Ultimele stiri

Școala duală atrage tot mai multe firme. Tinerii, așteptați de zeci de agenți economici in Caraș-Severin

Învățământul profesional în sistem dual merge mai departe la Reșița. Pregătirile sunt în toi, așa că s-au semnat contractele cu agenții economici interesați să-și formeze viitorii angajați. Al treilea an de școală duală aduce cu sine firme noi, dar și o listă actualizată de specializări, scrie expressdebanat.ro.

Primăria Reșița, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin și agenții economici pregătesc startul celui de-al treilea an de învățământ profesional în sistem dual. Firmele par să înțeleagă tot mai bine utilitatea acestui program, având în vedere că numărul lor a crescut atât în zona de producție (8 agenți economici noi), cât și în cea de servicii (10 agenți economici noi), cele două ramuri majore pe care se axează specializările școlii duale.

În anul școlar 2019-2020, elevii de clasa a VIII-a vor avea la dispoziție 171 de locuri puse la bătaie de cele 31 de firme cu care săptămâna aceasta s-au semnat contractele.

Primarul din Reșița consideră că școala duală poate reprezenta o metodă optimă de repopulare a orașului, având în vedere că, în ultimul sfert de secol, mare parte din populația activă s-a reorientat, după ce fabricile de renume din Reșița și-au închis porțile.

Related posts

Proiect de 250 mil. euro pentru extinderea rețelei de apă din Satu Mare

redactia

TeraPlast vizează afaceri de peste 900 de milioane de lei. Consiliului Concurenţei, aviz favorabil pentru preluarea Depaco

Stefana Muresan

Atos, client major in Openville

Ionut Oprea

Leave a Comment