Transilvania Business
Bihor Ultimele stiri

Investiţie de peste 7 mil. euro pentru reabilitarea Colegiului Mihai Eminescu din Oradea

Colegiului Naţional Mihai Eminescu, administrat de primăria Oradea, va fi reabilitat printr-o investiţie de 34,4 mil. lei (7,3 mil. euro), susţinută din fonduri de la bugetul local. Clădirea colegiului are o vechime de 300 de ani, fiind construită în secolul XVIII şi se află în Ansamblul Urban Centrul Istoric Oradea, scrie zf.ro.

Momentan, colegiul face parte dintre cele mai mari unităţi de învăţământ din Oradea, deservind populaţia din toate cartierele oraşului, dar şi din comunele şi oraşele învecinate.

Instituţia şcolarizează în prezent 1.432 de elevi, în 342 de săli de clasă. Durata de realizare a lucrărilor de reabilitare este de 24 de luni. Primăria Oradea a depus o aplicaţie la Ministerul Culturii, respectiv o notă conceptuală şi o fişă de proiect pentru reabilitarea clădirii Colegiului Naţional Mihai Eminescu, iar în cazul în care proiectul va fi selectat, investiţia va fi realizată din fonduri UE.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Premiul The COTERIE Best Handbag, câștigat de Atribut la New York

Ligia Voro

Falcă: Investițiile reprezintă 39% din bugetul municipiului Arad, accentul cade pe dezvoltare

Stefana Muresan

Grupul Monza, nouă etapă în extinderea brandului

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More