Transilvania Business
Ultimele stiri

Școala duală atrage tot mai multe firme. Tinerii, așteptați de zeci de agenți economici in Caraș-Severin

Învățământul profesional în sistem dual merge mai departe la Reșița. Pregătirile sunt în toi, așa că s-au semnat contractele cu agenții economici interesați să-și formeze viitorii angajați. Al treilea an de școală duală aduce cu sine firme noi, dar și o listă actualizată de specializări, scrie expressdebanat.ro.

Primăria Reșița, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin și agenții economici pregătesc startul celui de-al treilea an de învățământ profesional în sistem dual. Firmele par să înțeleagă tot mai bine utilitatea acestui program, având în vedere că numărul lor a crescut atât în zona de producție (8 agenți economici noi), cât și în cea de servicii (10 agenți economici noi), cele două ramuri majore pe care se axează specializările școlii duale.

În anul școlar 2019-2020, elevii de clasa a VIII-a vor avea la dispoziție 171 de locuri puse la bătaie de cele 31 de firme cu care săptămâna aceasta s-au semnat contractele.

Primarul din Reșița consideră că școala duală poate reprezenta o metodă optimă de repopulare a orașului, având în vedere că, în ultimul sfert de secol, mare parte din populația activă s-a reorientat, după ce fabricile de renume din Reșița și-au închis porțile.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Buget de 13 miliarde de lei pentru transporturi, din care 8 miliarde pentru investiții

redactia

Început de an universitar pentru programele susţinute de către NTT DATA Romania

redactia

Forest România 2019 – Târg forestier în aer liber

Ligia Voro

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More