IT&C Ultimele stiri

Gala Anis: La cine au ajuns premiile pentru cele mai bune companii, proiecte si produse IT

ANIS, Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii, a organizat joi, 21 februarie, a cincea editie a Galei ANIS, un eveniment care marcheaza 20 de ani de existenta a asociatiei si in cadrul caruia au fost premiate cele mai bune companii, proiecte si produse IT. Premiile sunt acordate anual si reprezinta atat recunoasterea industriei si a comunitatii IT, cat si sustinerea si incurajarea pentru dezvoltarea proiectelor viitoare.

Potrivit wal-street.ro, compania anului a fost desemnata Fitbit, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de dispozitive purtabile la nivel global. Compania a intrat in Romania in 2017 odata cu preluarea Vector Watch, iar in acelasi an, Fitbit a deschis si un centru de cercetare si dezvoltare in Bucuresti, cel mai mare din afara Statelor Unite ale Americii. Anul trecut, compania a introdus in Romania serviciul Fitbit Pay care le permite utilizatorilor sa faca plati la comercianti cu ajutorul bratarii sau a ceasului inteligent Fitbit.

Startup-ul anului este Druid, un asistent virtual care utilizeaza algoritmii de inteligenta artificiala pentru a ajuta companiile in luarea deciziilor de business. Compania a fost infiintata la inceputul anului 2018 si este deja evaluata la 5 milioane de euro.

Google castiga premiul pentru Programul Educational al anului cu proiectul Atelierul Digital. Initiativa Google vine in sprijinul programatorilor prin infiintarea de hub-uri IT in parteneriat cu universitati tehnice din tara. In cadrul acestora, Google va sustine traininguri gratuite pentru studentii care doresc sa invete sa dezvolte aplicatii mobile.

Premiul pentru Proiectul de outsorcing al anului merge catre echipa Endava, partener in dezvoltarea serviciului BT Pay, o aplicatie de tip portofel digital prin care clientii Bancii Transilvania pot face plati contactless si transferuri de bani.

Adobe Analytics a fost ales Produsul software al anului. Solutia, dezvoltata de specialisti Adobe din Romania, ajuta companiile sa transforme volume mari de date despre clienti, colectate dintr-o varietate de surse, in actiuni concrete pentru imbunatatirea experientei consumatorilor.

Fitbit ACE este castigatorul premiului Proiectul de R&D al anului, un produs exclusiv pentru copii, care ii ajuta pe cei mici sa faca mai multa miscare. In plus, bratara vine la pachet cu multiple functionalitati dedicate copiilor: provocari la care pot lua parte alaturi de prieteni, mesaje motivationale adaptate, alerte pentru miscare atat pentru cei mici, cat si pentru parinti. O contributie valoroasa in cadrul cercetarii si dezvoltarii Fitbit ACE l-a avut echipa Fitbit din Bucuresti.

Clientul anului este Carrefour al carui portal a fost dezvoltat de Tremend Software. Proiectul este intr-o continua dezvoltare, website-ul carrefour.ro ingloband atat pagina corporate, supermarketul online, brandul propriu de haine Tex si lumea-carrefour.ro, pagina de employer branding.

Zitec a castigat pentru al doilea an consecutiv premiul pentru Programul de CSR al anului cu initiativa #cei1024, o campanie prin care firma romaneasca a reusit sa adune peste 3.000 de voluntari care au donat mai mult de 1.400 de litri de sange in numai doi ani de la lansare. Campania #cei1024 se deruleaza cu ajutorul Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti si a contribuit la salvarea a 9.500 de vieti.

Membrul ANIS al anului a fost desemnat producatorul de software Adobe, care s-a remarcat anul trecut prin participarea in mod activ la organizarea evenimentului How to Web 2018, a sprijinit financiar initiativa Bursele ANIS, a propus teme interesante de discutii pentru intalnirile membrilor asociatiei si a derulat, prin ANIS, 2 sesiuni de instruire KANBAN.

Related posts

Cum va arăta cel mai spectaculos nod rutier din România

Stefana Muresan

FOTO Cum arată șantierul unde se construiește terminalul viitorului Aeroport din Brașov

Ion Surdu

Festivalul „D’ale porcului”, în 27 februarie la Complex President din Băile Felix

Traian Dan

Hidroelectrica modernizează stația de 110 kV de la Brădișor

Ligia Voro

Transgaz a atribuit CIS Gaz contractul de peste 22 mil. lei pentru realizarea conductei Mintia – Brad – Stei

redactia

Șase ofertanți pentru lucrările de la aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav. Termen de finalizare 2020

Stefana Muresan

Orange România, creștere cu 2,4% a cifrei de afaceri în T4 față de 2018

Ligia Voro

Băile Tușnad, cu 1.600 de locuitori, atrage peste un milion de turiști anual

redactia

Noul centru Vitacom, operațional din acest an

Nora Dumitrescu

CFR Călători negociază achiziţia a 100 de trenuri de tip ”Săgeata albastră”

redactia

Cele mai căutate job-uri la Cluj: serviciile pentru clienți

Nora Dumitrescu

Studiul metroului de Cluj va fi făcut de italieni și francezi

Nora Dumitrescu

Producătorul de electro­casni­ce De’Longhi, afaceri de peste 200 mil. euro cu fabrica din Jucu

Stefana Muresan

Credit bancar online pentru proceduri stomatologice: Clinica ABC Eurodent a lansat programul "Zâmbet cu buletinul"

Stefana Muresan

Aegon România prelungește perioada de acoperire pentru riscurile asociate COVID-19 și în primul semestru din 2021

Transilvania Business

Cel mai mare castel baroc din Transilvania, vândut la superofertă

Nora Dumitrescu

CNIPMMR, împreună cu Google, ajută firmele româneşti să facă export

Traian Dan

Restricțiile de călătorie în țările UE sunt actualizate pe o platformă creată de un clujean

Ion Surdu

Județele Transilvania, fruntașe la turiștii străini într-un an de scădere

Nora Dumitrescu

Micii producători din Maramureș vor să ajungă în marile magazine

Nora Dumitrescu

Piața de spații industriale din România ar putea simți efecte semnificative în urma unui Brexit dur

Papuc Irina

Profesorul din Brașov care aduce o nouă viziune în învățământ: „Proiectul meu cel mare este să schimb modul de a face școală”

Papuc Irina

Adrian Sâmbotin – noul director COMERCIAL NAȚIONAL al ADAMA România

Ioan Sandor

Pria drones conference & exhibition

Ionut Oprea

Leave a Comment