalului, bazandu-se pe fonduri private (donatii de la persoane fizice si companii). In 2018, au inceput lucrarile de constructie. Proiectul va continua cu partea de instalatii, design interior, precum si cu achizitia de echipamente speciale si pregatirea personalului.

Spitalul va avea 6 etaje si o suprafata totala de 12.000 de metri patrati, cu un nou bloc operator, cu 7 sali de operatii, sectii de chirurgie, neurochirurgie, oncologie, hemato-oncologie si terapie intensiva. Asociatia Daruieste Viata si-a propus ca spitalul sa fie dat in folosinta in 2020. El va functiona ca spital public, in cadrul Spitalului Marie Curie, dar dupa proceduri medicale si de management specifice unitatilor similare din Occident.

Se estimeaza ca in Romania sunt 5.000 de copii bolnavi de cancer si in fiecare an, alti 500 de copii sunt diagnosticati cu aceasta boala. Mai mult de jumatate dintre acestia sunt tratati in Bucuresti, in cele doua centre existente (Marie Curie si IOB), care nu pot raspunde in totalitate nevoilor.

Related posts

Comerțul cu amănuntul, în creștere în România, față de statele UE

Papuc Irina

Cei mai importanți jucători din industria agriculturii și-au dat întâlnire la cea de-a VII-a ediție a „Romanian Food & Agribusiness Conference”

Papuc Irina

AZOMUREȘ sprijină achiziția unui echipament complet de testare pentru COVID-19

Ligia Voro

Bosch pune piatra de temelie pentru un nou Centru de Inginerie în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Prima stradă de case pasive din România se construiește la Cluj

Nora Dumitrescu

30 de taxe și contribuții la Fisc pot fi plătite cu cardul prin ghiseul.ro

Traian Dan

Trei hectare de parcuri din Oradea, amenajate cu fonduri europene de circa 23 milioane lei

Stefana Muresan

Grupul maramureşean Taparo vrea să trimită peste 13.000 de tiruri încărcate cu mobilă în Europa, Orientul Mijlociu şi SUA în 2018

redactia

Satu Mare: Alu Menziken investește în două hale noi la Medieşu Aurit

Stefana Muresan

Mii de elevi bihoreni, ajutați să-și aleagă cariera printr-un proiect european

Traian Dan

Școala duală atrage tot mai multe firme. Tinerii, așteptați de zeci de agenți economici in Caraș-Severin

redactia

Un orădean a scăpat de un credit de circa 52.000 de franci prin negociere

Traian Dan

Cluj vs. București – Unde e mai bine să faci afaceri

redactia

Ministerul Apărării Naționale anunță realizarea în timp record a „izoletei” românești

Ion Surdu

Primăria Timișoara oferă peste 25 de milioane de euro pe 4 ani pentru servicii de salubrizare stradală

Stefana Muresan

ROMGAZ va opri alimentarea cu gaze către Electrocentrale Constanţa începând de sâmbătă

Ligia Voro

Antreprenorii bihoreni, ajutaţi să obţină finanţări pentru afaceri inovative

Traian Dan

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: FMC extinde Evalio® AgroSystem în România

Ligia Voro

Fermierii campioni la porumb din județul Buzău

redactia

Se reiau lucrările de reabilitarea a drumului național DN76 Oradea – Deva

Traian Dan

Clubul Fermierilor Români, o asociație nouă în agricultură

redactia

Exercițiu de antrenament pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

Stefana Muresan

Corteva Agriscience lansează Inatreq™ Active pentru cereale, in Europa

Ligia Voro

Un startup din Sibiu vrea să folosească tehnologia blockchain pentru ajuta medicii și pacienții

Papuc Irina

Leave a Comment