IT&C

România devine principalul pol de dezbateri la nivel european în domeniul digitalizării

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale organizează, sub egida Președinției României la Consiliul UE, pe 1 martie 2019, la București, la Palatul Parlamentului, Reuniunea informală a miniștrilor în domeniul Comunicațiilor (TTE), precedată, cu o zi înainte, de cea de-a treia Conferință ministerială cu statele din Parteneriatul Estic (PaE).

 

Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, va prezida cele două evenimente de anvergură în domeniul digital. La reuniuni participă vicepreședintele Comisiei Europene, responsabil pentru Piața Unică Digitală, Andrus Ansip, miniștri ai comunicațiilor din UE, delegați ai instituțiilor financiare internaționale, reprezentanți ai asociațiilor din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor și ai societății civile.

Reuniunea informală a miniștrilor de comunicații din UE, din 1 martie 2019, are ca obiectiv central lansarea unei dezbateri strategice și politice despre viitorul unei Europe puternic digitalizate post 2020, abordând și subiecte precum inteligența artificială și securitatea cibernetică.

”România devine, în aceste zile, prin prisma desfășurării celor două evenimente sub egida Președinției României la Consiliul UE, principalul pol de dezbateri la nivel european în domeniul digitalizării. Timp de două zile, la București, alături de omologii mei la nivel European și de reprezentanți de nivel înalt ai Comisiei, vom avea o discuție aplicată privind viitorul digital al Europei, despre provocări și oportunități în atingerea dezideratului comun de creștere a competitivității economiei europene, în linia asigurării autonomiei strategice a UE din punct de vedere tehnologic, în raport cu partenerii noștri economici. Ne dorim ca Europa să devină un lider global pe toate palierele digitale: tehnologie 5G, inteligență artificială, securitate cibernetică, calcul de înaltă performanță, Big Data”, a declarat ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Alexandru Petrescu.

Un subiect de maxim interes, inteligența artificială, a fost inclus pe agenda reuniunii, având o importanță politică și economică deosebită pentru Europa.

”Dincolo de numeroasele aplicații în economie ale inteligenței artificiale, există aspecte de ordin tehnologic ale acesteia care presupun un efort continuu de inovare și cercetare. Pentru a asigura o discuție riguros fundamentată tehnologic, pentru a putea stabili priorități investiționale și pentru a pregăti un cadru de reglementare robust, consider că este oportun să abordăm subiectul inteligenței artificiale și în cadrul reuniunilor noastre sectoriale la nivel înalt”, a mai declarat ministrul Alexandru Petrescu.

Cu o zi înainte de TTE, la 28 februarie 2019, MCSI organizează cea de-a treia Conferință ministerială cu statele din Parteneriatul Estic. În cadrul conferinței, miniștrii UE responsabili de economia digitală se vor întâlni cu omologii din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina, precum și cu reprezentanți ai autorităților de reglementare pentru comunicații electronice, rețele de date de cercetare și educație, consorțiul de proiecte EU4Digital, pentru a discuta despre provocările și oportunitățile economiei digitale din regiunea Parteneriatului Estic.

Related posts

UBB și NTT DATA, colaborare pentru definirea profilului psihosocial al IT-istului

Stefana Muresan

De ce să ai încredere în soluțiile ERP?

redactia

NTT Data România, internet gratuit în centrul Clujului

Stefana Muresan

Baia Mare va fi monitorizat printr-un sistem “Big Brother”

Nora Dumitrescu

Sharpminds Global, parteneriat strategic cu Contacts.com

Nora Dumitrescu

Gala Anis: La cine au ajuns premiile pentru cele mai bune companii, proiecte si produse IT

Stefana Muresan

Nagarro vrea să recruteze 50 de IT-iști la nivel național

Traian Dan

Două aplicații informatice din Cluj, selectate pentru competiția globală NASA

Nora Dumitrescu

Imagination Technologies va produce, într-un nou centru la Timişoara, soft în domeniul inteligenţei artificale şi al computer vision

Robert Bloancă

Un nou parteneriat între UBB, grupul Porsche și NTT Data

Stefana Muresan

O aplicație românească premiată de ONU la o competiție mondială de turism: fondatori sunt doi tineri din Sibiu și București

Papuc Irina

Prima ședință de consiliu local în sistem videoconferință

Nora Dumitrescu

Cinci asistenţi virtuali au fost instalaţi la Spitalul Judeţean Timişoara

Robert Bloancă

S-a lansat RePatriot App, aplicația care apropie românii de pretutindeni

Traian Dan

25% dintre clujeni își plătesc apa și canalizarea pe internet

Nora Dumitrescu

Braşov: Mondly, prima aplicație pentru limbi străine în realitate virtuală

Stefana Muresan

GTS Telecom deschide centru de date la Cluj

24AUCTION – platforma de licitații de mărfuri online se lansează curând în România

redactia

12 start-upuri din Transilvania și Banat de urmărit în 2021

Ion Surdu

Norbert Ebinger preia managementul D-Link România

Nicolae Pop

Munca într-o multinațională: 4 avantaje de neratat, pentru care merită să te angajezi la Luxoft

redactia

MHP – A Porsche Company își extinde prezența internațională cu ocazia inaugurării celui de-al doilea birou din România, la Timișoara

Ligia Voro

Inteligența artificială – pârghia cu care România ar putea urca în topul mondial

Stefana Muresan

Universitatea Tehnică va produce roboți sociali

Nora Dumitrescu

Leave a Comment