Sanatate Ultimele stiri

OMV Petrom sponsorizeaza cu 10 milioane de euro primul spital specializat de oncologie pediatrica

OMV Petrom sponsorizeaza cu 10 milioane de euro proiectul asociatiei Daruieste Viata pentru constructia primului Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania, cea mai mare donatie primita pana acum de organizatie.

„Am pornit acest proiect de la zero, dar cu incredere ca romanii pot sa-si ia viata in maini si sa-si construiasca singuri un spital, pentru copiii bolnavi de cancer. Am construit proiectul caramida cu caramida, datorita sprijinului extraordinar al oamenilor care au trimis SMS-uri si au donat online, precum si datorita companiilor care ne-au sponsorizat. Fiecare contributie, oricat de mica, ne-a ajutat sa mergem inainte si sa ajungem in acest moment in care sa obtinem acest sprijin masiv al OMV Petrom. Este cu siguranta cea mai mare sponsorizare primita de Daruieste Viata pentru spitalul oncologic pentru copii si ea ne ajuta sa incheiem proiectul conform calendarului stabilit”, a declarat Carmen Uscatu, fondatoarea Daruieste Viata.

Din cele 10 milioane de euro, 5 milioane de euro vor fi utilizate pentru achizitia de echipamente medicale necesare pentru diagnosticarea si tratarea cancerului la copii: un aparat de radioterapie, un aparat CT (computer-tomograf) si echipamente pentru blocul operator, precum si pentru trainingul personalului medical si auxiliar al spitalului. Restul de 5 milioane de euro vor fi utilizate pentru lucrari de instalatii sanitare si electrice si amenajari interioare.

Anul trecut, in statiile OMV si Petrom din tara s-au strans peste 50.000 de euro prin donatiile de la clienti, Campania va continua si in urmatorii doi ani, astfel incat, orice client al statiilor OMV si Petrom sa poata contribui, in continuare la finalizarea spitalului.

Spitalul de Oncologie si Radioterapie Pediatrica va fi primul spital specializat in onologie pediatrica din Romania si va functiona in incinta spitalului Marie Curie din Bucuresti. Pacientii vor avea acces la toate specialitatile pediatrice necesare pentru tratarea holistica a copiilor bolnavi de cancer (chirurgie, ortopedie, cardiologie, neurochirurgie, ORL etc). Noul spital va putea asigura tratarea, in fiecare an, a peste 300 de copii cu cancer, dar si efectuarea a peste 9.600 de interventii chirurgicale oncologice si non-oncologice.

Asociatia Daruieste Viata a demarat in 2017 proiectul de constructie a spitalului, bazandu-se pe fonduri private (donatii de la persoane fizice si companii). In 2018, au inceput lucrarile de constructie. Proiectul va continua cu partea de instalatii, design interior, precum si cu achizitia de echipamente speciale si pregatirea personalului.

Spitalul va avea 6 etaje si o suprafata totala de 12.000 de metri patrati, cu un nou bloc operator, cu 7 sali de operatii, sectii de chirurgie, neurochirurgie, oncologie, hemato-oncologie si terapie intensiva. Asociatia Daruieste Viata si-a propus ca spitalul sa fie dat in folosinta in 2020. El va functiona ca spital public, in cadrul Spitalului Marie Curie, dar dupa proceduri medicale si de management specifice unitatilor similare din Occident.

Se estimeaza ca in Romania sunt 5.000 de copii bolnavi de cancer si in fiecare an, alti 500 de copii sunt diagnosticati cu aceasta boala. Mai mult de jumatate dintre acestia sunt tratati in Bucuresti, in cele doua centre existente (Marie Curie si IOB), care nu pot raspunde in totalitate nevoilor.

Related posts

Forumul anual SUERD, în Capitală

Ligia Voro

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Timişoara se modernizează şi se extinde cu peste cinci milioane de lei

Robert Bloancă

Peste 1 miliard de euro pentru dezvoltarea Deltei Dunării, din fonduri europene

redactia

Turcii care produc frigidere în România, credit de 178 mil. euro de la BERD

Stefana Muresan

BUILD YOUR BUSINESS IN ROMANIA: Perspectives, Opportunities and Challenges for Investments

Ionut Oprea

Piața de real estate, oportună în orice criză

Ionut Oprea

Digital Nation lansează programul „Profesor în Online” pentru cadre didactice

Traian Dan

Oradea, campioana banilor europeni din România

Nora Dumitrescu

IBF 2019 – oportunități pentru dezvoltarea capacității de export și a investițiilor românești pe piețele externe

Ligia Voro

România, a şaptea piaţă de bere din Europa. Volumul pieţei berii a crescut uşor în 2019 în volum

Ion Surdu

Noii membri în Consiliul Director al AHK

Ligia Voro

Două spitale din Transilvania sponsorizate de Hidroelectrica. Compania va finanța un total de 7

Ligia Voro

Încasări record pentru hoteluri și restaurante de 1 Decembrie la Alba Iulia

redactia

CTP acquires Equest Logistic Park, expands CTPark Bucharest by 57,000 m2

Papuc Irina

Sinteza fondurilor europene în județul Brașov: peste 1 miliard de euro atrași după aderarea României la UE

Ion Surdu

Primăria Sibiu cumpără 10 autobuze de la producătorul român BMC Truck & Bus

redactia

La Marghita se va construi o nouă Piață Agroalimentară din fonduri europene

Traian Dan

Austriecii de la Strabag, la vânătoare de ingineri în Satu Mare

Nora Dumitrescu

Cluj Napoca: Un nou pod va trece peste Someș

redactia

50 de milioane de lei pentru lucrări de apă-canal în Municipiul Oradea

Traian Dan

Societatea care administrează Aquaparkul Nymphaea, pe profit în ciuda pandemiei

Traian Dan

Compania de Apă Someș va moderniza rețeaua din Cojocna

Nora Dumitrescu

Valtryp SRL la 25 de ani, poveste de succes

Traian Dan

UMF “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a implementat în timp record o soluție de învățământ la distanță

Ligia Voro

Leave a Comment