IT&C Ultimele stiri

Gala Anis: La cine au ajuns premiile pentru cele mai bune companii, proiecte si produse IT

ANIS, Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii, a organizat joi, 21 februarie, a cincea editie a Galei ANIS, un eveniment care marcheaza 20 de ani de existenta a asociatiei si in cadrul caruia au fost premiate cele mai bune companii, proiecte si produse IT. Premiile sunt acordate anual si reprezinta atat recunoasterea industriei si a comunitatii IT, cat si sustinerea si incurajarea pentru dezvoltarea proiectelor viitoare.

Potrivit wal-street.ro, compania anului a fost desemnata Fitbit, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de dispozitive purtabile la nivel global. Compania a intrat in Romania in 2017 odata cu preluarea Vector Watch, iar in acelasi an, Fitbit a deschis si un centru de cercetare si dezvoltare in Bucuresti, cel mai mare din afara Statelor Unite ale Americii. Anul trecut, compania a introdus in Romania serviciul Fitbit Pay care le permite utilizatorilor sa faca plati la comercianti cu ajutorul bratarii sau a ceasului inteligent Fitbit.

Startup-ul anului este Druid, un asistent virtual care utilizeaza algoritmii de inteligenta artificiala pentru a ajuta companiile in luarea deciziilor de business. Compania a fost infiintata la inceputul anului 2018 si este deja evaluata la 5 milioane de euro.

Google castiga premiul pentru Programul Educational al anului cu proiectul Atelierul Digital. Initiativa Google vine in sprijinul programatorilor prin infiintarea de hub-uri IT in parteneriat cu universitati tehnice din tara. In cadrul acestora, Google va sustine traininguri gratuite pentru studentii care doresc sa invete sa dezvolte aplicatii mobile.

Premiul pentru Proiectul de outsorcing al anului merge catre echipa Endava, partener in dezvoltarea serviciului BT Pay, o aplicatie de tip portofel digital prin care clientii Bancii Transilvania pot face plati contactless si transferuri de bani.

Adobe Analytics a fost ales Produsul software al anului. Solutia, dezvoltata de specialisti Adobe din Romania, ajuta companiile sa transforme volume mari de date despre clienti, colectate dintr-o varietate de surse, in actiuni concrete pentru imbunatatirea experientei consumatorilor.

Fitbit ACE este castigatorul premiului Proiectul de R&D al anului, un produs exclusiv pentru copii, care ii ajuta pe cei mici sa faca mai multa miscare. In plus, bratara vine la pachet cu multiple functionalitati dedicate copiilor: provocari la care pot lua parte alaturi de prieteni, mesaje motivationale adaptate, alerte pentru miscare atat pentru cei mici, cat si pentru parinti. O contributie valoroasa in cadrul cercetarii si dezvoltarii Fitbit ACE l-a avut echipa Fitbit din Bucuresti.

Clientul anului este Carrefour al carui portal a fost dezvoltat de Tremend Software. Proiectul este intr-o continua dezvoltare, website-ul carrefour.ro ingloband atat pagina corporate, supermarketul online, brandul propriu de haine Tex si lumea-carrefour.ro, pagina de employer branding.

Zitec a castigat pentru al doilea an consecutiv premiul pentru Programul de CSR al anului cu initiativa #cei1024, o campanie prin care firma romaneasca a reusit sa adune peste 3.000 de voluntari care au donat mai mult de 1.400 de litri de sange in numai doi ani de la lansare. Campania #cei1024 se deruleaza cu ajutorul Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti si a contribuit la salvarea a 9.500 de vieti.

Membrul ANIS al anului a fost desemnat producatorul de software Adobe, care s-a remarcat anul trecut prin participarea in mod activ la organizarea evenimentului How to Web 2018, a sprijinit financiar initiativa Bursele ANIS, a propus teme interesante de discutii pentru intalnirile membrilor asociatiei si a derulat, prin ANIS, 2 sesiuni de instruire KANBAN.

Related posts

Jean Valvis va lansa un film de promovare a Româ­niei. Aqua Carpatica a ajuns pe 14 pieţe externe şi la vânzări de 75 mil. euro

redactia

Angajații din construcții au avut cele mai mari creșteri salariale în ultimul an

Papuc Irina

Tehnologiile viitorului la Bosch Future Mobility Day 2019

Stefana Muresan

Mai multi bani in industria hoteliera din CEE

Ionut Oprea

Romgaz recrutează şapte membri în CA, în baza ordonanţei pentru guvernanţa corporativă

Stefana Muresan

Oficial ungar: Un milion de euro, investiți în calea ferată de mare viteză Cluj-Napoca-Budapesta

Stefana Muresan

Cercetarea românească. OMS: Institutul OncoGen din Timișoara este singurul din România care testează un vaccin împotriva Covid-19

Ion Surdu

CFR SA: Constructorul are patru luni să finalizeze lucrările pe varianta de traseu Podul Mureş – Coşlariu

Stefana Muresan

Cristina Ienciu-Dragoș, primul Country Coordinator INSOL Europe în România

Ligia Voro

Doi tineri din Sibiu vor să fie pionieri în francizarea studiourilor de fitness din România. Vând rețeta succesului celor care își doresc să facă afaceri din sălile de sport

Nicolae Pop

Distribuția gazului în Maramureș, supervizată de o asociație de dezvoltare

Nora Dumitrescu

Competitive Intelligence – avantajele practice (II)

redactia

Digitalizare națională: Trei măsuri propuse de patronatul din IT pentru contracararea efectelor crizei economice

Ion Surdu

Preşedinția Consiliului Afaceri Generale, preluată de ministrul George Ciamba

redactia

Producătorul de utilaje agricole şi forestiere IRUM din Reghin – noi planuri de dezvoltare, pe fondul creșterii cu 20% a capacităţii de producţie

Stefana Muresan

Universitatea din Alba Iulia a anunțat că sesiunea de admitere din iulie va avea loc online

Ion Surdu

Câștigătorul Sibiu-Boița, desemnat, sunt pregătite modificări la legislație

Ligia Voro

The Landmark, in administrarea Colliers

Ionut Oprea

IPEC Alba Iulia, compania cu cel mai ridicat grad de automatizare din țară, al treilea producător mondial de farfurii

Stefana Muresan

Legendara mașină americană Pontiac GTO are „sânge” de ardelean

redactia

Defileul Crişului Repede – Valea Iadului, un documentar de excepţie

Traian Dan

Investitorii germani de la Daimler vor să amenajeze în Sebeș, pe cheltuială proprie, trotuar și pistă de biciclete

Stefana Muresan

Școala profesională în sistem dual, alternativa educațională de succes

Ligia Voro

Prințul Dimitrie Sturdza, lobby pentru cultură și investiții

redactia

Leave a Comment