Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ericsson cumpără Kathrein, cel mai mare producător de antene TV și de comunicații mobile din România, cu fabrică la Timișoara

Grupul suedez Ericsson, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente și servicii pentru operatorii de comunicații, a ajuns la un acord pentru cumpărarea diviziei de antene și filtre pentru rețele mobile a companiei germane Kathrein, inclusiv a subsidiarei din România, mutare prin care suedezii își extind capabilitățile în sectorul tehnologiei 5G, scrie Profit.

Înființată în anul 2000, Kathrein România este cel mai mare producător local de antene de comunicații mobile și TV. La Timișoara se află una dintre cele mai importante unități de producție ale companiei germane, cu o suprafață de peste 20.000 metri pătrați. În afară de Kathrein România, compania germană mai deține pe piața locală societatea Romkatel, care comercializează antenele și serviciile asociate acestora.

La nivel internațional, divizia de antene și filtre pentru rețele mobile a Kathrein are aproximativ 4.000 de angajați cu calificări în cercetare-dezvoltare, producție și vânzări în Germania, România, SUA, Mexico, China și alte peste 15 piețe.

Tranzacția urmează să fie finalizată în al treilea trimestru al anului. Cu un efectiv de peste 2.200 de salariați, Kathrein România a raportat afaceri de 669,3 milioane de lei în 2017, notează sursa citată.

 

Total
15
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Kadra (ex. Aluterm) Cluj, 35 mil. lei cifră de afaceri în 2018.

Articolul următor

Best Golf Hotel - Theodora Golf Club, recunoaștere la nivel internațional

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
15
Share