Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Arad: 54 tramvaie noi, până în anul 2024

În Arad vor circula 54 tramvaie noi, în anul 2024, conform strategiei de reducere a poluării în municipiu prin atragerea unui număr cât mai mare de călători spre mijloacele de transport în comun nepoluante. Declaraţia a fost făcută de primarul Gheorghe Falcă, în cadrul unei conferinţe de presă.

Edilul a afirmat că prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, axa prioritară 4 – Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile, municipalitatea arădeană a obţinut finanţare pentru achiziţionarea a 18 tramvaie moderne. Procedura de achiziţie a primelor 10 garnituri (6 tip vagon şi 4 dublu articulate) parcurge în acest moment etapa de evaluare a ofertelor. 8 tramvaie vor fi cumpărate, în cadrul proiectului pe fonduri europene care prevede modernizarea liniei de tramvai de pe strada Pădurii. Primăria Arad intenţionează, ca după 2021, să cumpere alte 10 tramvaie, însă de această dată din fonduri proprii.

În total, în 5 ani, Compania de Transport Public Arad va asigura transportul local cu un număr de 54 de tramvaie, incluzând şi cele 20 de tramvaie din parcul existent dar şi cele 6 garnituri noi care circulă deja.

Strategia noastră de reducere a poluării în Municipiul Arad prevede creşterea numărului de călători pe mijloacele de transport în comun. Acest lucru este posibil prin oferirea unui confort sporit pe tramvaie şi autobuze şi asigurarea unor măsuri de protecţie socială la transportul public local. Concreţ vorbim despre o serie de gratuităţi şi reduceri la transportul public pe raza municipiului Arad, pentru anumite categorii sociale: preşcolari, elevi, studenţi şi pensionari. Deocamdată proiectul este la transparenţă decizională„, a completat primarul Gheorghe Falcă, citat de radioresita.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

APIA, subvenții pentru cicoare, ulei de măsline, trestie de zahăr și fructe cu coaja lemnoasă

Articolul următor

Strălucire vieneză, artiști de top și invitație la dans la Balul Operei 2019

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share