Fonduri Europene Ultimele stiri

Noi finanțări europene, atrase în localitățile din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest și primăriile din localitățile Ciacova (Timiș), Călan, Petrila (Hunedoara), Ineu și Vinga (Arad) au semnat astăzi, 21 februarie 2019, contracte de finanțare în valoare totală de aproape 7 milioane de euro, destinate eficientizării energetice a clădirilor publice și rezidențiale, precum și îmbunătățirii infrastructurii educaționale.

 

În județul Hunedoara, proiectele contractate vizează atât zona publică, prin reabilitarea termică a Centrului de Sănătate Multifuncțional Petrila – Spitalul de Urgență Petroșani, cât și zona rezidențială, prin eficientizarea energetică a unor blocuri de locuințe din orașele Petrila și Călan. Este vorba despre:

 

  • „Lucrări de intervenție la Spitalul de Urgență Petroșani – Structura Centru de Sănătate Multifuncțional Petrila din Orașul Petrila, Județul Hunedoara, în scopul creșterii eficienței energetice”

 

Investiția cuprinde: izolarea termică a fațadei și a planșeelor, termo-hidroizolarea terasei, repararea acoperișului și a sistemului de colectare a apelor meteorice, reabilitarea instalației de distribuție a agentului termic și apei calde/ modernizarea sistemului de încalzire, înlocuirea instalației de iluminat, lucrări de reparații și consolidare a clădirii.

Este prevăzută, de asemenea, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, din surse regenerabile – panouri solare termice si electrice, pompe de căldură, centrale termice pe biomasă.

Valoarea totală a proiectului este de 3.474.168,52 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile – 3.018.532,54 lei. Perioada de implementare este de 22 de luni.

 

  • „Eficientizare termică clădiri rezidențiale oraș Petrila etapa V” – creșterea eficienței energetice și reducerea consumului de energie pentru 56 de gospodării – bl. 7, str. 8 Martie.
  • „Eficientizare termică clădiri rezidențiale oraș Petrila etapa VII”. Proiectul va însemna un consum redus de energie pentru 59 de gospodării – blocul nr. 52, str. 8 Martie.
  • „Eficiență energetică în sectorul rezidențial, orașul Călan, județul Hunedoara”. În urma implementării proiectului, vor rezulta 565 de gospodării cu o clasificare mai bună a consumului de energie: blocurile nr. 14 și 16 – str. Independenței, bl. nr. 1, 2, 3, 4, 6 – str. Ovid Densușianu, bl. nr. A1 – str. Traian.

Sunt prevăzute diferite tipuri de intervenții, în funcție de necesități: izolarea termică a fațadelor (înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă, închiderea balcoanelor), termo-hidroizolarea acoperișurilor și reparații, repararea/ înlocuirea instalațiilor de distribuție a apei reci și/ sau colectoarelor de canalizare menajeră și/ sau pluvială din subsol, înlocuirea corpurilor de iluminat din spațiile comune cu unele cu eficiență energetică ridicată, tip LED, crearea unor facilități pentru persoanele cu dizabilități etc.

Valoarea totală a celor trei proiecte pentru zona rezidențială (județul Hunedoara) este de 18.519.888,66 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile – 10.104.024,25 lei.

 

În județul Arad, un alt proiect contractat este „Creșterea eficienței energetice la clădirile publice – Sediu Primărie și Casa de Cultură în orașul Ineu”.

Sunt prevăzute: lucrări de reabilitare termică a anvelopei, izolarea termică a planşeelor, reabilitarea termică a sistemului de încălzire, a sistemului de furnizare a apei calde de consum și a instalației de iluminat.

De asemenea, investiția cuprinde realizarea unei instalații de încălzire cu panouri radiante în infrarosu (plasme termice) alimentate de la surse regenerabile – panouri fotovoltaice, precum și instalarea unui lift exterior.

Valoarea totală a proiectului este de 4.227.777,98 lei, din care finanțare nerambursabilă – 3.361.258,08 lei.

 

Proiectele beneficiază de finanțare prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul de locuințe, Operațiunile A și B.

 

Grădinițe noi sau reabilitate prin Regio-POR 2014-2020

 

Alte două proiecte, contractate în județele Timiș și Arad, se referă la construirea, respectiv reabilitarea și extinderea unor grădinițe.

Este vorba despre:

  • „Demolare clădire existentă și construire grădiniță cu program normal și prelungit în orașul Ciacova, județul Timiș”
  • „Desființare clădire anexă și reabilitare, extindere și dotare Grădinița Local I Vinga, comuna Vinga, jud. Arad”

 

Proiectul care are ca beneficiar Primăria Ciacova prevede construirea unei grădinițe cu o capacitate de 80 de locuri, cu toate dotarile și echipamentele necesare.

În urma demolării unei clădiri existente, va fi edificată o grădiniță cu o suprafață construită desfășurată de 886,00 mp, cu toate utilitățile, dotările și echipamentele necesare.

Valoarea totală a proiectului este de 2.754.916,68 lei, din care 2.680.701,28 lei finanțare nerambursabilă. Perioada de implementare este de 19 luni.

Proiectul care are ca beneficiar Primăria Vinga cuprinde: reabilitarea grădiniței (consolidare, reabilitare termică, refacere finisaje, înlocuire tâmplărie, recompartimentare interioară), extindere (prin demolarea anexei), crearea unei săli multifuncționale și a unei zone destinate personalului, refacerea instalațiilor, asigurarea utilităților (racord canalizare, branșament gaze naturale), amenajări exterioare (alei, spații verzi, locuri de joacă, trotuare, împrejmuire), montarea unui sistem antiefracție prin monitorizare video, dotarea cu mobilier etc.

Valoarea totală a investiției este de 3.210.809,52 lei, din care 2.284.449,85 lei finanțare nerambursabilă. Perioada de implementare – 31 de luni.

Proiectele sunt finanțate în cadrul Axei prioritare 10 – Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale, Prioritatea de investiții 10.1.A. Învăţământ antepreşcolar şi preşcolar – creșe și grădinițe.

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio – POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 387 de proiecte, în valoare totală de 474,71 milioane euro, din care 381,87 milioane euro valoarea finanțării nerambursabile.

 

Related posts

Australienii de la ADX Energy au atras 2 milioane dolari de la firma britanică de investiții Reabold Resources pentru proiectul din Timiș

Stefana Muresan

Spitalul Municipal din Blaj, gata să investească până la jumătate de milion de lei pentru dotări de ultimă generație

Papuc Irina

Mayors launch £13m fund to help transform Royal Docks

Ionut Oprea

Relansarea Cupru Min, primul proiect finanţat de Fondul Suveran de Investiţii

Stefana Muresan

Interviu cu prorectorul pentru Cercetare al Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca: UBB pune accentul pe realizarea proiectului InfoBioNano4Health

Ion Surdu

18 companii din Regiunea Vest au semnat contracte de finanțare în cadrul Regio-POR 2014-2020 cu ADR Vest

Stefana Muresan

Recaş a ajuns la afaceri de 50 mil. euro şi continuă să crească

redactia

Turdenii de la EMS vor face hidroizolația podurilor de pe A10

Nora Dumitrescu

Start la Programul Prima Casă. Pentru anul 2020 sunt alocate 2 miliarde de lei

Traian Dan

Mai am un singur dor/Să circul pe A8

redactia

Conferinta “ Perspective pentru Noua Decada 2020 – 2030 in Sectorul Imobiliar” la Ploiesti

Ionut Oprea

Județele din Transilvania și Banat, fruntașe la servicii poștale private

Nora Dumitrescu

Implementarea Regio – Programul Operațional Regional 2014 – 2020 în Regiunea Vest la sfârșitul anului 2018

redactia

Lucrările avansează la acoperișul Palatului Episcopal, distrus într-un incendiu

Ligia Voro

Primul traseu de mountain-bike din masivul Postăvarul, gata peste o lună. Acesta va fi conectat cu traseul spre Brașov

Ion Surdu

Subway va dona mii de sandvișuri bătrânilor și copiilor din Cluj

Nora Dumitrescu

Coral BioGreens, jud. Bihor – afacere de milioane de euro din produse de 2-3 lei

Ligia Voro

Azomureș și Herlitz vor susține profesorii fericiți

Nora Dumitrescu

Frații Pavăl își consolidează poziția la Cemacon în plină criză

Nora Dumitrescu

UPU Oradea își va relua activitatea în corpul de clădire reabilitat, la 1 noiembrie

Traian Dan

Topul investitorilor in real estate, 2015-2019

Papuc Irina

După Airbus și Bell, și americanii de la Lockheed Martin ar vrea să producă elicoptere la Ghimbav

Stefana Muresan

Estimările agenției de turism Paralela 45 pentru 2020: vânzări de 80 milioane de euro

Papuc Irina

Tratamente pentru tumori cerebrale sau spinale, cu ajutorul platformei create de un medic neurochirurg ardelean, singurul român deținător al titlul de Fellow al Colegiului Regal Britanic de Chirurgie

redactia

Leave a Comment