Transilvania Business
Arad Infrastructura Ultimele stiri

Arad: 54 tramvaie noi, până în anul 2024

În Arad vor circula 54 tramvaie noi, în anul 2024, conform strategiei de reducere a poluării în municipiu prin atragerea unui număr cât mai mare de călători spre mijloacele de transport în comun nepoluante. Declaraţia a fost făcută de primarul Gheorghe Falcă, în cadrul unei conferinţe de presă.

Edilul a afirmat că prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, axa prioritară 4 – Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile, municipalitatea arădeană a obţinut finanţare pentru achiziţionarea a 18 tramvaie moderne. Procedura de achiziţie a primelor 10 garnituri (6 tip vagon şi 4 dublu articulate) parcurge în acest moment etapa de evaluare a ofertelor. 8 tramvaie vor fi cumpărate, în cadrul proiectului pe fonduri europene care prevede modernizarea liniei de tramvai de pe strada Pădurii. Primăria Arad intenţionează, ca după 2021, să cumpere alte 10 tramvaie, însă de această dată din fonduri proprii.

În total, în 5 ani, Compania de Transport Public Arad va asigura transportul local cu un număr de 54 de tramvaie, incluzând şi cele 20 de tramvaie din parcul existent dar şi cele 6 garnituri noi care circulă deja.

Strategia noastră de reducere a poluării în Municipiul Arad prevede creşterea numărului de călători pe mijloacele de transport în comun. Acest lucru este posibil prin oferirea unui confort sporit pe tramvaie şi autobuze şi asigurarea unor măsuri de protecţie socială la transportul public local. Concreţ vorbim despre o serie de gratuităţi şi reduceri la transportul public pe raza municipiului Arad, pentru anumite categorii sociale: preşcolari, elevi, studenţi şi pensionari. Deocamdată proiectul este la transparenţă decizională„, a completat primarul Gheorghe Falcă, citat de radioresita.ro.

Comentarii

Comentarii

Related posts

The Guardian, despre bicicletele Pegas: De la vestigii ale erei comuniste la design de secol 21

Stefana Muresan

AFIR deschide sesiunile de primire a proiectelor de investiţii în arealul ITI – Delta Dunării, alocare de peste 21 mil. euro

redactia

Securitatea datelor și a sistemelor, principala grijă a managerilor IT, în 2019

Ligia Voro

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More