Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Via Tranilvanica – Drumul care unește – continuă până la Putna

*Via Transilvanica a fost lansat oficial în județul Suceava.
*Gheorghe Flutur: Vom pune în valoare trasee și obiective turistice de la intrarea în județ din zona Vatra Dornei până la Putna

Municipiul Vatra Dornei a găzduit marți lansarea oficială a proiectului Via Transilvanica pentru județul Suceava, în prezența ultramaratonistului Tiberiu Ușeriu, președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, primarului din Vatra Dornei, Ilie Boncheș, precum și reprezentanților unor asociații de turism și unor organizații non­guvernamentale.

„S-au discutat aspectele tehnice și respon­sabilitățile ne­cesare implementării în teren a traseului prin marcarea din kilometru în kilometru cu borne de andezit, semne indicatoare și alte tipuri de marcaje. Mulțumim autorităților și partenerilor noștri Raiffeisen Bank Romania și EGGER Group pentru sprijin”, au transmis inițiatorii acestui proiect după întâlnirea de la Vatra Dornei. Compania EGGER se implică în parteneriatul privind amenajarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica care vor străbate județul Suceava.

Traseul Via Transilvanica este inspirat de căile spaniole de pelerinaj (Camino de Santiago) și de traseele de anduranță din SUA sau India, fiind primul de acest gen din România. Va traversa 10 județe din România: Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin și Mehedinți. Va începe în locul istoric al Putnei (nordul României, județul Suceava) și se va termina la Drobeta Turnu Severin. Traseul va fi construit urmând potecile existente și drumurile locale, marcându-l cu borne din andezit și indicatoare.

Prezent la întâlnire, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că în cadrul acestui proiect vor fi realizate trasee turistice și vor fi puse în ­va­loare obiective de la intrarea în județ, dinspre Bistrița, de la Vatra Dornei și până la Putna. Potrivit obiectivdesuceava.ro, Gheorghe Flutur a precizat că autoritățile din localitățile străbătute de Via Transilvanica vor da tot sprijinul implementării acestui proiect.

Via Transilvanica, sau drumul care unește, este un proiect ambițios, inițiat de Asociația Tășuleasa Social în iunie 2018. Acesta presupune amenajarea unui traseu pentru drumeții și ciclism de 1.000 kilometri, ce va străbate 10 județe din România.

Sursa foto: facebook/Via Transilvanica

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Globalworth District, the first art&tech district in Romania

Articolul următor

România devine principalul pol de dezbateri la nivel european în domeniul digitalizării

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share