Timiș Ultimele stiri

Inserția pe piața muncii – vectorul învățământului terțiar

Universitatea de Vest din Timișoara, în calitate de Partener, anunță deschiderea oficială a proiectului ,,Inserția pe piața muncii – vectorul învățământului terțiar”, finanțat prin Apelul POCU/320/6/21 „Măsuri de optimizare a ofertelor de studii din învățământul superior în sprijinul angajabilității”, cod SMIS 121221.

 

Proiectul va fi implementat în parteneriat cu Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava (Lider de proiect), Universitatea din Piteşti (Partener) şi Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău (Partener), în perioada februarie 2019 – august 2021.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6 – „Educație și competențe”. Valoarea totală a proiectului este de 5.913.896,21 lei, din care valoarea contribuţiei Fondului Social European este de 5.026.811,79 lei, valoarea contribuţiei de la bugetul naţional este de 768.806,21 lei, iar contribuţia partenerilor este de 118.278,01 lei.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă diversificarea şi îmbunătăţirea ofertei şi programelor educaţionale din patru centre de învăţământ superior acreditate – reprezentative pentru trei regiuni de dezvoltare, în vederea intensificării procesului de integrare a cursanţilor şi studenţilor în învăţământul terţiar universitar şi non-universitar, în corelaţie cu nevoile pieţei muncii din sectoarele economice/ domeniile identificate prin SNC si SNCDI.

Beneficiarii proiectului vor fi 400 de persoane, dintre care 300 de studenţi, 40 de cursanţi şi 60 de cadre didactice. Rezultatele proiectului au în vedere următoarele:

 • Realizarea unei campanii de informare cu privire la oferta educaţională specifică învăţământului terţiar non-universitar, desfăşurată în 10 comunităţi cu populaţie vulnerabilă, cu accent pe populaţia rromă.
 • Încheierea a 80 de parteneriate cu parteneri sociali din medii publice şi private (potenţiali angajatori).
 • Realizarea a 16 workshop-uri ”şcoala motivaţională”, organizate cu parteneri sociali din medii publice si private (potenţiali angajatori) pentru 480 de participanţi (40 cursanţi, 300 studenţi, 60 cadre didactice, 80 potenţiali angajatori).
 • Acordarea a 40 de burse pentru cursanţi înmatriculaţi în primul an într-un program de studii în cadrul învăţământului terţiar înfiinţat prin proiect.
 • Realizarea unor pachete integrate de măsuri de asistenţă educaţională (consiliere academică, orientare în carieră), furnizate pentru 40 de cursanţi şi 300 de studenţi.
 • Realizarea a trei programe post-universitare – în relaţie cu proiectarea de cursuri complementare şi promovarea de medii noi de învăţare (studii de caz, învăţare bazată pe contexte reale de acţiune, învăţare colaborativă, experimentare etc.), solicitarea şi utilizarea feedback-ului şi o evaluare eficientă a rezultatelor învăţării – pentru 45 cadre didactice din trei centre de învăţământ terţiar universitar, dintre care 90% certificaţi.
 • Realizarea unui program post-universitar de formare/specializare/perfecţionare pentru 15 membri ai personalului didactic din învăţământul terţiar nonuniversitar, dintre care 90% certificaţi.
 • Organizarea a patru workshop-uri, în patru centre universitare acreditate, pentru 60 de membri ai personalului didactic din învăţământul terţiar universitar şi non-universitar, în vederea promovării modelelor de succes dezvoltate.
 • Realizarea a şase oferte educaţionale/cursuri complementare învăţământului terţiar universitar, dezvoltate şi furnizate pentru 300 de studenţi din ultimul an de studii de licenţă/ masterat.
 • Realizarea a trei studii de inserţie profesională a absolvenţilor de învăţământ terţiar universitar, în trei centre universitare acreditate.
 • Organizarea unor stagii de practică pentru minimum 200 de studenţi, 40 de cursanţi şi 60 membri ai personalului didactic universitar – experţi promotori de practică de specialitate în cadrul a patru centre universitare acreditate.
 • Realizarea a două programe de studii pentru învăţământul non-universitar, în cadrul instituţiei de învăţământ superior acreditate, validate/autorizate/ implementate. Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

Related posts

Savini Due din Sebeş, cifră de afaceri de peste 18 mil. euro în primele nouă luni

Stefana Muresan

Fabrică de preparare și uscare a legumelor din comuna Rădești: „Va fi cea mai mare din zona noastră”

Ion Surdu

Au fost anunțate primele competiții în cercetare din acest an: buget total – 100 de milioane de lei

Ion Surdu

USAMV a derulat programe Erasmus de 3 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Proiectanții spanioli de pe A8: “Vom respecta graficul de execuție”

Nora Dumitrescu

Cea mai mare tranzacţie cu teren arabil de anul acesta, în Timiș: cetățean italian, investiție într-o plantație de aluni pe 138 ha

Stefana Muresan

Start la viitorul pod cu patru benzi peste Someș

Nora Dumitrescu

APIA participă la proiectul european Drives privind dezvoltarea de competenţe în sectorul auto

redactia

Castelul Banffy, reabilitat cu 6,5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Beclean – un oraș cu echipă, viziune și strategie de secol XXI

Dorel Vidican

Cinci oferte pentru proiectarea hub-ului Borhanci

Nora Dumitrescu

Evoluția industriei locale a serviciilor de afaceri în era post Covid

Papuc Irina

Front de lucru pentru constructori! Noi exproprieri pentru traseul Secțiunii 2A Ogra – Câmpia Turzii

Stefana Muresan

RPHI announces new management team for SkyTower

Ionut Oprea

There is One for all

Ionut Oprea

Studiu Unlock: Companiile se reîntorc în oraș

Ionut Oprea

Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia – 100 de ani de la înființare. Centenarul primului liceu de stat înființat după Marea Unire

redactia

Viitorul – la București: în 28 noiembrie, peste 25 de speakeri internaționali și români, la Future Summit 2019

Ionut Oprea

Autorii Cezar Ioan şi Dan Iancu ne invită, în noile lor volume, să descoperim lumea vinului şi a bucatelor vechi

Ligia Voro

Romgaz, contract de peste 50 mil. lei cu Complexul Energetic Hunedoara

redactia

FOTO: Proiecte de politici publice schițate la Cluj de mai multe organizații

Ligia Voro

Atos, client major in Openville

Ionut Oprea

Parcul Tetarom III e plin. Quadroform vine cu 11 milioane de euro

Nora Dumitrescu

REI Finance: Ultimele luni în care start-up-urile, companiile mici, mijlocii și mari pot primi fonduri nerambursabile de peste 300 mil. EUR pentru proiecte de peste 1 mil. EUR

Papuc Irina

Leave a Comment