Cluj Finante-banci Ultimele stiri

Schimbare istorică în clasament: Banca Transilvania a devenit cea mai mare bancă din România

Banca Transilvania a devenit cea mai mare bancă locală după active în 2018, depăşind BCR care a ocupat primul loc în clasamentul bancar timp de 18 ani.

Banca Transilvania a încheiat 2018 cu active totale de 74,1 miliarde de lei, în creştere cu 25% faţă de 2018. Pe de altă parte, BCR a raportat pe tot grupul active în valoare de 71,5 miliarde de lei.

Trecerea Bancii Transilvania pe primul loc în sistemul bancar este rezultatul integrării Bancpost, instituţie de credit preluată la finalul anului 2017, dar şi a creşterii organice înregistrate în 2018.

”Fiind cel mai mare grup financiar din România, suntem conştienţi de responsabilitatea pe care o avem faţă de economia românească, de cei peste 3 milioane de clienţi, dintre care 700.000 sunt clienţi creditaţi, faţă de cei peste 31.000 de acţionari români persoane fizice, investitori pe BVB, precum şi faţă de cei peste 7 milioane de acţionari indirecţi prin Pilonul II de pensii”, a declarat recent Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie BT.

Related posts

Noi autobuze electrice pe străzile Clujului

Stefana Muresan

Diferit începe reconstrucția Podului Porțelanului din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Cities of Tomorrow #6: reconversie & revitalizare, structura mese rotunde

Ionut Oprea

Leave a Comment