Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Școala duală atrage tot mai multe firme. Tinerii, așteptați de zeci de agenți economici in Caraș-Severin

Învățământul profesional în sistem dual merge mai departe la Reșița. Pregătirile sunt în toi, așa că s-au semnat contractele cu agenții economici interesați să-și formeze viitorii angajați. Al treilea an de școală duală aduce cu sine firme noi, dar și o listă actualizată de specializări, scrie expressdebanat.ro.

Primăria Reșița, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin și agenții economici pregătesc startul celui de-al treilea an de învățământ profesional în sistem dual. Firmele par să înțeleagă tot mai bine utilitatea acestui program, având în vedere că numărul lor a crescut atât în zona de producție (8 agenți economici noi), cât și în cea de servicii (10 agenți economici noi), cele două ramuri majore pe care se axează specializările școlii duale.

În anul școlar 2019-2020, elevii de clasa a VIII-a vor avea la dispoziție 171 de locuri puse la bătaie de cele 31 de firme cu care săptămâna aceasta s-au semnat contractele.

Primarul din Reșița consideră că școala duală poate reprezenta o metodă optimă de repopulare a orașului, având în vedere că, în ultimul sfert de secol, mare parte din populația activă s-a reorientat, după ce fabricile de renume din Reșița și-au închis porțile.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Una dintre cele mai bune şcoli de afaceri din Europa se află în Sighetu Marmației

Articolul următor

Doi fraţi din România, studenţi la Oxford. Rolls-Royce i-a făcut unuia o ofertă de muncă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share