Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Facultatea de Chimie a Universității Politehnica Timișoara se extinde cu două noi corpuri de clădire și va fi modernizată cu bani europeni

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) și Universitatea Politehnica Timișoara au semnat astăzi, 27 februarie 2019, la Rectoratul UPT, contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii educaționale universitare la Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului”.

 

Două noi corpuri de clădire vor fi construite în zona actualului amplasament al Facultății de Chimie a UPT (Bd. Vasile Pârvan nr. 6), în vecinătatea Bisericii Studenților. Investiția, în valoare totală de peste 5,8 milioane de euro, prevede, pe lângă noile edificii, modernizarea sediului existent al facultății și realizarea unui număr de 110 locuri de parcare.

Peste 650 de studenți vor beneficia de infrastructura educațională modernizată, extinsă și echipată pentru asigurarea unui nivel calitativ ridicat al activităților educaționale și de cercetare științifică

 

Semnatarii contractului au fost  Viorel-Aurel ȘERBAN, rectorul Universității Politehnica Timișoara, și  Sorin MAXIM, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest.

 

În ceea ce privește intervențiile planificate, proiectul prevede modernizarea corpului de clădire existent al Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului (P+4) prin lucrări de eficientizare energetică și înlocuirea mobilierului din laboratoare.

Sediul actual va fi extins cu două noi clădiri, prin construirea Corpului A (în regim parter), și a Corpului B (S+P+3E), care vor avea destinația de laboratoare, săli de curs și birouri, cu o suprafață construită desfășurată de 4.403 mp.

Proiectul este finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1, Obiectiv Specific 10.3 Creșterea relevanței învățământului terțiar universitar în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive.

Valoarea totală a proiectului este de 27.343.751,69 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile – 26.796.876,65 lei. Perioada de implementare este de 34 de luni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

EBC Cluj-Napoca: Think Different. Think like an ELITE Woman

Articolul următor

Judeţele Covasna, Harghita şi Mureş au promovat regiunea sub brandul ”Ţinutul Secuiesc” la târguri de turism din Budapesta şi Bucureşti

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share